آریا بانو - خراسان / مرغ دودی یکی از انواع غذاهای خوشمزه
ایرانی است که با دستورهای متنوعی تهیه میشود و به درد سفرههای مهمانی افطار و نوروز هم میخورد. با وجود دستورپختهای تکراری مرغ دودی میتواند یک تجربه تازه برای شما باشد و اگر دوستدار طعم غذاهای کبابی هستید به احتمال زیاد طعم مرغ دودی را هم
دوست خواهید داشت. جالب این که در این روش از منقل و آتش و ... خبری نیست و همهچیز با یک تکه زغال جور میشود!
مواد لازم
ران و سینه مرغ: 2 تکه
پیاز خلالی شده: 2عدد بزرگ
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم
سس مایونز، زعفران دم کرده و آب لیمو ترش: هر کدام دو قاشق غذاخوری
زغال: یک تکه
طرز تهیه:
ابتدا مرغهای شستهشده را با کمی نمک، زردچوبه و فلفل سیاه مزهدار میکنیم. بعد از یک
ساعت مرغ را در یک تابه مناسب به خوبی سرخ میکنیم تا کاملا طلایی شود. در ادامه تکههای سرخشده را بیرون میگذاریم و به سراغ پیازها میرویم. پیازها را در همان
روغن داخل قابلمه یا تابه تفت میدهیم تا کاملا کاراملی شوند. در این فاصله سس مایونز، زعفران و آبلیمو را در ظرفی خوب مخلوط میکنیم. مرغها را کف قابلمه میچینیم و بین آن از پیازهای کاراملی استفاده میکنیم. سس آماده شده را روی مرغها ریخته، در قابلمه را میگذاریم و اجازه میدهیم مرغها با شعله بسیار ملایم، کامل بپزند. پس از این که پخت مرغ به پایان رسید یک تکه ورق آلومینیومی تمیز یا یک ظرف کوچک مقاوم به حرارت را روی تکههای مرغ قرار میدهیم، سپس یک زغال کاملا روشن را روی فویل قرار میدهیم. چند قطره
روغن روی زغال میریزیم و در قابلمه را کامل میبندیم تا طعم دود به خورد مرغها برود. مرغ دودی آماده است. نوش جان.