آریا بانو - خراسان / فرنی یک
دسر ساده و خوشمزه است که از ترکیب نشاسته و
شیر به دست میآید و خیلی سریع آماده میشود و میتوان قبل از افطار آن را سریع درست کرد. خیلیها با طرز تهیه این
دسر آشنایی دارند و شاید حداقل یک بار آن را برای ماه مبارک رمضان تهیه کردند. اما اگر تا به حال تجربه تهیه فرنی را نداشتید و میخواهید آن را امتحان کنید با ما همراه شوید. این
دسر برای ماه مبارک رمضان بسیار مناسب است و میتوانید آن را به صورت سرد یا گرم سرو کنید.
مواد لازم
شیر: 3ونیم پیمانه
نشاسته گل: یک دوم پیمانه
شکر: یک دوم پیمانه
گلاب: 2قاشق غذاخوری
![]()
خلال بادام ، پسته یا گردو: به دلخواه
طرز تهیه:
ابتدا نشاسته را با یک پیمانه
شیر سرد حل کنید. وقتی نشاسته کامل حل شد، بقیه
شیر را درون ظرف مناسب (ترجیحا استیل) بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید و دائم هم بزنید تا گلوله نشود و ته نگیرد. هنگامی که غلظت فرنی مانند دوغ غلیظ شد (نباید خیلی غلیظ و سفت شود) وقت اضافه کردن شکر است. حالا حرارت را خاموش کنید و بلافاصله خلالها (را که قبلا در 2 قاشق گلاب حل کردهاید) درون فرنی بریزید و هم بزنید تا خوب مخلوط شوند. سپس فرنیها را داخل ظرف سروتان بریزید و اجازه دهید خنک شوند. اگر قصد دارید فرنیها را به صورت کاملا خنک استفاده کنید آنها را داخل یخچال بگذارید.
نکته1: اگر میخواهید بخشی از فرنیتان را زعفرانی کنید، میتوانید زعفران ساییدهشده را داخل گلاب کنید و به بخشی از فرنی که مدنظرتان است اضافه کنید تا بهتر در فرنی پخش شود.
نکته2: باید دقت کنید فرنی روی حرات زیاد غلیظ نشود چون این
دسر وقتی خنک میشود سفتتر خواهد شد. همچنین وقتی قابلمه را از روی حرارت برمیدارید، همچنان به همزدن ادامه بدهید.
نکته 3: ادویههای طبیعی مانند وانیل باعث میشوند فرنی شما
عطر و طعم ویژهای داشته باشد. از وانیل خالص و تازه استفاده کنید تا
عطر و طعم بهتری به فرنی بدهد.