آریا بانو
کمتر از 12 ساعت تا پرتاب قدرتمندترین موشک جهان
چهارشنبه 26 دي 1403 - 18:18:10
آریا بانو - زومیت / اگر همه‌چیز به‌خوبی پیش برود، کمتر از 12 ساعت دیگر اولین پرواز آزمایشی موشک استارشیپ در سال 2025 انجام خواهد شد. اسپیس ایکس در این ماموریت که هفتمین پرتاب آزمایشی استارشیپ و سوپرهوی محسوب می‌شود، نسخه‌ای ارتقایافته از موشک غول‌پیکر خود را به‌پرواز درمی‌آورد و همچنین تلاش می‌کند تا مثل پرواز پنجم در پاییز گذشته، بوستر سوپرهوی را در محل پرتاب بازیابی کند.
پرواز هفتم استارشیپ قرار است چهارشنبه 15 ژانویه در پنجره‌ی پرتابی که ساعت 17 به وقت محلی (بامداد پنجشنبه 27 دی ساعت 01:30 به وقت ایران) گشوده می‌شود، از تاسیسات استاربیس در جنوب تگزاس انجام شود. شما مخاطبان زومیت می‌توانید پخش زنده‌ی این رویداد را تقریباً نیم‌ساعت قبل، در ساعت 01:00 در همین صفحه تماشا کنید.
براساس برنامه‌ی پروازی منتشرشده توسط اسپیس ایکس، انتظار می‌رود که پرواز آزمایشی هفتم استارشیپ نزدیک به 66 دقیقه به‌طول انجامد. در این پرواز، موشک غول‌پیکر اسپیس ایکس مثل پرواز ششم وارد مسیری زیرمداری می‌شود و برفراز اقیانوس هند در غرب استرالیا به جو زمین بازمی‌گردد. استارشیپ قرار است تقریباً 17 دقیقه پس از برخاست، 10 شبیه‌ساز ماهواره‌ی نسل سوم استارلینک را در فضا رها کند. همچنین انتظار می‌رود موشک در دقیقه‌ی 37ام پرواز، مثل پرواز ششم یکی از شش موتور رپتور خود را روشن کند.

آریا بانو


اسپیس ایکس امیدوار است که مثل پرواز پنجم، بوستر سوپرهوی را پس از پرتاب استارشیپ به زمین بازگرداند و با بازوهای مکانیکی بزرگ مکازیلا در محل پرتاب مهار کند. مهار موفقیت‌آمیز بوستر در میانه‌ی هوا، صحنه‌ای ماندگار را در پرواز پنجم استارشیپ رقم زد؛ اما در پرواز ششم، سوپرهوی به‌دلیل تخطی از معیارهای بازیابی، به محل پرتاب بازنگشت و روی دریا فرود آمد. در پرواز هفتم هم سوپرهوی و هم مکازیلا از به‌روزرسانی‌های سخت‌افزاری بهره می‌برند تا شانس مهار بوستر افزایش یابد.
هفته‌ی جاری برای علاقه‌مندان به پرتاب‌های فضایی بسیار هیجان‌انگیز است. اگر استارشیپ در زمان مورد انتظار، پرواز هفتم خود را انجام دهد، کمتر از 10 ساعت بعد، موشک نیوگلن بلو ارجین نیز برای اولین‌بار از پایگاه نیروی فضایی ایالات متحده در فلوریدا پرتاب خواهد شد. اسپیس ایکس همچنین بامداد چهارشنبه، برای اولین‌بار در تاریخ اکتشاقات قمری، دو ماه‌نشین رباتیک آمریکایی و ژاپنی را در یک ماموریت اشتراکی پرتاب کرد.

http://www.banounews.ir/fa/News/1340964/کمتر-از-12-ساعت-تا-پرتاب-قدرتمندترین-موشک-جهان
بستن   چاپ