آریا بانو
رقابت نابرابر دارچین هندی و چینی‌!
پنجشنبه 26 مهر 1403 - 16:39:18
آریا بانو - جام جم / دارچین یکی از محبوب‌ترین ادویه‌ها برای طعم دادن به غذا و تهیه دمنوش است که ایرانی‌ها بیشتر از هر جای دیگری در دنیا از آن استفاده می‌کنند. احتمالا شما هم شنیده‌اید که چوب دارچین دو نوع مختلف هندی و چینی دارد و نوع چینی آن که به‌عنوان دارچین تقلبی شناخته می‌شود، برای سلامت ما مضر است.
اما تفاوت دارچین سیلان اصل هندوستان و کاسیا چینی چیست؟ آیا می‌دانید چطور دارچین اصل را از تقلبی تشخیص دهیم؟ با انواع دارچین آشنا شوید
دارچین کاسیا چینی

دارچین کاسیا که به آن دارچین تقلبی نیز می‌گویند در منطقه جنوب چین تولید می‌شود وخواص کمتر و مواد مضر بیشتری دارد. این دارچین عطر و طعم زیادی دارد، اما نباید به مقدار زیاد مصرف شود. تشخیص دارچین اصل از تقلبی به‌راحتی امکان‌پذیر نیست و نیاز به دقت و توجه زیادی دارد.برای تشخیص دارچین اصل قبل از هرچیزی باید بدانیدکه دارچین سیلان یا اصل از گیاه دارچین (Cinnamomum verum) تهیه می‌شود درحالی‌که برای تهیه دارچین کاسیاچینی از (Cinnamomum cassia یا Cinnamomum burmannii) استفاده می‌شود.هرچند هردوی این گیاهان شباهت‌های زیادی به هم دارند،اما باید بدانید که مقدار موادمضرموجود در دارچین تقلبی بسیار بیشتر است و مصرف زیاد آن می‌تواند برای سلامت مضر باشد. ولی چطور دارچین اصل را از تقلبی تشخیص دهیم؟
دارچین سیلان هندی
دارچین سیلان هندی یا همان دارچین واقعی در جنوب هند و منطقه سریلانکا تولید می‌شود ودقیقا همان چیزی است که باید در زمان خرید دارچین به‌دنبال آن باشید. این دارچین سرشار از خاصیت است و مصرف آن برای درمان انواع بیماری‌ها و همچنین مزه‌دار کردن غذا‌ها مفید است.
تفاوت دارچین اصل و تقلبی
چوب دارچین کاسیا یا تقلبی مانند یک لایه جامد از پوست درخت به‌نظر می‌رسد، در حالی‌که چوب دارچین سیلان معمولا چند لایه نازک و در‌هم تنیده است. این روش ساده‌ترین و مهم‌ترین روش تشخیص دارچین اصل از تقلبی است که باید در زمان خرید دارچین به آن توجه کنید. برای تهیه دارچین اصل، پوست درونی درخت دارچین را که نرم است، جدا وسپس خشک می‌کنندو همین موضوع موجب می‌شود تا دارچین اصل شکلی لوله‌ای داشته باشد. یکی دیگر از تفاوت‌های دارچین اصل و تقلبی طعم این دارچین‌هاست. دارچین سیلان یا اصل طعمی ملایم و شیرین دارد، در‌حالی‌که عطر دارچین کاسیا بسیار بیشتراست.بیشتر افراد عطر و طعم دارچین سیلان را بیشتر از کاسیا دوست دارند. طعم دارچین کاسیا کمی متمایل به تلخ و تند است، اما طعم دارچین اصل بسیار ملایم‌تر است. دارچین کاسیا که به‌عنوان دارچین تقلبی یا چینی شناخته می‌شود، رنگی متمایل به قهوه‌ای و قرمز تیره دارد و از همین‌رو به آن دارچین گل‌سرخی هم گفته می‌شود. اما رنگ دارچین سیلان کمی روشن‌تر از دارچین کاسیا‌است.
تفاوت ضخامت دارچین اصل و تقلبی
اگر به عکس چوب دارچین اصل نگاه کنید، متوجه می‌شوید که این دارچین پوسته‌های نازک و کاغذی دارد؛ در‌حالی که پوسته‌های دارچین کاسیا بسیار‌ضخیم‌تر و سفت‌تر از دارچین اصل است.دارچین سیلان حالت لایه‌لایه دارد، اما دارچین کاسیا معمولا به‌صورت یک لایه ضخیم است.

http://www.banounews.ir/fa/News/1289698/رقابت-نابرابر-دارچین-هندی-و-چینی‌!
بستن   چاپ