آریا بانو
باختر: وظیفه کمیته تدوین مقررات تجزیه مسائل اساسی حقوق فوتبال است
شنبه 15 دي 1403 - 20:11:16
آریا بانو - فارس /رسول باختر درباره این موضوع که آیا مصاحبه‌های اخیر سید عباس موسوی، رئیس کمیته تدوین و تطبیق مقررات فدراسیون فوتبال برخلاف قوانین بوده و او امری خلاف قانون مرتکب شده یا در حال سؤاستفاده از جایگاه خود بوده؛ اظهار داشت: قبل از هرچیز باید بگویم که برداشت از رفتار هر فرد، باید با توجه به وضعیت و سابقه او باشد. جامعه حقوق فوتبال، جامعه کوچکی است که افراد به سرعت شناخته می‌شوند و رفتار و عملکرد آنها نیز براساس همان شناخت تفسیر می‌شود. وی افزود: در دل این جامعه کوچک، تقریبا همه می‌دانند که چه کسانی به دنبال پست و سمت هستند و به واسطه لابی‌های متعدد صرفا به دنبال یک صندلی هستند و یا سال‌های قبل چه جهت‌گیری داشته و امروز چه جهت‌گیری. تمام این موارد با جست‌وجو در اخبار گذشته مشهود است. وکیل پایه یک دادگستری در این رابطه بیان داشت: از منظر شخصیتی، سید عباس موسوی یکی از شریف‌ترین قضات عالی رتبه بوده‌ و امروز نیز یکی از وکلای با حسن شهرت هستند. اگر او به دنبال سوءاستفاده از موقعیت بود، در زمان جایگاه بالای قضاوت از آن بهره می‌برد! فراموش نکنید موسوی در ماه‌های اخیر علیه برخی احکام کمیته‌های زیر مجموعه همین فدراسیون مثل ماجرای پرداخت هزینه دادرسی بیرانوند از محل پاداش‌های او در تیم ملی یا جریمه‌های میلیاردی طبق مصوبه سازمان لیگ نظرات مخالفی را ابراز کرد.
باختر ادامه داد: نهایت آنکه مطابق مقررات اخلاق فدراسیون، تعارض و تضاد منافع زمانی مطرح می‌شود که منفعت شخصی به همراه داشته باشد. بیان صرف مقررات، آن هم بیان دقیق و کامل تفاسیر منطبق بر مقررات، چه منفعتی برای یک حقوقی می‌تواند داشته باشد؟!وی درباره منع اساس‌نامه‌ای رئیس کمیته تدوین و تطبیق مقررات فدراسیون از اظهارنظر رسانه‌ای؛ عنوان کرد: اتفاقا صدر ماده 44 اساسنامه فدراسیون وظیفه تجزیه و تحلیل موضوعات حقوقی اساسی مربوط به فوتبال را برعهده آن کمیته گذاشته است. البته نباید این وظیفه در راستای توجیه اشتباهات و یا .... باشد که در این مورد خاص و فرمایشات موسوی هیچ مطلب اشتباه و یا با سوءنیتی وجود ندارد. کارشناس حقوقی ورزش تاکید کرد: متاسفانه متخصصین امر در حقوق فوتبال بسیار محدود بوده و همین باعث می‌شود تا امثال موسوی مجبور باشند از صدر آن ماده بهره ببرند. از سوی دیگر، این امر موجب آن شده که هرکس با کم‌ترین تلاش خود را متخصص بداند. البته خوبی ورزش آن است که مردم بیشتر می‌توانند تحلیل‌ها را ببینند و در پرتو زمان نسبت به افراد قضاوت بهتری داشته باشند.
باختر درباره اینکه بسیاری از حقوق‌دانان معتقدند استدلال کمیته تدوین و تطبیق مقررات فدراسیون فوتبال غلط بوده و مطابق قوانین جزا و اصول مجازات نیست، گفت: اولا واژه حقوقدان از آن عباراتیست که ما حقوقی‌ها به راحتی برای شخصی استفاده نمی‌کنیم. از منظر حقوقی‌ها، امثال مرحوم دکتر شهیدی و مرحوم دکتر کاتوزیان حقوقدان محسوب می‌شوند، نه هرکسی که مثل من حقوق خوانده است. ثانیا اینکه مجازات‌ها جمع می‌شوند و یا اینکه مجازات یکی از آنها تشدید می‌شود، پارامترهای مختلفی دارد که درمورد موضوع مورد بحث، از آنجاییکه تخلفی بعد از حکم محرومیت قطعی صورت گرفته، قواعد تکرار جرم اعمال می‌شود. وی عنوان کرد: برای مثال، فرض کنیم فردی به دلیل سرقت به یک سال حبس محکوم می‌شود. اگر او در زمان سپری کردن حبس و در مرخصی مرتکب جرم دیگری شده و به مجازات آن مثلا به شش ماه حبس محکوم شود، مجازات قبلی سر جای خود خواهد بود و محکومیت جدید پس از آن اعمال می‌شود یعنی آن فرد مذکور یک سال و نیم در حبس می‌ماند. این از بدیهیات اصول جزایی است!

http://www.banounews.ir/fa/News/1334514/باختر--وظیفه-کمیته-تدوین-مقررات-تجزیه-مسائل-اساسی-حقوق-فوتبال-است
بستن   چاپ