آریا بانو - ایرنا / رئیس موسسه تحقیقات جمعیت کشور گفت: پس از اجرای قانون جوانی جمعیت نه تنها شاخص باروری عمومی از سال 1401 اندکی افزایش یافته بلکه نرخ باروری کل نیز پس از 7 سال روند کاهش، اکنون ثابت مانده است.
محمودی گفت: بر اساس مطالعات انجام شده در مقیاس بینالمللی، مناسبترین شاخص برای نشان دادن وضعیت زاد و ولد در یک کشور، نرخ باروری کل است که میتواند مبنایی برای مقایسه بین کشورها باشد و بطور معمول هم بر این اساس عمل میشود.
وی ادامه داد: نرخ باروری که از تقسیم تعداد تولدها بر تعداد
زنان در سنین باروری به دست میآید، در واقع وضعیت باروری
زنان در سنین باروری جامعه را بررسی کرده و مشخص میکند که به ازای هر زن در سن باروری چند
فرزند در سنوات باروری متولد شده است.
رئیس موسسه تحقیقات جمعیت کشور با بیان اینکه آمار خام اعم از ولادت،
ازدواج و
طلاق در تحلیلهای جمعیتی کاربرد ندارد، تاکید کرد: بررسی میزان باروری عمومی برای گروههای سنی
زنان 25 تا 39 ساله و میزان باروری کل طی دوره 1402- 1399 نشان می دهد که میزان باروری عمومی از سال 1401 به بعد نه تنها تثبیت شده، بلکه مقدار اندکی افزایش داشته است.
محمودی اظهار داشت: نرخ باروری کل پس از هفت سال که کاهش حدود 20 درصدی داشت، بنابر اعلام رسمی سازمان ثبت احوال در سال 1402 نسبت به سال 1401 ثابت مانده است.
رئیس موسسه تحقیقات جمعیت کشور با تاکید بر اینکه نرخ باروری در 15 استان کشور نسبت به سال 1401 افزایش یافته و در سه استان بدون کاهش بوده است، گفت: این نتیجه هرچند تا زمانی که نرخ باروری کل حالت افزایشی به خود نگیرد، نمیتواند به ساختار جمعیتی ما کمک شایانی کند، ولی نسبت به قبل دستاورد ولو اندکی محسوب میشود.
وی تاکید کرد: در خصوص ارزیابی اثربخشی سیاستهای جمعیتی بر سطح باروری کل، باید گفت که تثبیت یا جلوگیری از کاهش بیشتر باروری کل، به عنوان اثر مثبت قانون تلقی میشود.