آریا بانو
عوامل مرگ فک‌های خزری چیست؟
چهارشنبه 16 آبان 1403 - 19:38:27
آریا بانو - ایسنا / مسئول اداره محیط زیست دریایی مازندران گفت: کشورهای حوزه دریای خزر به کنوانسیون تهران متعهد باشند تا عوامل آلودگی و خطر برای فک‌ها را کم کنند و از مرگ و میر آنها بکاهند.
سید محسن‌ کاظمی‌تبار با اشاره به پیدا شدن لاشه فک خزری در سواحل غرب مازندران اظهار کرد: یک قلاده فک خزری در ساحل سیترای نوشهر در دام صیادان گرفتار شده بود که با جریان موج به ساحل رسید. با توجه به متلاشی شدن لاشه و انجام کارهای بیومتری با هماهنگی اداره کل حفاظت محیط زیست استان مازندران در محل مناسب، دفن آن انجام شد.
وی با اشاره به اینکه متلاشی شدن لاشه به دلیل شناور بودن طولانی مدت در سطح دریا بود، گفت: احتمال می‌رود این لاشه همان لاشه‌ای بوده است که چند مدت پیش به دنبال آن در سواحل بودیم.

استفاده از پوست فک خزری در قزاقستان و روسیه
کاظمی‌تبار با تاکید بر اینکه فک دریایی خوراک ما در ایران نیستند و ما آنها را شکار نمی‌کنیم، تصریح کرد: قزاقستان، روسیه و کشورهای حاشیه دریای خزر از پوست آن استفاده تجاری می‌کنند و پوست فک خزری بازار خود را دارد.
وی افزود: خاستگاه فک‌های خزری مناطق سرد بوده و فک‌ها در این مسیر مهاجرت کرده و زادآوری آنها در روسیه و قزاقستان است. آنها در مسیر مهاجرت پیر می‌شوند و عواملی مانند برخورد با کشتی‌ها، برخورد با تورهای ماهیگیری، انواع آلودگی آب‌ها که در فعالیت‌های گازی کشور ترکمنستان، روسیه و قزاقستان وجود دارد عمرشان تمام می‌شود و جریان‌های آبی آنها را به سواحل می‌کشانند.
مسئول اداره محیط زیست دریایی مازندران ادامه داد: از آنجا که مازندران وسعت ساحلی بیشتری را نسبت به استان‌های همجوار در اختیار دارد فک در این مناطق بیشتر دیده می‌شوند.
کاظمی‌نیا با تاکید بر اینکه آمار مرگ فک‌ها که در سواحل خزر دیده‌شده در مقابل تعداد شکار این گونه بسیار ناچیز است، یادآور شد: اگر دغدغه محیط زیستی‌ها به این مسئله زیاد است بهتر است که کشورهای حوزه دریای خزر به کنوانسیون تهران متعهد باشند تا عوامل آلودگی و خطر برای فک‌ها را کم و از مرگ و میر آنها بکاهند.

http://www.banounews.ir/fa/News/1300803/عوامل-مرگ-فک‌های-خزری-چیست؟
بستن   چاپ