آریا بانو
طرز تهیه شیرینی نعلی (اشکی) مخصوص عید
سه شنبه 21 اسفند 1403 - 11:03:44
آریا بانو - ایرنا / شیرینی نعلی یا اشکی، یکی از شیرینی های با ماندگاری بالا به خصوص برای عید نوروز است که طرفداران زیادی دارد. این شیرینی مخصوص عید با مواد ساده ای درست می شود و اصلا وقت گیر و سخت نیست.
شیرینی نعلی یا اشکی مخصوص عید با مواد ساده ای درست می شود و اصلا وقت گیر و سخت نیست. همچنین یک میان وعده یا عصرانه لذیذ است که با چای می توانید میل کنید.
شیرینی نعلی را می توان به شکل اشک هم درست کرد، به همین دلیل برخی به آن شیرینی اشکی هم می گویند. برای این که شیرینی ها طعم اصلی خود را حفظ کنند و ترک نخورند، باید به برخی نکات توجه کنید که ما در این مقاله از سرویس آشپزی در مجله کوروش، این نکته ها را همراه با طرز تهیه شیرینی نعلی، به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش خواهیم داد.
فوت و فن های طرز تهیه شیرینی نعلی
بازار
قبل از شروع به درست کردن شیرینی نعلی، همه مواد مورد نیاز را از یخچال بیرون بیاورید تا به دمای محیط برسند.
اگر پودر قند در دسترس ندارید، می توانید آن را با شکر جایگزین کنید. اما به خاطر این که دانه های شکر درشت تر هستند، آن ها را آسیاب و سپس به مواد خمیر شیرینی نعلی اضافه کنید.
به جای کره در طرز تهیه شیرینی نعلی می توانید از روغن صاف قنادی استفاده کنید. اگر به جای کره از مارگارین استفاده کنید ماندگاری شیرینی تان بیشتر خواهد شد.
به جای کره می توانید از نصف روغن و نصف مارگارین هم استفاده کنید.
اگر به روغن صاف قنادی دسترسی ندارید، می توانید روغن جامد را روی حرارت ملایم قرار دهید تا به صورت مایع در بیاید. روغن نباید داغ شود، کافی است به صورت مایع در بیاید. سپس آن را در یخچال قرار دهید تا ببندد. بعد از این که روغن بست، از آن استفاده کنید.
برای تزیین شیرینی نعلی می توانید از پودر قند، پودر نارگیل، پودر پسته، خلال بادام و … استفاده کنید. پودر و خلال ها را تا وقتی که هنوز گرم و کاملا نبسته است، روی گاناش شکلاتی بریزید. سپس اجازه دهید سرد شود.
اگر می خواهید شیرینی را برای مدت زمان طولانی تری نگه دارید، آن ها در ظروف در بسته و در یخچال بگذارید.
علت ترک خوردن شیرینی نعلی یا اشکی
یکی از مواردی که در طرز تهیه شیرینی نعلی حتما باید به آن دقت کنید، نحوه صحیح درست کردن خمیر شیرینی است. اگر این کار را به صورت اصولی انجام ندهید، خمیر شیرینی ترک می خورد و زحمت هایتان به باد می رود. در زیر موارد مهم را برایتان خواهیم آورد:
1- ممکن است مجبور شوید میزان آردی را که در طرز تهیه شیرینی نعلی یا اشکی به کار می برید، کمی بیشتر یا کمتر در نظر بگیرید. به این خاطر که جنس آرد های موجود در بازار با یکدیگر متفاوت است. بهتر است آرد را به تدریج اضافه کنید تا در نهایت خمیر تان کیفیت بالایی داشته باشد.
2- در هنگام درست کردن خمیر شیرینی، آن را زیاد ورز ندهید. نباید خمیر در اثر ورز دادن زیاد به روغن انداختن بیفتد. در این صورت شیرینی تان سفت می شود و نمی توانید آن را حالت بدهید.
3- خمیری که آماده می کنید باید کاملا منسجم باشد و به دست نچسبد. اگر از ترازو استفاده کنید، اندازه ها هم دقیق تر خواهد بود ولی اگر ترازو ندارید، می توانید با احتیاط بیشتری مواد را اضافه کنید.
4- اگر خمیر را یک باره بریزید و زیادتر از حد لازم باشد، خمیر شیرینی شما شکل نمی گیرد و دچار ترک خوردگی خواهد شد. حتما قبل از قرار دادن شیرینی ها در فر، بررسی کنید که خمیر شیرینی ها ترک نخورده باشد.
5- هنگام فرم و شکل دادن خمیر (درست کردن به صورت نعل یا اشک) خمیر را در یک نایلون قرار دهید و هر بار به اندازه نصف گردو از آن جدا کنید. اگر روی خمیر را نپوشانید و کار شما زیاد طول بکشد، خمیر رطوبتش را از دست می دهد و خشک می شود.

http://www.banounews.ir/fa/News/1371682/طرز-تهیه-شیرینی-نعلی-(اشکی)-مخصوص-عید
بستن   چاپ