آریا بانو
شیرینی نارگیلی بازاری
چهارشنبه 22 اسفند 1403 - 15:06:27
آریا بانو - خراسان / امسال همزمانی ماه مبارک رمضان و عید نوروز باعث شده که بعضی رسم و رسوم به هم گره بخورند. پختن شیرینی برای ایام نوروز همیشه یکی از کارهای اسفند ماه است که بوی بهار را به خانه می‌آورد. شیرینی نارگیلی را می‌شود هم سر سفره افطار آورد و هم برای نوروز آماده می‌کرد.
 ​​​​​​​
مواد لازم
پودر نارگیل پرچرب: 125 گرم
روغن مایع: 75 گرم
شکر: 250 گرم
بازار
سفیده تخم مرغ: 3 عدد
آب لیمو: یک دوم قاشق چای‌خوری
وانیل: یک هشتم قاشق چای‌خوری
طرز تهیه:
ابتدا شکر، پودر نارگیل، سفیده تخم مرغ، روغن مایع و وانیل را با هم مخلوط کنید وداخل غذاساز بریزید یا از چرخ‌گوشت دوبار رد کنید تا خوب میکس شود. این مخلوط را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم مرتب هم بزنید تا کمی گرم شود. گرمی آن باید در حدی باشد که انگشت‌تان دمای آن را تحمل کند. در واقع مخلوط نباید بجوشد. بعد آب‌لیمو را به آن اضافه کنید. این فرایند حدود 10دقیقه طول می‌کشد. قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه بدهید در دمای محیط، خنک شود. حالا آن را داخل قیف بریزید و روی سینی فر که داخل آن کاغذ روغنی گذاشتید، با اندازه‌های یکسان بریزید و به آن یک ربع( تا زمانی که شیرینی ترک‌های ریز بخورد) با دمای 175درجه سانتی‌گراد زمان بدهید تا بپزد.
نکته‌ها:
داغ زدن شیرینی نارگیلی مهم‌ترین قسمت پخت این شیرینی است. آن را روی حرارت بسیار کم گاز مرتب با قاشق چوبی هم بزنید. اول مایه شیرینی سفت می‌شود اما بعد از 5دقیقه روان خواهد شد.
وقتی حس کردید مایه شیرینی آماده است از مواد آن بین دو انگشت‌تان تست کنید. نباید دانه شکر زیر دست‌تان حس شود و داغی‌اش به اندازه‌ای نباشد که دست را بسوزاند. 

http://www.banounews.ir/fa/News/1372552/شیرینی-نارگیلی-بازاری
بستن   چاپ