آریا بانو
تاثیر رژیم غذایی دوران بارداری بر افزایش خطر اوتیسم
شنبه 25 اسفند 1403 - 13:25:34
آریا بانو - مهر /یک مطالعه جدید نشان می دهد که رژیم غذایی مادر در دوران بارداری می تواند بر خطر ابتلا به اختلال بیش فعالی و اوتیسم فرزندش تأثیر بگذارد.
به نقل از مدیسن نت، محققان گزارش دادند علائم ناسالم یک رژیم غذایی معمولی غربی به نظر می‌رسد خطر ابتلاء به اختلالات رشدی را در کودک افزایش می‌دهد.
دکتر «دیوید هورنر »، محقق ارشد از دانشگاه کپنهاگ در دانمارک، در یک بیانیه خبری گفت: «هرچه پیروی یک زن از رژیم غذایی غربی در دوران بارداری که سرشار از چربی، قند و محصولات تصفیه شده و مقادیر کم ماهی، سبزیجات و میوه است، بیشتر باشد، به نظر می‌رسد خطر ابتلای فرزندش به اختلال بیش فعالی یا اوتیسم بیشتر باشد.
محققان دریافتند حتی پیروی جزئی از یک رژیم غذایی غربی با افزایش 66 درصدی خطر اختلال بیش فعالی و 122 درصد افزایش خطر ابتلاء به اوتیسم مرتبط است.
اما این بدان معناست که حتی تنظیمات کوچک رژیم غذایی به دور از الگوی غربی غذا خوردن می‌تواند به طور بالقوه خطر ابتلاء به اختلالات رشدی را در کودک کاهش دهد.
برای این مطالعه، محققان با شناسایی بیش از 500 کودک 10 ساله نروژی که مبتلا به اختلال رشد بودند، شروع کردند و سپس آنچه را که مادرانشان در دوران بارداری خورده بودند، تجزیه و تحلیل کردند.
در آن گروه، آنها ارتباط قابل توجهی بین رژیم غذایی مادران باردار و تشخیص‌های بعدی موارد ابتلاء به اختلال بیش فعالی و اوتیسم در میان فرزندانشان یافتند.
نتایج نشان داد که یک الگوی غذایی غربی با افزایش 53 درصدی خطر ابتلاء به هر گونه اختلال رشد مرتبط است.
سپس این تیم این ارتباطات را در گروه‌های بزرگ‌تری از جفت‌های مادر و کودک آزمایش کردند و در نهایت بیش از 60000 مادر نروژی و فرزندانشان را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.
محققان دریافتند که ارتباط بین رژیم غذایی در دوران بارداری و خطر رشد در کودکان ثابت است.
«مورتن آرنت راسموسن»، نویسنده ارشد و استاد میکروبیولوژی مواد غذایی و سلامت روده در دانشگاه کپنهاگ، در بیانیه‌ای گفت: «ما قوی‌ترین ارتباط‌ها را در سه ماهه اول و دوم مشاهده کردیم که نشان می‌دهد رشد مغز در این دوره به‌ویژه به تأثیرات تغذیه‌ای مادر حساس است».
محققان 43 متابولیت خاص را در خون مادر شناسایی کردند که با رژیم غذایی غربی مرتبط است و می‌تواند به توضیح ارتباط بین رژیم غذایی و اختلالات رشد عصبی کمک کند.
هورنر گفت: «ما دریافتیم که 15 مورد از این 43 متابولیت به ویژه با افزایش خطر اختلال بیش فعالی مرتبط هستند. بسیاری از این متابولیت‌ها از دریافت رژیم غذایی مشتق شده‌اند و نقش کلیدی در تنظیم التهاب و استرس اکسیداتیو ایفا می‌کنند؛ عواملی که اعتقاد بر این است که در رشد اولیه عصبی حیاتی هستند.»
به گفته هورنر، این نتایج این سوال را مطرح می‌کند که آیا توصیه‌های غذایی فعلی برای زنان باردار کافی است، با توجه به اینکه این توصیه‌ها تا حد زیادی منعکس کننده توصیه‌های عموم مردم هستند.

http://www.banounews.ir/fa/News/1374009/تاثیر-رژیم-غذایی-دوران-بارداری-بر-افزایش-خطر-اوتیسم
بستن   چاپ