آریا بانو - مدیرکل آزمایشگاههای مرجع سازمان غذا و
دارو گفت: برخی کیسههای چای پلاستیکی هنگام قرار گرفتن در آب داغ، ذرات میکروپلاستیک آزاد میکنند که میتواند برای
سلامت مضر باشد و توصیه کرد که برای کاهش خطرات احتمالی، از چایهای برگ آزاد یا کیسههای چای زیستتخریبپذیر استفاده شود.
دکتر مهدی انصاری دوگانه با اشاره به نتایج مطالعات اخیر درباره میکروپلاستیکها گفت: این ذرات پس از ورود به سیستم فاضلاب، میتوانند منابع آبی مانند رودخانهها، دریاچهها و اقیانوسها را آلوده کنند و موجب تشدید
آلودگی پلاستیکی در محیطهای آبی شوند.
وی افزود: میکروپلاستیکها از طریق زنجیره غذایی وارد بدن انسان میشوند. جانوران دریایی این ذرات را میبلعند و در نهایت با مصرف محصولات دریایی، این آلایندهها به بدن انسان منتقل میشوند که میتواند تهدیدی جدی برای
سلامت باشد.
مدیرکل آزمایشگاههای مرجع سازمان غذا و
دارو بر لزوم قانونگذاری سختگیرانه در زمینه تولید کیسههای چای و جایگزینی آنها با نمونههای فاقد پلاستیک تأکید کرد و گفت: افزایش آگاهی عمومی نیز نقش مهمی در کاهش این
آلودگی خواهد داشت.
بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، وی در پایان تصریح کرد: با توجه به پیامدهای زیستمحیطی شناختهشده میکروپلاستیکها، اتخاذ تدابیر فوری برای حفاظت از اکوسیستمهای آبی و جلوگیری از ورود این آلایندهها به زنجیره غذایی ضروری است.
http://www.banounews.ir/fa/News/1370769/هشدار-سازمان-غذا-و-دارو-درباره-مصرف-چای-کیسه-ای