آریا بانو - به گفته سرپرست تجویز و مصرف فرآوردههای
سلامت سازمان غذا و دارو، امروزه مسمومیت ناشی از مصرف خوراکی مشروبات الکلی دستساز و تقلبی بسیار شایع شده و نسبت به سالهای اخیر رو به افزایش بوده است.
سال گذشته بیش از 10 هزار نفر در کشور بر اثر مسمومیت جان خود را از دست دادند که 43 درصد آنها به دلیل مسمومیت دارویی بوده است. در کنار داروها، مسمومیت ناشی از مصرف مشروبات الکلی تقلبی نیز رشد چشمگیری داشته و 10 درصد از کل موارد مسمومیت را در سال جاری به خود اختصاص داده است. کارشناسان تأکید دارند که افزایش آگاهی عمومی و تغییر رویکرد در آموزش میتواند به کاهش این آمار نگرانکننده کمک کند.
سرپرست تجویز و مصرف فرآوردههای
سلامت سازمان غذا و
دارو با اشاره به اینکه بر اساس اعلام سازمان پزشکی قانونی کشور در سال گذشته حدود 10 هزار و 500 نفر از هموطنانمان بر اثر بروز انواع مسمومیتها جان باختهاند، میگوید: بیشترین مسمومیتی که در سال اخیر منجر به فوت شده است، مسمومیت ناشی از داروها بوده، به طوری که در سال 1402، 42 درصد و در پنج ماه اول سالجاری، 43 درصد از مرگومیرها به دلیل مسمومیت با داروها اتفاق افتاده است.
دکتر کشاورز ملکی میافزاید: اصلیترین مسمومیت با داروها در سال 1402 بنزودیازپینها، داروهای مسکن غیرمخدر و سپس داروهای ضدافسردگی، آنتیسایکوتیکها، آمفتامین و محرکهای CNS، دیکوکسین و داروهای قلبی است و آنتیبیوتیکها در رتبه بعدی قرار میگیرند. همچنین مسمومیت با داروهای کورتون و کنتراسپتیوها شیوع کمتری دارند.
مسمومیت بیش از 128 هزار نفر در 6 ماه نخست سال
دکتر راضیه کشاورز ملکی، سرپرست تجویز و مصرف فرآوردههای
سلامت سازمان غذا و
دارو با بیان اینکه میتوان با نگاهی نو به روند آموزش و نحوه پیشگیری از مسمومیتها بسیاری از مسمومیتها را به حداقل رساند به مسمومیت 226 هزار و 560 نفر طی سال گذشته در کشور اشاره میکند و میگوید: در شش ماهه اول امسال آمار کل مسمومیتها 128 هزار و 873 نفر است که شامل 31.94 درصد مسمومیت دارویی، 20.27 درصد مسمومیت با مواد شیمیایی، 20.86 درصد مسمومیت با مواد اعتیادآور، 23.99 درصد مسمومیت با گزش جانداران سمی، 2.06 درصد مسمومیت با مواد غذایی و 0.9 درصد مسمومیت با قارچها و گیاهان سمی است.
مشروبات الکلی، عامل 10 درصد از مسمومیتها در سال 1402
به گفته وی، امروزه مسمومیت ناشی از مصرف خوراکی مشروبات الکلی دستساز و تقلبی بسیار شایع شده و نسبت به سالهای اخیر رو به افزایش بوده است. بر اساس آمارهای دریافت شده از بیمارستانهای مرجع مسمومیت در کشور، در سال 1401 حدود 8 درصد و سال 1402 حدود 10 درصد از مراجعان مسمومیت به بیمارستانهای سراسر کشور با الکل مسموم شدهاند و این امر سبب شده در سال گذشته 5.7 درصد و در پنج ماه اول سالجاری 5.5 درصد از مرگومیرها به دلیل مسمومیت با الکل اتفاق بیفتد.
http://www.banounews.ir/fa/News/1298073/افزایش-نگران-کننده-مرگ-و-میرهای-ناشی-از-مسمومیت-دارویی-و-الکلی-در-ایران