آریا بانو
طرز تهیه روستی؛ کوکو سیب زمینی مشهور سوئیسی
شنبه 18 اسفند 1403 - 21:41:52
آریا بانو - فرارو / کوکو روستی نوعی روش طبخ سیب زمینی است که اصالت آن به کشور سویس برمی‌گردد و بسیار خوشمزه است.
کوکو یکی از غذا‌های خوشمزه و محبوب ایرانی‌هاست که در برنامه غذایی ما جایگاه ویژه‌ای دارد. تهیه کوکو معمولاً آسان است و زمان کمی برای طبخ نیاز دارد؛ همچنین مواد تشکیل دهنده آن ساده و در دسترس است. کوکو‌ها انواع متفاوتی دارند و بسیار متنوع هستند. برای مثال می‌توان به کوکو سبزی، کوکو سیب زمینی، کوکو مرغ، کوکو لوبیا سبز، کوکوی سبزیجات، کوکوی بادمجان، کوکوی کدو و... اشاره کرد که نشان دهنده تنوع این غذا است. جالب است اگر بدانید غیر ایرانی‌ها هم در نقاط مختلف دنیا غذا‌هایی مشابه کوکو را تهیه می‌کنند. روستی یکی از همین غذا‌های بین‌المللی است که اصالتا برای کشور سوئیس است و شباهت زیادی به کوکو سیب زمینی ایرانی‌ها دارد. روستی نوعی روش محبوب سوئیسی‌ها برای پخت سیب زمینی است. اگر دوست دارید این غذای خوشمزه و جدید را برای اعضای خانواده در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه روستی خوشمزه همراه ما باشید.
مواد لازم
سیب زمینی متوسط: 3 عدد
پیاز بزرگ: 1 عدد
ماست چکیده: نصف لیوان
بازار
روغن مایع: 2 قاشق غذاخوری
کره: 25 گرم
نمک، فلفل، زردچوبه و پاپریکا: به میزان لازم
طرز تهیه
برای درست کردن این غذای خوشمزه ابتدا پیاز را به صورت خلالی خرد کنید و همراه با کمی روغن داخل یک ماهی تابه سرخ کنید تا سبک شود و مقداری زردچوبه اضافه کنید و پیازداغ را کنار بگذارید. سیب زمینی‌ها را پوست بگیرید و با قسمت درشت رنده، رنده بزنید. یک دستمال تمیز انتخاب کنید و سیب زمینی‌های رنده شده را وسط پارچه بگذارید. پارچه را ببندید و حسابی فشار بدهید تا آب اضافه سیب زمینی گرفته شود. سیب زمینی آب گرفته را داخل یک کاسه بریزید و مقداری نمک، فلفل و پاپریکا به آن اضافه کنید و هم بزنید. داخل یک ماهی تابه بزرگ و پهن ترکیب روغن مایع و کره را بریزید و صبر کنید تا داغ شود، سپس نیمی از سیب زمینی رنده شده را کف ماهی تابه پخش کنید. پیازداغ را روی سطح سیب زمینی‌ها پخش کنید و بعد ماست چکیده را روی لایه پیاز بریزید و کاملا پخش کنید. بقیه سیب زمینی رنده شده را روی مواد بریزید و با دست مواد را صاف کنید. درب ماهی تابه را ببندید تا یک طرف کوکو برشته شود، سپس با کمک یک سینی گرد کوکو را برگردانید. اگر روغن ماهی تابه خشک شده بود، دوباره روغن اضافه کنید. اجازه بدهید سمت دیگر کوکو هم کاملا برشته شود، سپس آماده سرو است. روستی را داخل ظرف سرو برگردانید و روی آن را با کمی پیاز داغ و ماست چکیده تزیین کنید، نوش جان. 

http://www.banounews.ir/fa/News/1370292/طرز-تهیه-روستی؛-کوکو-سیب-زمینی-مشهور-سوئیسی
بستن   چاپ