آریا بانو
چرا ساختن یک ربات سرآشپز سخت است؟
سه شنبه 4 دي 1403 - 08:33:08
آریا بانو - ایسنا / در دوران پس از کووید که رستوران‌های زنجیره‌ای با کمبود نیروی کار و هزینه‌های فزاینده و همچنین سفارش‌هایی که اشتباه آماده می‌شدند، دست و پنجه نرم می‌کنند، بسیاری اکنون به دنبال راه‌هایی برای خودکارسازی دست کم برخی از عملکردها در آشپزخانه هستند.
به نقل از دی‌اچ، رستوران چیپوتل (Chipotle) که هزینه نیروی کار در سال جاری در آن به 2.7 میلیارد دلار یا یک چهارم درآمد آن می‌رسد، در حال آزمایش اتوکادو است. دستگاهی که می‌تواند آووکادو را در عرض 26 ثانیه برش دهد و هسته آن را خارج کند. رستوران وایت کسل (White Castle) نیز سیستمی به نام فلیپی (Flippy) برای تهیه سیب زمینی سرخ کرده و سایر اقلام در 18 نقطه در ایالات متحده نصب کرده است. رستوران سوییت‌گرین (Sweetgreen)، یک سیستم خودکار تولید سالاد به نام اینفینیت کیچن (Infinite Kitchen) را در حدود 12 رستوران از 240 رستوران خود تا پایان سال جاری خواهد داشت.
اما علیرغم علاقه زیاد به حضور ربات‌ها در آشپزخانه و سال‌ها تلاش، آنها هنوز نتوانسته‌اند کار را بر عهده بگیرند.
برخلاف کارخانه‌های خودروسازی یا انبارهای آمازون که برای انجام اقدامات تکرارشونده به ربات‌ها متکی هستند، آشپزخانه‌های رستوران‌ها با انجام چند کار همزمان پیش می‌روند. برگرداندن پنکیک به سیستمی متفاوت از سیستمی که قهوه تولید می‌کند یا اسپاگتی می‌سازد، نیاز دارد. علاوه بر این، تولید غذاهای بالقوه چسبنده یا پنیری به این معنی است که ربات‌ها برای حفظ استانداردهای ایمنی مواد غذایی باید به راحتی تمیز شوند.
در حالی که سیستم‌های خودکار ممکن است هزینه‌های نیروی کار را در طول زمان کاهش دهند، بسیاری از آنها برچسب قیمت اولیه بالایی دارند.
همچنین جا دادن یک سیستم خودکار در آشپزخانه‌های کوچک یا بازسازی کل آشپزخانه آسان نیست.
رستوران سوییت گرین هفت هفته طول کشید تا مکان خود را در نزدیکی مدیسون اسکوئر گاردن در نیویورک با یک سیستم خودکار بازسازی کند. اکنون بیشتر بر روی مراکز جدید تمرکز می‌کند که در آنها می‌تواند از همان ابتدا به شکل اتوماسیون پیش برود. از 40 رستورانی که این شرکت در نظر دارد در سال 2025 افتتاح کند، انتظار می‌رود حدود نیمی از رستوران‌ها به صورت خودکار ساخته شوند.
مدیران این رستوران‌های زنجیره‌ای می‌گویند که این سیستم ارزشش را دارد. آشپزخانه خودکار می‌تواند 500 وعده را در یک ساعت تولید کند، در مقایسه با حداکثر سرعت انسان‌ها که در حدود 300 مورد است و مکان‌هایی که خودکار هستند، بسیار سودآورترند.
حرکت به سمت اتوماسیون‌ کردن رستوران‌ها می‌تواند به صرفه‌جویی سالانه 12 میلیارد دلار دستمزد منجر شود. این در حالی است که اگرچه این دستمزدها اغلب ناچیز است، اما برای میلیون‌ها نفر که تحصیلات دانشگاهی یا مهارت‌های دیگر ندارند، می‌تواند راه نجاتی باشد.

http://www.banounews.ir/fa/News/1328070/چرا-ساختن-یک-ربات-سرآشپز-سخت-است؟
بستن   چاپ