آریا بانو - برترین ها / سس هلندی یکی از سس های اصلی در آشپزی فرانسوی هست، این سس خوشمزه رو با انواع سبزیجات بخارپز شده یا کبابی شده و همچنین با تخم مرغ آب پز، استیک مرغ و انواع غذاهای دیگه می تونید امتحان کنید.
این سس رو به صورت گرم سرو میکنن، باید اول غذاتون رو آماده کنید و در مرحله ی آخر برید سراغ تهیه سس، خیلی راحت می تونید در کمتر از 3 دقیقه این سس رو آماده کنید و بعد نوش جان کنید، اگه تا به حال این سس رو امتحان نکردید و از خوردن غذاهای مختلف با چاشنی های جدید و متفاوت لذت می برید، وقتشه که این سس خوشمزه رو درست کنید و از طعمش لذت ببرید.
مواد لازم
کره 114 تا 220 گرم زرده تخم مرغ 2 عدد آبلیمو تازه 1 قاشق سوپ خوری نمک یک چهارم قاشق چایی خوری فلفل تند (اختیاری) یک هشتم قاشق چایی خوری
1. کره رو به قطعات ریزتر خرد کنید و اون رو داخل ظرف مناسب ریخته و داخل ماکروفر قرار بدید تا ذوب بشه، همچنین می تونید کره رو داخل ماهیتابه بریزید و روی حرارت کم قرار بدید تا ذوب بشه. از کره باید تا وقتی که هنوز گرم هست استفاده کنید.
2. زرده تخم مرغ، آبلیمو، نمک و اگه
دوست داشتید فلفل رو داخل مخلوط کن بریزید و روشنش کنید تا مواد با هم مخلوط بشن.
3. حالا کره رو به مخلوط کنی که روشن هست اضافه کنید. دو تا نکته خیلی مهم وجود داره اول اینکه کره باید کاملا گرم باشه ولی نباید داغ باشه و دوم اینکه باید حتما کم کم اضافه بشه، مخصوصا اولش. به آرامی و به صورت قطره قطره، نصف کره مذاب رو اضافه کنید.
4. بعد از اینکه نصف کره رو اضافه کردید، یعنی وقتی حدودا 100 گرم از کره مذاب رو استفاده کردید، مخلوط کن رو خاموش کرده و غلظت سس رو بررسی کنید. اگه سس توی این مرحله نبریده بود و خوب بود، می تونید کره رو در مرحله بعدی سریع تر اضافه کنید. باقی کره رو اضافه کنید تا به غلظت مورد نظرتون برسید. هر چی کره ی بیشتری اضافه کنید، سس رقیق تری خواهید داشت.
5. حالا کمی از سس رو مزه کنید و اگه نیاز بود بهش مقداری، لیمو، نمک و یا فلفل اضافه کنید. اگه در مرحله قبل همه ی کره رو اضافه کردید ولی هنوز هم سس از نظرتون خیلی غلیظ هست، می تونید قاشق قاشق به مخلوط کن آب اضافه کنید تا به غلظت مورد نظرتون برسه.
این سس رو باید به محض تهیه و تا وقتی که هنوز گرم هست، مصرف کنید. اگه نیاز بود برای چند
ساعت سس رو گرم نگهدارید، میتونید از روش بن ماری برای گرم نگه داشتنش استفاده کنید.
اگه سس مون برید، چیکار کنیم؟
اگه تا به حال خودتون توی خونه سس مایونز تهیه کرده باشید، حتما می دونید که گاهی از اوقات ممکنه که سس ببره و اون وقت شما سس یکدستی نخواهید داشت و حتی گاهی ممکنه مجبور بشید همه رو دور بریزید. سس هلندی رو هم اگه با دقت درست نکنید، ممکنه این اتفاق براش پیش بیاد، مثلا اگه کره رو خیلی سریع اضافه کنید، یا کره بیش از حد داغ باشه و یا اینکه سس خیلی سرد بشه. حالا می خوام بهتون بگم اگه سس شما برید برای درست شدن سس و رفع این مشکل چه کارهایی میشه کرد:
اگه احساس کردید که سس میخواد شروع کنه به بریدن، اضافه کردن کره رو متوقف کنید و اجازه بدید که مواد به مدت 30 ثانیه مخلوط بشن، بعد که درست شد، می تونید به اضافه کردن کره ادامه بدید.
چندتا قاشق چایی خوری آب گرم به سس اضافه کنید و بذارید مواد به مدت 30 تا 60 ثانیه مخلوط بشن، بعد که سس از حالت بریده بریده بون خارج شد، به اضافه کردن کره ادامه بدید.
اگه راه های بالا جواب نداد، سس بریده شده رو داخل یک کاسه خالی کنید، یک زرده تخم مرغ و یک قاشق آب گرم داخل مخلوط کن بریزید و روشنش کنید، حالا سس بریده شده رو خیلی آروم آروم به زرده تخم مرغ اضافه کنید تا درست بشه.