آریا بانو - برترین ها / شیرینیهای
سنتی قزوین برای عید نوروز جزو معروفترین شیرینیهای عید هستند. اما این شیرینیها چطور تهیه میشوند؟ در ادامه میتوانید با طرز تهیه سه مدل از پرطرفدارترین آنها آشنا شوید.

شیرینی بادامی قزوین
«شیرینی بادامی» از شیرینیهای
سنتی قزوین برای عید نوروز است که طریقه درست کردن آن بسیار ساده است و ماندگاری بالایی دارد. شما میتوانید این
شیرینی بادام
سنتی ایرانی را به هر شکلی که
دوست دارید به صورت ساده یا رنگی آماده کنید و با مغز بادام تزیین کنید. در ادامه میتوانید با طرز تهیه این
شیرینی سنتی قزوین به روش اصیل آشنا شوید.
مواد لازم
پودر بادام: 80 گرم
روغن قنادی: 130 گرم
پودر قند: 100 گرم
آرد: 200 گرم
بیکینگ پودر: نصف قاشق چایخوری
پودر هل: نصف قاشق چایخوری
مغز بادام: به مقدار لازم برای تزیین شیرینی

طرز تهیه
برای درست کردن
شیرینی بادامی ساده قزوین باید پودر قند و پودر بادام را در آسیاب خوب دوباره پودر کنید تا بافت لطیفی پیدا کنند. سپس
روغن قنادی را در یک کاسه بریزید و 5 دقیقه با همزن برقی یا دستی بزنید. بعد پودر قند و بادام را به آن اضافه کنید و سپس آرد و بیکینگ پودر (هر دو الک شده) و پودر هل را نیز اضافه کنید و خمیر را با نوک انگشتان ورز دهید و بگذارید خمیر برای 30 دقیقه استراحت کند. سپس خمیر را به قطر 1 سانتیمتر با وردنه پهن کنید و با کاتر یا قالب آن را برش بزنید. روی هر
شیرینی یک مغز بادام قرار دهید. شیرینیها را در سینی فر چرب شده بچینید. سپس سینی فر را برای 15 تا 20 دقیقه با دمای 170 درجه سانتیگراد در طبقه وسط فر بگذارید تا شیرینیها بپزند.
شیرینی که پخت از فر بیرون بیاورید و وقتی سرد شد آن را در ظرف سرو بریزید.
نان چای قزوین
«نان چای» نام یکی دیگر از شیرینیهای
سنتی قزوین برای عید نوروز است که البته در تمام ماههای سال هم در اکثر
شیرینی فروشیها و فروشگاههای معتبر این شهر به فروش میرسد و طعم آن با چای بینظیر است. در ادامه میتوانید با طریقه درست کردن
شیرینی چای قزوین آشنا شوید.
مواد لازم
آرد قنادی: 3 لیوان فرانسوی دستهدار
پودر قند: نصف لیوان فرانسوی دستهدار
روغن جامد یا کره: نصف لیوان فرانسوی دستهدار
زرده تخم مرغ: 2 عدد
زعفران دم کرده غلیظ: 2 قاشق غذاخوری
ماست: 2 قاشق غذاخوری
عسل: 1 قاشق چایخوری
کنجد: به مقدار لازم
پودر هل: 1 قاشق چایخوری
بیکینگ پودر: 1 قاشق چایخوری

طرز تهیه
در اولین مرحله از طرز تهیه نان چای مجلسی و خوشمزه قزوین باید
روغن را آب کنید. سپس پودر قند را به
روغن آب شده اضافه نموده و با همزن بزنید تا کاملاً رنگ این ترکیب سفید شود. زرده تخم مرغ را هم اضافه کنید و سپس ماست، زعفران، عسل و هل را نیز اضافه نمایید و مواد را دو دقیقه با همزن دستی یا برقی بزنید. بیکینگ پودر و نصف آرد الک شده را به این ترکیب اضافه کرده و با همزن بزنید. سپس بقیه آرد را اضافه نمایید و مواد را به آرامی ترکیب کنید. خمیر را ورز دهید تا بافت آن نرم شود. خمیر را برای یک
ساعت داخل کیسه فریزر ریخته و در یخچال بگذارید. سپس خمیر را با وردنه پهن کنید و با کاتر آن را به شکل دلخواه برش دهید. برای روی
شیرینی یک قاشق چایخوری ماست را با یک زرده تخم مرغ و کمی زعفران دم کرده ترکیب کنید و با فرچه روی شیرینیها بمالید. شیرینیها را در سینی فر چرب شده بچینید. سپس سینی را برای 30 دقیقه با دمای 170 درجه در طبقه وسط فر بگذارید تا سطح روی
شیرینی طلایی شوند.
شیرینی اتابکی یا
شیرینی ولیعهدی قزوین
«شیرینی اتابکی» یا «شیرینی ولیعهدی» یکی دیگر از شیرینیهای
سنتی استان قزوین برای عید نوروز است که معمولاً در سه رنگ سفید، زعفرانی و شکلاتی تهیه میشود. مقدار شکر این
شیرینی کم است و از همین رو طعم کمشیرینی دارد و گزینه مناسبی برای افرادی که به دنبال شیرینیها کمشیرین هستند، محسوب میشود. در ادامه میتوانید با طرز تهیه
شیرینی اتابکی خوشمزه و مجلسی قزوین آشنا شوید.
مواد لازم
آرد برنج: 250 گرم
آرد سفید: 250 گرم
پودر قند: 250 گرم
روغن جامد: 250 گرم
زرده تخم مرغ: 2 عدد
وانیل: نوک قاشق چایخوری
زعفران، پودر کاکائو و پودر هل: به مقدار لازم

طرز تهیه
برای درست کردن
شیرینی اتابکی قزوین با پیمانه یا گرم به روش اصیل باید
روغن جامد و پودر قند را خوب ترکیب کنید و سپس آردها را با هم ترکیب و 3 بار الک نمایید. زرده تخم مرغ را به ترکیب
روغن و پودر قند اضافه کنید و سپس آرد را اضافه کنید و با دست شروع به ترکیب کردن و ورز دادن خمیر کنید. خمیر را به 3 بخش تقسیم کنید. به یک تکه از خمیر مقداری پودر کاکائو، به تکه بعدی زعفران دم کرده و به خمیر بعدی پودر هل اضافه کنید. خمیر را برای 12
ساعت داخل کیسه فریزر و در محل خنک قرار دهید. سپس خمیر را به قطر 2 سانتیمتر با وردنه باز کنید و قالب بزنید. شیرینیهای قالب زده را در سینی فر چرب شده بچینید و برای 20 دقیقه در دمای 170 درجه سانتیگراد قرار دهید تا
شیرینی بپزد.
http://www.banounews.ir/fa/News/1372414/طرز-تهیه-3-شیرینی-سنتی-قزوین-برای-عید-نوروز