آریا بانو
اجرای ناب آهنگ «بوی عیدی» توسط فرهاد مهراد در دی‌ ماه 1373
يکشنبه 26 اسفند 1403 - 15:55:21
آریا بانو - آخرین خبر / اجرای دیدنی «بوی عیدی» در تنها کنسرت پس از انقلاب فرهاد در سینما سپیده تهران، دی‌ماه 1373 را در ادامه می‌بینید.
فرهاد مِهراد (29 دی 1322 – 9 شهریور 1381) خواننده، آهنگساز و نوازندهٔ اهل ایران بود. وی از خوانندگان صاحب نام راک ایرانی بود که نخستین آلبوم راک اند رول انگلیسی ایران را منتشر کرد. آنچه او را از دیگر خوانندگان هم‌نسلش متمایز می‌کرد، خواندن ترانه‌های اجتماعی است که در آثار موسیقی او متبلور شده است. این عنصر در مضامین تمامی ترانه‌های او کاملاً به چشم می‌خورد.
مهراد را به عنوان یکی از اولین خوانندگان سیاسی ایران نیز می‌شناسند. وی در اوایل دهه 1350 ترانه‌هایی با مضامین سیاسی و انتقادی می‌خواند.او در زمستان 1357 ترانهٔ انقلابی «وحدت» معروف به «محمد» را خواند. اما پس از انقلاب تا سال 1372 از ادامهٔ کار منع شد.او سپس به موسیقی بازگشت و خواب در بیداری پرفروش‌ترین کاست در آن زمان شد.
از معروف‌ترین آهنگ‌های او می‌توان به «مرد تنها»، «کودکانه»، «جمعه»، «خسته»، «اسیر شب»، «هفته خاکستری»، «شبانه 1 و 2»، «گنجشکک اشی‌مشی»، «سقف»، «آوار»، «وحدت»، «نجواها»، «کوچ بنفشه‌ها»، «برف»، «مرغ سحر»، «گل یخ»، و «شب تیره» اشاره کرد. وی آهنگ‌هایی نیز به زبان‌های غیرفارسی دارد.

http://www.banounews.ir/fa/News/1374701/اجرای-ناب-آهنگ-«بوی-عیدی»-توسط-فرهاد-مهراد-در-دی‌-ماه-1373
بستن   چاپ