آریا بانو
طرز تهیه فته عرایس عربی
جمعه 13 مهر 1403 - 09:04:07
آریا بانو - روش های درست کردن عرایس عربی
در این مقاله از بیتوته ، با طرز تهیه عرایس عربی آشنا می شوید. عرایس عربی یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار در کشورهای عربی است که با ترکیبی ساده و در عین حال خوشمزه از گوشت، سبزیجات و نان تهیه می‌شود. این غذا به دلیل طعم بی‌نظیر و روش تهیه آسان، طرفداران زیادی پیدا کرده است.
طرز تهیه فته عرایس لبنانی (پیتای گوشتی خاورمیانه) :
عرایس ها یک غذای معمولی خیابانی در خاورمیانه است که با گوشت چرخ کرده پر می شود. آنها همه پسند و خوشمزه هستند.
مواد لازم :
جعفری تازه خرد شده1-2 قاشق غذاخوری
سس تزازیکی1/2-1 فنجان
نان پیتا (قطر 5-6 اینچ)، نصف شده3 عدد
گوشت گوساله چرخ شده بدون چربی450 گرم
پیاز زرد کوچک و متوسط، رنده شده1 عدد
سیر رنده شده2 حبه
پودر سیر1 قاشق غذاخوری
پودر پیاز1 قاشق غذاخوری
 نمک2 قاشق چایخوری
فلفل1/2 قاشق چایخوری
نعنای تازه خرد شده6 قاشق غذاخوری
فلفل چیلی1/4 قاشق چایخوری
برش های لیمو برای سروبه مقدار لازم

مواد لازم :
جعفری تازه خرد شده1-2 قاشق غذاخوری 
 سس تزازیکی1/2-1 فنجان
 نان پیتا (قطر 5-6 اینچ)، نصف شده3 عدد
مرغ چرخ کرده450 گرم
پنیر فتا خرد شدهنصف فنجان
پیاز قرمز متوسط، رنده شده1 عدد
سیر رنده شده4 حبه
نمکبه مقدار لازم
فلفل آسیاب شده1/2 قاشق چایخوری
روغن زیتون1 قاشق غذاخوری

مواد لازم برای تزیین عرایس :
نعنای تازه ریز شده4 قاشق غذاخوری
ریحان تازه خرد شده2 قاشق غذاخوری
پودر فلفل هالاپینوبه مقدار لازم
برش های لیموبه مقدار لازم

در پایان با تکه های لیمو، ریحان تازه یا نعناع برای تزئین، تزاتزیکی (از دستور العمل آسان تزازیکی یونانی ما استفاده کنید) سرو کنید.
طرز تهیه فته عرایس عربی :
فیلینگ گوشت را درست کنید: گوشت گوساله، پیاز رنده شده، سیر رنده شده، پودر سیر، پودر پیاز، نمک، فلفل، روغن زیتون، پوست لیموترش، نعناع تازه، ریحان تازه و هالاپینو را در یک کاسه با هم مخلوط کنید و با دست به خوبی مخلوط کنید.

آریا بانو

فیلینگ گوشت را به 6 قسمت تقسیم کنید. هر قسمت را به صورت نیم دایره ای شکل دهید که کمی کوچکتر از نصف پیتا باشد.
هر نیم پیتا را با احتیاط باز کنید و یک قسمت صاف از گوشت را داخل هر کدام بریزید. پیتا را ببندید و به آرامی فشار دهید تا گوشت داخل پیتا صاف شود، ضخامت فیله گوشت باید نیم اینچ باشد.

آریا بانو

* توجه: بسته به اندازه پیتای که استفاده می کنید، ممکن است مقدار بیشتری یا کمتری داشته باشید. به سادگی از پر کردن گوشت گاو بین هر چند نصف پیتا که لازم است استفاده کنید.
پیتاهای آماده شده را بپزید: تابه ای را روی حرارت متوسط ​​قرار دهید و کمی روغن زیتون به آن اضافه کنید. وقتی تابه داغ شد، پیتاهای آماده شده را اضافه کنید و به مدت 5 تا 10 دقیقه از هر طرف بپزید تا طلایی و ترد شود. هر طرف را کمی فشار دهید تا پیتاها کمی سرخ شوند و گوشت های داخل آن کاملا بپزند. این کار را تا زمانی که تمام پیتاها پخته شوند، تکرار کنید و در صورت نیاز روغن زیتون بیشتری به ماهیتابه اضافه کنید.

آریا بانو

نصف پیتا را با تکه های لیمو برای فشار دادن آب لیمو روی آن، کمی جعفری تازه خرد شده و سس تزاتزیکی برای غوطه ور کردن سرو کنید.

آریا بانو

طرز تهیه عرایس با گوشت مرغ :
فیلینگ گوشت را درست کنید: فتا، مرغ چرخ کرده، پیاز رنده شده، سیر رنده شده، نمک، فلفل، نعناع تازه، ریحان تازه و هالاپینو چرخ شده را در یک کاسه با هم مخلوط کنید و با دست یا کفگیر خوب مخلوط کنید تا مخلوط شوند.
فیلینگ گوشت را به 6 قسمت تقسیم کنید. هر قسمت را به صورت نیم دایره ای شکل دهید که کمی کوچکتر از نصف پیتا باشد. هر نیم پیتا را با احتیاط باز کنید و یک قسمت صاف از گوشت را داخل هر کدام بریزید. پیتا را ببندید و به آرامی فشار دهید تا گوشت داخل پیتا صاف شود و به صورت یکنواخت داخل آن پخش شود.
پیتاها را بپزید: تابه ای را روی حرارت متوسط ​​قرار دهید و کمی روغن زیتون به آن اضافه کنید. وقتی تابه داغ شد نصف پیتاها را به آن اضافه کنید و به مدت 4 تا 5 دقیقه از هر طرف بپزید تا طلایی و ترد شود، هر طرف را کمی فشار دهید تا نصف پیتاها بپزند و سرخ شوند مرغ های داخل آن کاملا بپزند. این کار را تا زمانی که تمام نیم‌های پیتا پخته شوند، تکرار کنید و در صورت نیاز روغن زیتون بیشتری به ماهیتابه اضافه کنید.
نصف پیتا را با تکه های لیمو برای فشار دادن آب لیمو روی آن، کمی جعفری تازه خرد شده و سس تزاتزیکی برای غوطه ور کردن سرو کنید.
طرز تهیه سس تزازیکی یونانی :

آریا بانو

این سس آسان یونانی تزاتزیکی را می توان هم گیاهی درست کرد و برای خوردن با پیتا، روی ساندویچ یا هر طور که دوست دارید تزازیکی خود را سرو کنید، عالی است.
مواد لازم :
 ماست یونانی یا پنیر خامه ای وگان2 فنجان 
شوید تازه تقریباً خرد شده1/4 فنجان
سیر رنده شده3 حبه
نمک1 قاشق چایخوری
فلفل1/2 قاشق چایخوری
لیموترش برای آبگیری1 عدد 
خیار رنده شده و فشرده تا مایع اضافی آن گرفته شود1 عدد
روغن زیتون3 قاشق غذاخوری

طرز تهیه سس تزازیکی یونانی :
همه مواد را در یک ظرف بزرگ ترکیب کنید و مخلوط کنید تا ترکیب شوند.
این سس را می توانید تا 1 هفته در ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید. به معنای واقعی کلمه با هر چیزی لذت ببرید!
نکته :
در صورتی که نان پیتا در دسترس نداشتید می توانید مواد گوشتی را روی نان کاملا پهن کنید و آن را رول کنید و به صورت رولت برش بدهید. و داخل سینی فر و یا ظرف ایرفایر قرار بدهید و داخل سرخ کن بدون روغن یا فر بپزید.
می توانید از سس تاهینی برای سرو فته عرایس عربی استفاده کنید.
گردآوری: بخش آشپزی بیتوته

http://www.banounews.ir/fa/News/1282645/طرز-تهیه-فته-عرایس-عربی
بستن   چاپ