آریا بانو - ایسنا / با وجود آغاز سومین مرحله از ثبت نام سفر حج 1404 و تعیین نرخ نهایی ارز حج، رئیس سازمان حج و زیارت میگوید هنوز قیمت نهایی سفر حج مشخص نشده است.
علیرضا بیات با بیان اینکه از 5 آذرماه که پیش ثبتنام آغاز شده تا دهم آذر، 10 هزار و 39 نفر برای حج تمتع ثبتنام کردند، افزود: حدود 5 هزار نفر از ثبتنامکنندگان آقا و مابقی خانم هستند. میانگین سنی ثبتنامکنندگان 56 سال است که برای انجام اعمال حج سن مناسبی است.
رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره اینکه درحال حاضر یک میلیون و 38 هزار فیش حج نزد مردم است، گفت: از این تعداد، اطلاعات 250 هزار نفر در سامانه ناقص است که از افراد درخواست داریم برای اطلاع.رسانی دقیقتر اطلاعات خود را تکمیل کنند.
درباره هزینه نهایی حج
بیات که در یک برنامه تلویزیونی سخن میگفت، درباره هزینه نهایی سفر حج تمتع 1404 اظهار کرد: هزینه نهایی وابسته به عواملی است که هنوز به صورت دقیق مشخص نشده است. قیمت ارز و هزینه هواپیما دو عامل هستند که روی هزینههای نهایی حج اثر میگذارند.
او اضافه کرد: نخستین عامل برای تعین هزینههای حج، قیمت ارز است. این قیمت طبق قرارداد با بانک مرکزی مشخص شده و برای هر دلار، با درنظر گرفتن هزینههای جانبی و انتقال آن به عربستان، 52 هزار و 140 تومان تعیین شده است.
مذاکره با هواپیماییهای خارجی برای حج
رئیس سازمان حج و زیارت دربارت قیمت بلیت هواپیما نیز گفت: جلسه نخست برای نهایی کردن قیمت با شرکت هواپیمایی یکشنبه برگزار میشود که آمادگی داریم تا سریعتر در مورد قیمت به توافق برسیم.
بیات افزود: هواپیمایی ایرانایر تمام تلاشش را میکند تا کل زائران را منتقل کند و تمهیداتی که اندیشیدند این است که این کار را انجام دهند اما با توجه به اینکه برخی ایرلاینهای خارجی در انتقال حجاج اعلام آمادگی کردهاند، ممکن است آنها هم بتوانند با هواپیمایی ما رقابت کنند و خدمات بهتر بدهند. به هرحال با هواپیمایی خارجی هم مذاکره میکنیم تا رقابتی با هواپیمایی خودمان داشته باشند تا قیمت پایین بیاید. نکته دیگر بحث مدت زمان پرواز است که طولانی شدن پروازها برای زائران آزادهنده است. تلاشمان این است که مدت زمان پرواز را شکل منطقی بدهیم تا هم زائر به همه اعمالش برسد.
حج چند روزه است؟
او افزود: تعداد روزهای مفید در حج 34 تا 35 روز برای زائران است. مهمترین عنصر تعیینکننده زمان بحث هواپیما و مجوزهای پرواز است و سایر شرایط برای ما فراهم است و مانع دیگری نیست.
رئیس سازمان حج و زیارت تاکید کرد: کاهش مدت سفر تأثیری در قیمت تمامشده حج نخواهد داشت، چون وقتی در مکه
منزل و هتلی را اجاره میکنیم قیمت مشخصی را پرداخت کردهایم، حال چه ما زائر داشته باشیم یا نداشته باشیم بنابراین از نظر هزینه تفاوتی نمیکند.
بیات درباره احتمال افزایش سهمیه حج ایران، اظهار کرد: امیدوار هستیم امسال با توجه به اتفاقات مثبت بتوانیم افزایش سهمیه داشته باشیم. برای دی ماه با وزیر حج مذاکراتی داریم و توافقنامه حج آنجا امضا میشود.
خرید و فروش فیش حج
او درباره انتقال و فروش فیش حج تمتع نیز گفت: ما وظیفه داریم ضوابط نقل و انتقال فیش را فراهم کنیم. منتها چون مدت زیادی از ثبتنام حج گذشته است و عدهای شاید شرایط جسمانی یا
مالی نداشته باشند یا به هر دلیلی نمیتوانند مشرف شوند پس حق طبیعیشان است که فیششان را منتقل کنند، لذا ما همکاری داریم که این نقل و انتقال صورت بگیرد اما یک نگرانی برای دلالی هست که تأکید ما بر عزیزانی که میخواهند فیش بخرند یا بفروشند این است که حتما فروشنده و خریدار همدیگر را ببینند و در دفاتر کارگزاری حج و زیارت که این وظیفه را برعهده دارند این کار را انجام دهند.
تکلیف نامنویسی جدید در عمره
بیات درباره عمره که اعزام زائران آن همچنان ادامه دارد، گفت: نامنویسی جدید برای عمره فعلا امکان ندارد، چون 5 میلیون و 800 هزار نفر در صف هستند که عدد قابل توجهی است و این افراد از سال 90 ثبتنام کردهاند.
او افزود: تا به امروز بیش از 65 هزار نفر به عمره مشرف شدهاند. روزانه چهار پرواز نزدیک به 1020 تا 1040 نفر را اعزام میکنند. پیشبینی میشود تا 180 هزار نفر به عمره اعزام شوند.
عمرۀ گران در رجب، شعبان و رمضان
بیات با این اشاره که هزینه اعزام عمره از 43 تا 46 میلیون تومان بود، افزود: برای ماههای رجب و شعبان چون شرایط تغییر میکند قیمت عمره با یک افزایش حدود یک تا یکونیم میلیون تومان همراه خواهد بود. برای ماه رمضان نیز پکیج طراحی شده متفاوت خواهد بود تا زائران روزه بگیرند. زائرانی که مایلاند در این ماه به عمره مشرف شوند درنظر بگیرند که هدفگذاری عربستان برای حدود 30 میلیون زائر در مکه است، بنابراین مکه خیلی شلوغ میشود و این شرایط را درنظر بگیرند.
وعدهای درباره سود عمره
رئیس سازمان حج و زیارت درباره سود عمره که مورد اعتراض بوده است، اظهار کرد: کسانی که معترض هستند حق دارند. زمانی که پول دادند، پول ارزش بالاتری داشت و بخش عمده هزینه را تأمین میکرد. بانکها هم سود ناچیزی دادهاند. اشتباه اینجاست که ثبتنام در حجم گسترده صورت گرفت که مورد اعتراض بعثه هم بود. من این قول را میدهم واقعا هر آنچه در توانم باشد به کار ببندم تا حرکتی در این جهت انجام دهیم.
چرا سفر زیارتی عراق گران شد؟
بیات درباره افزایش هزینه سفر عتبات نیز توضیح داد: تغییر نرخها قدری با حج و عمره تفاوت دارد؛ ما قراردادی با بانک مرکزی برای عتبات نداریم که نرخ ارز ثابت باشد. تلاش داریم این را به تصویب هیأت وزیران برسانیم که به نرخ ثابت ارز برسیم. ما هم تحت فشار هستیم و این نوسانات ما را هم دچار مشکل میکند و چالش است.