آریا بانو
چرا رده بندی سنی فیلم‌ها جدی گرفته نمی‌شود؟
يکشنبه 11 آذر 1403 - 11:35:18
آریا بانو - ایسنا / برخی از خانواده‌هایی که این روزها به همراه کودکانشان به تماشای انیمیشن سینمایی «شنگول و منگول» نشسته‌اند، (با توجه به محتوای پخش‌ شده) معتقدند این فیلم باید رده‌بندی سنی می‌گرفت و حداقل برای کودکان زیر 7 یا 9 سال توصیه نمی‌شد.
در میان انبوه فیلم‌های کمدی این روزهای سینماها، با به نمایش درآمدن چند فیلم کودک و نوجوان، خانواده‌ها با خیال راحت‌تر فرزندان خود را به سینما می‌برند و نکته قابل تامل‌تر اینکه در هفته گذشته، سه فیلم کودک و نوجوان نسبت به بسیاری از کمدی‌های روی پرده، فروش بیشتری داشتند.


استقبال از این فیلم‌ها ضرورت توجه بیشتر به سینمای کودک و نیاز آن را بیش از پیش یادآوری می‌کند بخصوص آنکه در نبود فیلم‌های مناسب بچه‌ها، برخی خانواده‌ها کودکان خود را به تماشای فیلم‌های کمدی می‌برند آن هم صرفا به دلیل اینکه تصور می‌کنند دیدن فیلم " alt="آریا بانو" width="100%" />

در این شرایط شاید شما هم واکنش کودکانی را که همراه والدین خود به سینما رفته تا «صبحانه با زرافه‌ها» را تماشا کنند دیده باشید که تکه‌کلام‌های بازیگران مورد علاقه خود را با صدای بلند تکرار می‌کنند یا سوال‌هایی را درباره ماجراهای "موتورخونه" می‌پرسند.
البته بجز فیلم‌های کمدی، انعکاس نظر تماشاگران نسبت به برخی فیلم‌های کودک و نوجوان این روزها نیز قابل توجه است که طبق مشاهده خبرنگار ایسنا در برخی سالن‌ها؛ خانواده ها از برخی صحنه‌های ترسناک فیلم‌ها برای بچه‌ها گله می‌کنند.
این اتفاق‌ها در نهایت یادآور یک بحث قدیمی است که در سینمای ایران با وجود راه‌اندازی کارگروه و شورا، چرا «رده‌بندی سنی» جدی گرفته نمی‌شود؟!
در میان فیلم‌های روی پرده بجز ضرورت بر منع ورود بچه‌های کم و سن وسال به سالن‌های اکران فیلم‌های کمدی، برای برخی آثار کودک نیز باید هشدارهایی داده شود از جمله انیمیشن سینمایی «شنگول و منگول» ساخته کیانوش و فرزاد دالوند که در سی و ششمین جشنواره کودکان و نوجوانان پروانه زرین بهترین کارگردانی جشنواره را گرفت و با استقبال مخاطب هم مواجه شده است.
این انیمیشن باتوجه به کیفیت قابل قبول ساخت به نظر می‌رسد روند خوبی را در اکران پشت سر بگذارد اما نکته‌ی حائز اهمیت درباره آن عدم درج رده‌بندی سنی.
کیانوش دالوند -کارگردان انیمیشن سینمایی «شنگول و منگول» - در گفت‌وگو با ایسنا به این موضوع اشاره کرد که این انیمیشن برای رده سنی 8 سال به بالا است ولی در هیچ تبلیغ رسمی از این انیمیشن و حتی بنرهای سینماها به رده‌بندی این انیمیشن اشاره نشده است.
البته در برخی از سینماها گیشه‌های بلیت‌فروشی به خانواده‌هایی که فرزندان کوچکی دارند، این نکته را یادآور می‌شوند که این انیمیشن دارای صحنه‌های ترسناک و خشن است اما این درست نیست که یک خانواده بدون آگاهی از رده‌بندی سنی به دیدن این انیمیشن برود و در حین تماشا متوجه شود که نباید فرزند خود را به سینما می‌برده است.
با یک نگاه به سایت‌های بلیط‌فروشی و نظرات مردم نسبت به این انیمیشن هم می‌توان به این موضوع پی برد که این اثر دارای صحنه‌های خشن و اصطلاحات بعضا نامناسب برخی گروه های سنی است که نشان می‌دهد این انیمیشن نیاز فوری به درج رده‌بندی سنی دارد.
البته مسئله رده‌بندی سنی پیش‌تر هم مورد توجه مدیران سینما بود و در سال 1398 همزمان با برگزاری سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم‌های کودکان و نوجوان، طی احکامی از سوی رئیس وقت سازمان سینمایی (حسین انتظامی)، هیأتی برای رده بندی سنی آثار سینمایی معرفی شدند.
این هیات مرکب از 30 شخصیت آشنا با فیلم و سینما در حوزه های فرهنگی، آموزشی، تربیتی، روانشناسی، جامعه شناسی و رسانه بود که البته با تغییر روسای جدید سازمان سینمایی در سال های بعد، طبیعی است که احتمالا این هیات دیگر خیلی محلی برای تصمیم‌گیری ندارد و باید در زمینه رده‌بندی سنی، مسئول سینمایی جدید، تصمیمات جدی‌تری بگیرند.
گفتنی است که در میان فیلم‌های روی پرده برای کودک و نوجوان، فیلم «باغ کیانوش» فقط در تبلیغات تلویزیونی‌اش در شبکه کودک با رده‌بندی 9 سال به بالا تبلیغ شده است.

http://www.banounews.ir/fa/News/1315047/چرا-رده-بندی-سنی-فیلم‌ها-جدی-گرفته-نمی‌شود؟
بستن   چاپ