آریا بانو - خراسان / هرکدام از ما واکنش متفاوتی نسبت به درد داریم اما به گفته دانشمندان دانشگاه «رادبود» هلند، افرادی که میتوانند درد بیشتری را تحمل کنند، احتمال بیشتری دارد که ویژگیهای شخصیتی روانپریشانه داشته باشند. به گزارش «روزیاتو»، مطالعه آنها نشان داده که افرادی با سطح بالای روانپریشی نهتنها در برابر درد مقاومتر هستند، بلکه کمتر از تجربیات دردناک خود درس میگیرند.
بیتفاوتی روانپریشها نسبت به تنبیه
در این آزمایش، افرادی که ویژگیهای روانپریشی داشتند، حتی با وجود دریافت شوکهای الکتریکی دردناک، رفتار خود را تغییر ندادند. بیتفاوتی نسبت به تنبیه، به همراه انگیزه زیاد برای دستیابی به پاداش، میتواند باعث شود که این افراد رفتارهای تکانشی و تکرارشوندهای داشته باشند. دکتر دیمانا آتاناسوا، نویسنده اصلی این مقاله در این باره گفته است: «تحقیقات ما نشان میدهد که افراد دارای ویژگیهای روانپریشی حتی پس از تنبیه، معمولاً رفتار خود را تغییر نمیدهند که این موضوع نشان میدهد در زمینه یادگیری از پیامدهای منفی دچار مشکل هستند». محققان هنوز نتوانستهاند دلیل اصلی این نقص را پیدا کنند. در این مقاله، پژوهشگران این نظریه را مطرح کردهاند که شاید عدم یادگیری افراد روانپریش از پیامدهای دردناک ناشی از عدم
حساسیت آنها نسبت به درد فیزیکی باشد.
چگونگی انجام این پژوهش بر روی 106 نفر
برای بررسی این نظریه، 106 نفر از شرکتکنندگان پرسشنامههایی را پر کردند که سطح عدم همدلی و تکانشی بودن آنها را ارزیابی میکرد. پس از پاسخ به این پرسشنامه، به هر شرکتکننده شوکهای الکتریکی ضعیفی از طریق الکترودهای متصل به دستهایشان داده شد. پژوهشگران سطحی که شرکتکننده برای اولین بار درد را احساس کرد و همچنین بالاترین سطحی که حاضر به تحمل آن بود، ثبت کردند. همانطور که دانشمندان پیشبینی کرده بودند، افرادی که در پرسشنامه امتیاز بالاتری در ویژگیهای روانپریشی کسب کرده بودند، توانایی تحمل درد بیشتری نسبت به دیگران نشان دادند. رفتار استثمارگرانه و ضد اجتماعی افرادی با ویژگیهای روانپریشی اغلب بهعنوان بیتفاوتی و بیرحمی تعبیر شده است اما یافتههای این مطالعه نشان میدهد که این مشکل ممکن است تا حدی به نقص در یادگیری از پیامدها مرتبط باشد.