آریا بانو - روش پخت کتلت ماهی سالمون
در این مقاله از بیتوته ، با طرز تهیه کتلت ماهی سالمون آشنا می شوید. کتلت سالمون ترکیبی خوش طعم و مغذی است که با سالمون تازه یا کنسروی، ادویه های معطر و سبزیجات تهیه می شود. استفاده از مواد اولیه مناسب و تازه، طعم و بافت این غذا را بی نظیر می کند.
نحوه درست کردن کتلت ماهی سالمون
این کتلت های سالمون به عنوان پیش غذا یا یک شام لذیذ عالی هستند.
می توانید از فیله ماهی سالمون تازه یا کنسروی استفاده کنید و با کمی ادویه طعم بدهید. آن ها را در آرد سوخاری بغلتانید و در ماهیتابه سرخ کنید تا طلایی و ترد شوند!
یک لقمه، و دیگر نمی توانید دست بکشید!
• میزان سختی: مواد اولیه در دسترس و چند مرحله ساده، همین!
• نکته فنی: حتماً زمان استراحت در یخچال را رعایت کنید تا آرد سوخاری رطوبت را جذب کند و کتلت ها بهتر به هم بچسبند.
• نکته آماده سازی:
پیاز را ابتدا نرم کنید تا طعمی شیرین و لطیف تر داشته باشد.
•
ترفند اقتصادی: به جای سالمون می توان از انواع دیگر ماهی کنسروی مثل تن ماهی استفاده کرد.
تنوع در دستور پخت کتلت ماهی :
می توانید مقداری کرفس ریز خرد شده،
سیب زمینی رنده شده، فلفل دلمه ای قرمز یا پیازچه به مواد اضافه کنید.
فراموش نکنید!
قبل از استفاده از ماهی، حتماً بررسی کنید که استخوانی در آن باقی نمانده باشد.
نکات مهم درباره مواد اولیه کتلت سالمون
• سالمون – می توانید از سالمون تازه (پخته و خرد شده) یا سالمون کنسروی استفاده کنید. اگر سالمون تازه به کار می برید، طبق دستور آن را بپزید و خنک کنید.
•
پیاز – برای طعم ملایم تر،
پیاز را قبل از استفاده نرم کرده و خنک کنید. در صورت تمایل، می توانید به جای
پیاز تازه از ½ قاشق چای خوری پودر
پیاز استفاده کنید.
• آرد سوخاری و تخم مرغ – این دو ماده کمک می کنند که سالمون ها به خوبی به هم بچسبند و شکل خود را حفظ کنند.
• ادویه ها – اگر ادویه اولد بی (Old Bay) خانگی تهیه کنید، می توانید ترکیب آن را به دلخواه تغییر دهید. البته، از نسخه آماده این ادویه هم می توان استفاده کرد. این ادویه مخصوص ماهی و غذاهای دریایی می باشد.
• سبزیجات معطر – شوید تازه طعم فوق العاده ای می دهد، اما در صورت نیاز، می توانید از شوید خشک نیز استفاده کنید. می توانید از مقداری جعفری تازه به همراه شوید استفاده کنید.
• لیمو – استفاده از لیمو تازه توصیه می شود، زیرا
پوست آن
عطر و طعم بی نظیری به غذا می بخشد.

طرز تهیه کتلت ماهی سالمون :
کتلت های سالمون با ترکیبی از ادویه ها و آرد سوخاری، بیرونی ترد و طلایی و داخلی نرم و خوش طعم دارند.
مواد لازم :
کره نمک دار | 2 قاشق غذاخوری |
پیاز ریز خرد شده | 1/2 پیمانه |
12 اونس ماهی سالمون تکه شده | یا 2 قوطی کنسروی یا 2 تا 3 پیمانه باقیمانده از سالمون پخته |
آرد سوخاری طعم دار (تقسیم شده) | 1 پیمانه |
ادویه اولد بی (Old Bay) | 1 قاشق چایخوری |
تخم مرغ | 2 عدد |
لیمو | 1 عدد |
2 قاشق غذاخوری شوید تازه خرد شده | یا 1 و نیم قاشق چایخوری شوید خشک |
2 قاشق غذاخوری جعفری تازه خرد شده | یا 2 قاشق چایخوری جعفری خشک |
روغن زیتون | به مقدار لازم |
طرزتهیه کتلت ماهی سالمون :
پوست لیمو را رنده کنید و 1 قاشق غذاخوری از آب آن را بگیرید. باقی مانده لیمو را به برش هایی برای سرو تقسیم کنید.
کره را در یک تابه کوچک روی حرارت متوسط ذوب کنید.
پیاز را اضافه کرده و حدود 3 تا 4 دقیقه تفت دهید تا نرم شود، سپس کنار بگذارید تا خنک شود.
در یک کاسه بزرگ، سالمون، ½ پیمانه آرد سوخاری، ادویه Old Bay، تخم مرغ ها، 1 قاشق چای خوری
پوست لیمو، 1 قاشق غذاخوری آب لیمو،
پیاز خنک شده، شوید و جعفری را مخلوط کنید. خوب هم بزنید.
مخلوط را به مدت 15 دقیقه در یخچال قرار دهید. سپس آن را به 8 عدد کتلت شکل دهید.
½ پیمانه باقی مانده آرد سوخاری را در ظرفی بریزید. کتلت ها را در آن بغلتانید و کمی فشار دهید تا آرد به آن ها بچسبد. سپس کتلت ها را حداقل 20 دقیقه یا تا 1
ساعت در یخچال بگذارید تا بهتر شکل خود را حفظ کنند.
روغن زیتون را در یک تابه بزرگ یا تابه چدنی روی حرارت متوسط گرم کنید. کتلت ها را اضافه کرده و هر طرف را 3 تا 4 دقیقه سرخ کنید تا طلایی شوند. در صورت نیاز، در چند مرحله سرخ کنید.
با سس تارتار و سبزیجات تازه سرو کنید.

نکات مهم برای تهیه کتلت ماهی سالمون:
• برای پخت فیله سالمون تازه: فیله های سالمون (حدود 170 گرم) را با نمک و فلفل مزه دار کنید. آن ها را با سمت
پوست روی سینی فر بچینید و در دمای 400 درجه فارنهایت (200 درجه سانتی گراد) به مدت 12 تا 14 دقیقه بپزید. بسته به ضخامت سالمون، زمان پخت ممکن است متفاوت باشد، پس زودتر بررسی کنید تا بیش از حد نپزد. سپس کاملاً خنک کرده و با چنگال خرد کنید.
• کتلت های باقی مانده را در ظرف دربسته تا 3 روز در یخچال نگهداری کنید.
• برای فریز کردن، کتلت های سردشده را در یک لایه روی سینی قرار دهید، سپس در کیسه زیپ دار با لایه هایی از کاغذ روغنی نگه دارید. تا 3 ماه در فریزر قابل نگهداری هستند.

نگهداری و باقی مانده غذا :
• کتلت های باقی مانده را در ظرف دربسته در یخچال تا 2 روز نگهداری کنید و برای گرم کردن، آن ها را در یک ماهیتابه خشک، سرخ کن بدون روغن، یا فر با دمای 350 درجه فارنهایت (175 درجه سانتی گراد) به مدت 10 تا 15 دقیقه گرم کنید.
• برای فریز کردن، ابتدا کتلت های خنک شده را در یک لایه روی سینی قرار دهید، سپس آن ها را با کاغذ روغنی جدا کرده و در کیسه زیپ دار گذاشته و تا 1 ماه در فریزر نگهداری کنید.
• غذاهای دریایی را پس از پخت مصرف کنید و سعی کنید آنها در فریزر و یخچال نگهداری نکنید زیرا زود فاسد می شوند.
گردآوری: بخش آشپزی بیتوته
http://www.banounews.ir/fa/News/1375017/طرز-تهیه-کتلت-ماهی-سالمون؛-یک-شام-دریایی-لذیذ-و-مقوی