آریا بانو
یک درخواست از سینماهای پُر درآمد
جمعه 14 دي 1403 - 17:10:15
آریا بانو - ایسنا / در هفته‌های گذشته چند فیلم غیرکمدی به اکران رسیده‌اند که با توجه به کیفیت‌شان با استقبال مخاطبان و منتقدان مواجه شده‌اند اما نکته قابل توجه سانس‌های کمتری است که نسبت به فیلم‌های کمدی به آن‌ها اختصاص داده شده و همین موضوع اعتراض صاحبان این فیلم‌ها را به همراه داشته است.
در بین این فیلم‌ها «برف آخر» و «علت مرگ: نامعلوم» که اولی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد را برای امین حیایی به همراه داشت و دومی هم در چند سال اخیر در توقیف به سر می‌برد، توسط دفتر پخش خانه فیلم به اکران عمومی رسیده‌اند و در این مدت واکنش‌های مثبتی گرفته‌اند.
سعید خانی - مدیر «خانه فیلم» - در گفت‌وگویی با ایسنا درباره وضعیت اکران این فیلم‌ها در سانس‌های محدود که سبب می‌شود مخاطبان علاقه‌مند به سختی سانس مورد نظر خود را برای تماشای فیلم پیدا کنند، خطاب به دو گروه سنیمادار و صاحب فیلم پاسخی را بیان کرد.
او ابتدا گفت: برخی فیلم‌ها اگر در شروع اکران سانس‌های زیاد داشته باشند و طبق قرارداد دو هفته‌ای خود نتوانند بلیت فروشی خوبی داشته باشند خیلی زود تعویض می‌شوند و اگر شرایطی متفاوت برقرار باشد، ادامه اکران جدی‌تر دنبال خواهد شد اما نکته اصلی مشکل زیرساختی و نبود نگاه حمایتی به فیلم‌هایی است که اصطلاحا بفروش نیستند.
وی افزود: متاسفانه توجه بسیاری از سینمادارها فقط به فیلم‌های کمدی و پرفروش است و به فیلم‌های دیگر کمکی نمی‌کنند. البته صاحبان فیلم‌ها باید شرایط سینمادار را در اوضاع تورم قیمت دلار، وضعیت ویدیو پروجکشن‌ها و سرورها درک کنند اما از آن سو این هم باید در نظر گرفته شود که فیلمی مثل «علت مرگ: نامعلوم» مخاطب متفاوت‌تری نسبت به فیلم‌های کمدی دارد. چه اشکالی دارد که وقتی سینمادارها بخشی از درآمد خود را از تئاترهای آزاد به دست می‌آورند، سانس‌های بیشتری را به فیلم‌های اجتماعی اختصاص دهند؟
خانی با تاکید بر حفظ منافع سینمادار گفت:‌ منافع صاحب فیلم هم باید به شکلی در نظر گرفته شود ولی بخشی از سینمادارها کم لطفی می‌کنند و این شرایط، مستلزم این است که شورای صنفی نمایش و وزارت ارشاد ورود کنند تا حمایت جدی‌ از این نوع فیلم‌ها صورت گیرد و سینماهایی که سانس‌های پرتعداد به کمدی‌ها می‌دهند و از مخاطب زیاد تئاترهای آزاد هم بهره‌مند هستند یک سالن را به فیلم‌های غیرکمدی اختصاص دهند و به تعداد کمتر بلیت آن‌ها راضی باشند.
وی با بیان اینکه چرخه اکران معیوب است، ادامه داد: سینمادارها باید همراهی کنند تا مخاطب این نوع فیلم‌ها که این روزها به دلایل متعدد حال و حوصله ندارد ولی اتفاقا مخاطب جدی سینماست که با آن قهر کرده، به سینما برگردد. دفتر «خانه فیلم» گاهی با این سوال مواجه می‌شود که هرچه فیلم نفروش و هنری است را برای پخش انتخاب می‌کند در حالی که این‌ها از جمله فیلم‌هایی هستند که بخشی از مخاطبِ قهر کرده را می‌توانند به سینما بکشانند آن هم در شرایطی که با این اوضاع اقتصادی مردم بیشتر به دنبال این هستند که صرفا دو، سه ساعت برای تفریح و سرگرمی و خنده به سینما بروند.
او افزود: نکته دیگر این است که چنین فیلم‌هایی مشکل اطلاع رسانی هم دارند و لازم است که باب گفت‌وگو با تلویزیون باز شود چون فیلم‌های کمدی خیلی نیاز به تبلیغ ندارند. امیدوارم سازمان سینمایی سال آینده بخشی از هزینه‌هایی را که صرف تولید فیلم‌های ضعیف می‌شود، متوقف کند و به موسسه سینما شهر یا هر مجموعه دیگر بدهد تا در اکران از فیلم‌های جدی حمایت شود.
خانی در پایان گفت:‌ استقبال از فیلم‌های کمدی چند صباح دیگر از سوی مخاطب پس زده می‌شوند و در این میان مخاطبی که دوست دارد فیلم‌های جدی‌تر را ببیند اما با کنسلی سانس‌ها مواجه می‌شود، دیگر به سینما برنمی‌گردد. در این شرایط جا دارد که وزارت ارشاد حمایت کند تا پردیس‌هایی که بیش از پنج سالن سینما دارند و فیلم‌های کمدی را روزانه با 20 سانس بمباران می‌کنند، با نگاه حمایتی مجالی هم به فیلم‌های جدی بدهند و فقط پول برایشان دغدغه نباشد.

http://www.banounews.ir/fa/News/1333845/یک-درخواست-از-سینماهای-پُر-درآمد
بستن   چاپ