آریا بانو
غذا را چندبار می‌توانیم گرم کنیم؟
دوشنبه 13 اسفند 1403 - 12:23:42
آریا بانو - خراسان /این روزها با توجه به فرارسیدن ماه مبارک رمضان ممکن است غذاها را یک یا چندبار گرم کنیم. همیشه هم این سوال وجود دارد که یک غذا چندبار قابلیت گرم‌کردن دارد؟ این سوال را از هوش مصنوعی پرسیدیم و از آن خواستیم یک دسته‌بندی مشخص برای گرم‌کردن غذاها به ما بدهد.
تعداد دفعاتی که یک غذا را می‌توان گرم کرد، به عوامل مختلفی بستگی دارد از جمله: نوع غذا، نحوه نگهداری پس از پخت (در یخچال یا فریزر)، روش گرم کردن مجدد(مایکروویو، اجاق گاز، فر) و رعایت نکات بهداشتی در مراحل پخت، نگهداری و گرم‌کردن که برای جلوگیری از رشد باکتری‌ها و مسمومیت غذایی بسیار مهم است. همچنین غذاها را از نظر قابلیت گرم‌کردن مجدد می‌توان به ‌طور کلی به سه دسته تقسیم کرد:
غذاهایی که بهتر است فقط یک بار گرم شوند| این دسته شامل غذاهای دریایی مثل ماهی و میگوست که به سرعت با گرم کردن مجدد خشک و سفت می‌شوند و طعم خود را از دست می‌دهند. همچنین گرم کردن مجدد برنج پخته می‌تواند خطر مسمومیت غذایی ناشی از باسیلوس سرئوس را افزایش دهد. اگر برنج را گرم می‌کنید، مطمئن شوید که کاملاً داغ شود و بخار از آن بلند شود. همچنین قارچ، تخم‌مرغ و سیب‌زمینی پخته‌شده در این دسته قرار می‌گیرند.
غذاهایی که می‌توان چندین بار گرم کرد (با رعایت نکات بهداشتی)| در این دسته انواع خورش‌ها، سوپ‌ها و غذاهای آبکی مانند آش و حلیم قرار دارند. همچنین گوشت قرمز پخته شده را می‌توان چندبار گرم کرد.
غذاهایی که بهتر است فریز شوند|غذاهایی که مقدار زیادی آب دارند مانند سوپ و خورش را می‌توان فریز هم کرد. همچنین اگر می‌دانید که غذایی را نمی‌توانید ظرف چند روز آینده مصرف کنید، بهتر است آن را فریز کنید.
 نکته‌های هایلایتی برای گرم‌کردن مجدد غذا
نگهداری مناسب| غذا را پس از پخت، در اسرع وقت (حداکثر تا دو ساعت) در یخچال قرار دهید. همچنین دمای یخچال باید بین 0 تا 4 درجه سانتی‌گراد باشد و از ظروف دربسته استفاده شود.
گرم کردن کامل| هنگام گرم کردن مجدد غذا، مطمئن شوید که تمام قسمت‌های آن به طور کامل داغ شده باشند. دمای داخلی غذا باید حداقل به 75درجه سانتی‌گراد برسد. سعی کنید غذا را فقط به اندازه‌ای که نیاز دارید گرم کنید و از گرم کردن مکرر آن خودداری کنید.
مخلوط نکردن غذای تازه با غذای مانده| غذای تازه پخته شده را با غذای مانده مخلوط نکنید، زیرا این کار می‌تواند باعث رشد باکتری شود.

http://www.banounews.ir/fa/News/1367346/غذا-را-چندبار-می‌توانیم-گرم-کنیم؟
بستن   چاپ