آریا بانو
آش ماسوآ؛ آش خوشمزه و مقوی بروجردی
سه شنبه 20 آذر 1403 - 09:22:40
آریا بانو - فرارو / غذا‌های محلی درواقع به نوعی میراث فرهنگی مردمان هر کشوری محسوب می‌شوند. برخی از این غذا‌ها با گذشت زمان و مدرن شدن زندگی و آشنایی با غذا‌های جدید، کم کم از یاد رفته‌اند و یا روش طبخ آنها متفاوت شده است. اگر به هر نقطه از ایران سفر کنید، قطعا با غذا‌های بسیار خوشمزه و محلی آشنا می‌شوید که برخی از آنها را تابه‌حال نخورده‌اید یا حتی نامش را نشنیده‌اید. آش یکی از غذا‌های محبوب و سنتی ایرانی است. آش‌ها بسیار متنوع هستند که در نقاط مختلف کشور با روش‌های متفاوتی تهیه می‌شوند. آش غذایی پرطرفدار است که به خاطر داشتن مواد مغذی یک وعده غذایی کامل محسوب می‌شود. با شروع فصل پاییز و زمستان پخت آش در خانه رونق بیش‌تری پیدا می‌کند؛ زیرا خوردن آش در هوای سرد گرمای مطبوعی به بدن منتقل می‌کند که دلچسب است. آش ماسوآ نوعی آش محلی لرستانی است که اصالت آن به شهر بروجرد برمی‌گردد. آش ماسوآ در زبان لری از ترکیب ماسته + آ تشکیل شده که به معنای آش ماست است. برای درست کردن این آش از کشک یا ماست ترش و ماست چکیده استفاده می‌کنند. اگر دوست دارید این آش خوشمزه و مقوی را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه آش ماسوآ همراه ما باشید.
مواد لازم
بلغور گندم: 1 پیمانه
نخود آش: نصف پیمانه
لوبیا سفید: نصف پیمانه
اسفناج خرد شده: 1 کیلو

کشک یا ماست چکیده: 1 پیمانه
عصاره گوشت یا آب گوشت: 2 پیمانه
پیاز: 2 عدد
سیر: 1 بوته
نعناع خشک: 1 قاشق غذاخوری سرپر
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
پیاز داغ و سیر داغ برای تزیین: به میزان لازم
طرز تهیه
 برای درست کردن این آش خوشمزه لری ابتدا بلغور گندم و حبوبات را به صورت جداگانه از شب قبل خیس کنید تا نفخ حبوبات گرفته شود. لوبیا سفید و نخود را همراه با کمی آب بپزید تا کاملا نرم و له شود. بلغور گندم را داخل قابلمه مناسب پخت آش بریزید و آب گوشت را همراه با کمی نمک و آب سرد به آن اضاف کنید. آب باید به اندازه‌ای باشد که بلغور جا برای پخت داشته باشد و بیش از حد سفت نشود. بعد از اینکه بلغور‌ها پخت، اسفناج شسته و خرد شده را اضافه کنید و 20 دقیقه زمان بدهید تا اسفناج کاملا بپزد. در این فاصله پیاز را پوست و خرد کنید و همراه با مقداری روغن داخل ماهی تابه سرخ کنید. وقتی پیاز طلایی شد، سیر رنده شده را اضافه کنید و سی ثانیه بعد نعناع خشک را همراه با زردچوبه و فلفل سیاه روی پیاز و سیرداغ بریزید و سی ثانیه دیگر مواد را تفت بدهید. حالا این ترکیب را همراه با نخود و لوبیا سفید پخته به آش اضافه کنید و خوب هم بزنید. اجازه بدهید آش نیم ساعت دیگر بجوشد و جا بیفتد. در آخر کشک محلی یا ماست چکیده یا ماستی محلی ترش را به آش اضافه کنید و 15 دقیقه بعد اجاق گاز را خاموش کنید. آش ماسوآ خوشمزه ما در این مرحله آماده سرو است. آش را داخل ظرف مخصوص سرو بریزید و روی آش را با پیاز داغ و سیر داغ فراوان تزیین کنید، نوش جان. 
نکات مهم

http://www.banounews.ir/fa/News/1319869/آش-ماسوآ؛-آش-خوشمزه-و-مقوی-بروجردی
بستن   چاپ