آریا بانو
7 نکته درباره کارنامه «هانیه توسلی» به بهانه پایان دوره ممنوعیت
يکشنبه 27 آبان 1403 - 22:28:40
آریا بانو - فیلم نیوز / دوره ممنوع‌الکاری هانیه توسلی به پایان رسیده و بعد از گذشت دو سال، به عرصه بازیگری بازگشته است. توسلی از یک ماه پیش مقابل دوربین سریال «کَنکِل» به کارگردانی رامتین لوافی‌پور برای پلتفرم استارنت رفته است؛ یک سریال معمایی که علاوه بر توسلی، صابر ابر، مهدی پاکدل، پدرام شریفی، ستاره پسیانی و … در آن بازی دارند. کارنامه توسلی پر از نقش‌های موفق و همکاری‌های درخشان با کارگردان‌های مهم است. او علاوه بر سینما، در تلویزیون و شبکه نمایش خانگی هم آثار مهمی برجا گذاشته است.
به بهانه بازگشت هانیه توسلی به عرصه بازیگری بعد از گذشت دو سال، نگاهی داریم به مهمترین اتفاق‌های کارنامه‌اش از دهه هفتاد تا به‌حال.
 یکی از همکارهای هانیه توسلی با کارگردانان مطرح در فیلم «گاهی به آسمان نگاه کن» ساخته کمال تبریزی رقم خورد.
همکاری با کارگردان‌های مطرح
هانیه توسلی بعد از تجربه بازی کوتاهی در فیلم «آخر بازی» به کارگردانی همایون اسعدیان، با نقش «ستاره» در فیلم «شام آخر» فریدون جیرانی به مخاطبان معرفی شد؛ نقشی که جیرانی در مصاحبه‌ای گفته بود ابتدا برای مهناز افشار در نظر گرفته بوده و بعد از آن برای لیلا حاتمی. تست گریم افشار خوب از آب در نیامده و حاتمی هم بعد از خواندن سناریو گفته سنش برای این نقش بالاست برای همین هم به توسلی رسید. همکاری با جیرانی برای توسلی به سکوی پرتاب بسیار مهمی بدل شد. یکی از مهمترین همکاری‌های توسلی در «میوه ممنوعه» به کارگردانی حسن فتحی رخ داد. او بازی درخشانی مقابل علی نصیریان به نمایش گذاشت و در ذهن‌ها ماند. همکاری توسلی با محمدحسین لطیفی در «وفا» هم به خلق اثر قابل‌توجه و پرمخاطبی بدل شد. توسلی یکی از تجربه‌های مهمش را کنار کمال تبریزی در فیلم «گاهی به آسمان نگاه کن» از سر گذراند و در فیلم «کافه ستاره» و سریال «شمس‌العماره» هم به کارگردانی سامان مقدم حضور پررنگ و موفقی داشت.
 هانیه توسلی برای فیلم «دهلیز» برنده سیمرغ بلورین شد.
مهم‌ترین جوایز

هانیه توسلی سال 1391 برای بازی در فیلم «دهلیز» به کارگردانی بهروز شعیبی سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول زن را از جشنواره سی‌ویکم فیلم فجر گرفت. او پیش از «دهلیز» برای فیلم‌های «شب‌های روشن»، «جایی برای زندگی»، «زمان می‌ایستد» و «ندارها» نامزد سیمرغ شده بود و بعد از دریافت سیمرغ هم برای «سوءتفاهم» نامش در فهرست نامزدها به ثبت رسید. توسلی برای فیلم «شب‌های روشن» تندیس بهترین بازیگر نقش اول زن را جشن بزرگ سینمای ایران دریافت کرد.
 «شب‌های روشن» یکی از ماندگارترین آثار سینمایی هانیه توسلی است.
جذاب‌ترین نقش سینمایی
انتخاب جذاب‌ترین نقش سینمایی هانیه توسلی کار ساده‌ای نیست. خیلی‌ها معتقدند نقش او در «شام آخر» فریدون جیرانی بهترین اثر است و خیلی‌های دیگر «شب‌های روشن» را بهترین فیلم او می‌دانند. از سوی دیگر برای «دهلیز» سیمرغ گرفته و این فیلم هم جزو مهم‌ترین‌های کارنامه اوست. با این‌حال شاید بتوان گفت ملموس‌ترین و جذاب‌ترین نقش کارنامه‌اش را همین اواخر در فیلم «جهان با من برقص» سروش صحت رقم زده. ناهید زنی برون‌گرا و وابسته به ظواهر معرفی می‌شود که تمام مدت یا پای سریال‌های ترکیه‌ای نشسته یا در اینستاگرام می‌چرخد و جملات منتسب به نویسندگان و فیلسوفان بزرگ را بازنشر می‌دهد. مدام دنبال خوشگذرانی است و به خاطر پول حاضر شده با مردی مسن‌تر از خودش که از قضا قدکوتاه و تاس است ازدواج کند. در طول فیلم همه او را به عنوان زنی سطحی می‌شناسند و حتی به او لقب پلنگ می‌دهند. او با حرف‌ها و رفتارها و خنده‌هایش اعصاب همه را بهم می‌ریزد اما نهایتا پازل طوری چیده می‌شود که می‌بینیم تنها کسی است که معنای زندگی را می‌فهمد و از قضا بیشتر از سایرین به فکر جهان است. او بدون خجالت و رودربایستی با جهان درباره مرگ صحبت می‌کند و این مسئله را مدام به روی او می‌آورد. بعد هم بدون تعارف از او اجازه می‌گیرد که بعد از مردنش عکسش را در صفحه اینستاگرامش منتشر کند. هانیه توسلی در این نقش در قالبی بسیار دور از خودش قرار گرفته و بسیار قدرتمند ظاهر شده است.
 «میوه ممنوعه» بهترین سریال تلویزیونی کارنامه هانیه توسلی است.
جذاب‌ترین نقش تلویزیونی
میوه ممنوعه» یکی از مهمترین آثار حسن فتحی در تلویزیون بود؛ برداشتی آزاد از داستان شیخ صنعان و دختر ترسا که به اتفاق مهمی در کارنامه توسلی بدل شد. ماجرا از این قرار بود که حاج یونس فتوحی، از تجار قدیمی تهران، به هستی، دختر یکی از بدهکارانش دل می‌باخت. هستی با قصد انتقام به حاج‌یونس نزدیک می‌شد و مدام کاری می‌کرد او را بیشتر شیفته خودش کند. برای او شرط و شروط می‌گذاشت و نهایتا او را به جایی می‌رساند که در این دلباختگی، نه تنها خانواده‌اش را از دست می‌داد که روی آبروی چندین ساله‌اش هم در محله چشم می‌بست. توسلی ابتدا به عنوان دختری اغواگر به میدان می‌آمد که با شیوه‌های مختلف و با بی‌رحمی تمام تلاش می‌کرد نابودی‌اش را ببیند اما از یک جایی به بعد، دلش از استیصال و درماندگی حاج یونس به درد می‌آمد و نمی‌خواست پا را فراتر بگذارد. درواقع توسلی تلاش کرده بود هستی در عین اینکه باعث ویرانی حاج یونس می‌شد، شخصیتی تماما سیاه نباشد. بازی توسلی مقابل علی نصیریان به خلق اثری ماندگار بدل شد که از ذهن‌ها بیرون نمی‌رود.
 هانیه توسلی با ایفای نقش «منصوره» در سریال «زخم کاری 1» در شبکه خانگی درخشید.
جذاب‌ترین سریال شبکه خانگی
هانیه توسلی در نقش منصوره سریال «زخم کاری» به کارگردانی محمدحسین مهدویان، بازی موفقی به نمایش گذاشت. نقش توسلی نه در تراژدی مکبث مابه‌ازایی داشت و نه در رمان »بیست زخم کاری» محمود حسینی‌زاد. مهدویان برای بالا رفتن چالش و جذابیت سریال آن را خلق کرد. منصوره ابتدای سریال به عنوان دختری قدرتمند برای جانشینی پدرش به ایران برمی‌گردد. آن‌قدر در مواجهه با عشق مالک ضعیف است که خیلی زود با یک محبت دروغین مالک گول می‌خورد و اموالش را می‌بازد. پایان سریال اما تغییر رویه می‌دهد و با اینکه عاشق مالک است او را نابود می‌کند. توسلی در فصل دوم این سریال حضور پیدا نکرد و به طور کلی از جمع «زخم کاری» بیرون رفت.
 فیلم «عصر جمعه» با بازی هانیه توسلی به مدت 15 سال توقیف بود.
فیلم‌های توقیفی
از میان فیلم‌های کارنامه هانیه توسلی، هنوز مخاطبان موفق به تماشای «صد سال به این سال‌ها» به کارگردانی سامان مقدم نشده‌اند. این فیلم سال 1386 تولید شد اما مهر توقیف خورد و نهایتا در جشنواره بیست‌ونهم فجر برای اصحاب رسانه به نمایش درآمد. «صد سال به این سال‌ها» سرگذشت یک زن را در سه دهه روایت می‌کند و علاوه بر هانیه توسلی، فاطمه معتمدآریا، پرویز پرستویی، رضا کیانیان، علی شادمان و علی قربان‌زاده در آن بازی دارند. ماجرای فیلم از دوره پهلوی شروع می‌شود و تا جنگ تحمیلی ادامه دارد. براساس روایت‌های غیر‌رسمی، خوشبختی قهرمان قصه در دوره گذشته و زجرهای او پس از انقلاب مشکل اصلی فیلم است. گفته می‌شد مرجعی بیرون از ارشاد باید اجازه نمایش آن را بدهد. گهگاه خبرهایی درباره پایان توقیف فیلم شنیده می‌شود اما هنوز قطعی نیست. فیلم «عصر جمعه» به کارگردانی مونا زند حقیقی هم با بازی توسلی 15 سال در توقیف بود تا اینکه بالاخره سر از شبکه نمایش خانگی درآورد.
 آخرین حضور سینمایی هانیه توسلی به بازی در فیلم «بی سر و صدا» برمی‌گردد.
حواشی اخیر
سال 1401 همراه با اتفاقات اجتماعی- سیاسی هانیه توسلی هم با این اتفاقات همراه شد. در همان روزها او مشغول بازی در فیلم «بی‌سر و صدا» به کارگردانی مجیدرضا مصطفوی بود. این فیلم به چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر نرسید. اما در همان جشنواره توسلی فیلم «چرا گریه نمی‌کنی؟» ساخته علیرضا معتمدی را داشت که در نیمه اول سال 1401 ساخته شده بود. توسلی در نیمه اول آن سال بازی در سریال «آکتور» به کارگردانی نیما جاویدی را شروع کرده بود که پس از انجام مراحل فنی در بهمن آن سال منتشر شد و انتشارش تا خرداد 1402 ادامه داشت. اما با وجود این او از بازی در فصل دوم سریال «زخم کاری» که در نیمه دوم سال 1401 آغاز به فیلمبرداری شد، سر باز زد. توسلی در آبان سال 1402 از سوی دادگاه احضار شد و برگه احضاریه خود را هم در صفحه اینستاگرامش منتشر کرد. اما زمانی که نام زنان ممنوع‌الکار قطعی اعلام شد، نامی از او در میان این افراد نبود. مهر امسال با انتشار خبری درباره بازگشت او به بازیگری، وکیلش درباره این موضوع واکنش نشان داد و نوشت: «با اینکه موکلم خانم هانیه توسلی حکمی مبنی بر ممنوعیت از کار نداشته است ضمن تکذیب خبر منتشر شده درباره حضور ایشان در پروژه های سینمایی، ایشان همچنان با ممانعت از بازیگری روبرو است.» تا اینکه شنبه 26 آبان خبر پایان ممنوع‌الکاری او و پیوستن به پروژه «کنکل» به کارگردانی رامتین لوافی‌پور به طور رسمی اعلام شد.

http://www.banounews.ir/fa/News/1307227/7-نکته-درباره-کارنامه-«هانیه-توسلی»-به-بهانه-پایان-دوره-ممنوعیت
بستن   چاپ