آریا بانو
در فصل پاییز هم می تونید دلمه میل کنید
دوشنبه 5 آذر 1403 - 16:33:12
آریا بانو - جام جم / شاید برای شما جالب باشد که با برگ اسفناج می‌شود دلمه پخت. دلمه اسفناج را می‌توانید با مواد گوشتی و یا به‌صورت گیاهی تهیه و به دلخواه خود ترش یا ملس کنید.دلمه یکی از غذا‌های ترکی وایرانی است که از طعم و مزه بسیار خوبی برخوردار است و چیزی از دلمه برگ‌مو کم ندارد و می‌توانند رقیب خوبی برای هم باشند.
مواد لازم برای تهیه چاشنی
آب: یک پیمانه
آبلیمو یا سرکه : 1/2 پیمانه
شکر :‌یک قاشق غذاخوری
نمک : به مقدار لازم

مواد لازم برای 4 نفر:
برگ اسفناج: 1 کیلوگرم
گوشت چرخ‌کرده: 300 گرم
برنج: 1 پیمانه
سبزی دلمه (گشنیز، جعفری، نعناع و ترخون): 200 گرم
پیاز: 2 عدد
لپه: 1/2 پیمانه
نمک و فلفل‌سیاه: به مقدار لازم
1. مرحله اول: آماده‌سازی برگ اسفناج
ابتدا برگ اسفناج را پاک کنید و ساقه اضافی آن را بگیرید. بعد داخل یک قابلمه آب و نمک بریزید و برای یک دقیقه در آب در حال جوش قرار دهید تا برگ اسفناج نرم شود و بعد بلافاصله در آب سرد قرار دهید و آبکشی کنید و بگذارید تا خنک شود. لپه و برنج را خیس کنید و برای یک ساعت کنار بگذارید و با کمی آب نیم‌پز کنید تا پخته شود.
2. مرحله دوم: تفت‌دادن مواد
در ادامه پیاز را پوست را بگیرید و نگینی ریز خرد کنید و داخل تابه با کمی روغن و زردچوبه تفت دهید تا طلایی شود. بعد گوشت را به همراه کمی نمک و فلفل‌سیاه اضافه کنید و تفت دهید تا گوشت، خوب سرخ شود و در ادامه لپه و برنج و سبزی‌های گفته‌شده را که از قبل پاک کردید و ساطوری کردید اضافه کنید و هم‌بزنید.
3. مرحله سوم: پیچیدن دلمه
برگ اسفناج را روی سطح صاف قرار دهید و مقداری از مواد تهیه‌شده روی آن قرار دهید و به دلخواه رول و یا از دلمه‌پیچ استفاده کنید و یا می‌توانید برگ را داخل یک کاسه قرار دهید و از مواد داخل آن قرار دهید و آن را بسته و به‌صورت قالبی داخل یک قابلمه از که از قبل چرب کردید و برگ اسفناج پهن کردید بگذارید.
4. مرحله چهارم: پخت دلمه اسفناج
در ادامه باید دلمه‌ها را به‌صورت یکدست و فشرده داخل قابلمه قرار دهید و روی دلمه‌ها یک بشقاب بگذارید و 1/2 پیمانه آب بریزید و برای 30 دقیقه صبر کنید تا برگ‌ها پخته شود. در ادامه باید چاشنی را اضافه کنید و برای تهیه چاشنی باید تمام مواد را با هم مخلوط کنید و روی دلمه‌ها بریزید و برای نیم‌ساعت دیگر اجازه دهید تا دلمه‌ها خوش‌طعم شوند و بعد داخل بشقاب سرو قرار دهید و با پیازداغ و زرشک تزیین کنید.

http://www.banounews.ir/fa/News/1312050/در-فصل-پاییز-هم-می-تونید-دلمه-میل-کنید
بستن   چاپ