آریا بانو - مهر /متخصص
تغذیه و رژیم درمانی گفت: جایگزینی مواد افزودنی با خوراکیهای طبیعی، راهی برای رشد سالمتر
کودکان و پیشگیری از مشکلات گوارشی و بلوغ زودرس است.
سمیه فتاحی، متخصص
تغذیه و رژیم درمانی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری مهر گفت: بسیاری از غذاهایی که حاوی مواد افزودنی، رنگهای مصنوعی، قندهای اضافی و مواد نگهدارنده هستند میتوانند به سلامتی
کودکان آسیب برسانند. این مواد ممکن است باعث اختلالات هورمونی و مشکلات مختلف گوارشی مانند التهاب
روده شوند و حتی به بلوغ زودرس کمک کنند. همچنین، برخی از این مواد میتوانند به بیماریهای مزمن مانند
چاقی و دیابت نوع 2 منجر شوند.
وی افزود: برای مقابله با این مسائل و تشویق به
تغذیه طبیعی، یک روش مؤثر، ایجاد عادتهای غذایی
سالم از سنین کودکی است. همانطور که اشاره کردید، مادران میتوانند با درست کردن کیکها و کلوچههای خانگی با استفاده از مواد اولیه سالم، به جای استفاده از محصولات شرکتی که حاوی مواد افزودنی و رنگهای مصنوعی هستند، نقش مهمی در این فرآیند داشته باشند.
چگونه مواد افزودنی را با گزینههای طبیعی جایگزین کنیم؟
فتاحی ادامه داد: به علاوه، کنترل مقدار مصرف محصولات فرآوریشده و معرفی جایگزینهای
سالم مانند میوهها، سبزیجات و دانهها میتواند به
کودکان کمک کند تا انتخابهای غذایی بهتری داشته باشند. همچنین، استفاده از مواد طبیعی مانند ژلاتین بدون رنگها و افزودنیها نیز گزینه مناسبی است، به شرطی که به جای استفاده از محصولات آماده، خود این مواد را از منابع طبیعی تهیه کنید.
وی افزود: در نهایت، آموزش
تغذیه سالم و ارائه گزینههای
سالم از دوران کودکی میتواند تأثیر زیادی بر عادتهای غذایی آینده بچهها داشته باشد. خانوادهها باید به این نکته توجه کنند که حتی تغییرات کوچک در عادات غذایی میتوانند به مرور زمان تغییرات بزرگی ایجاد کنند.