آریا بانو
خلع‌ سلاح طلاق در دقیقه 90
شنبه 17 شهريور 1403 - 12:40:36
آریا بانو - خراسان / رئیس دیوان عالی کشور گفته در حال حاضر 50 دادگاه خانواده در تهران داریم که با انبوهی از پرونده مواجه هستیم؛ چند توصیه به زوج‌های در آستانه جدایی داریم
 وقتی دو نفر با جنسیت و پیشینه رشدیافتگی و تربیتی متفاوت به‌عنوان زن‌وشوهر کنار هم قرار می‌گیرند، وجود اختلاف نظر و همسو نبودن در افکار، باورها و رفتارها و در نتیجه بروز مشکل یک امر طبیعی است ولی نحوه مواجهه با این اختلافات و چالش‌هاست که عده‌ای را به سازگاری و رضایتمندی بیشتر از زندگی و گروهی را هم به مرحله جدایی و فروپاشی خانواده سوق می‌دهد. به‌تازگی رئیس دیوان عالی کشور گفته: «افزایش آمار وارده پرونده‌های خانواده مناسب نیست و باید در این زمینه آسیب‌شناسی لازم انجام شود. در حال حاضر 50 دادگاه خانواده در تهران داریم که با انبوهی از پرونده مواجه هستیم»(منبع خبر: مهر). به همین بهانه چند توصیه به زوجین در آستانه طلاق داریم.
1 عجله نکنید
تصمیم به ادامه زندگی‌مشترک یا جدایی حق طبیعی زن و شوهر است و کسی نمی‌تواند برای آن‌ها تعیین تکلیف کند ولی نکته مهم این است که برای گرفتن چنین تصمیم مهمی بهتر است عجولانه و هیجانی رفتار نکنند و همه راه‌حل‌ها و تلاش‌هایی که ممکن است به کاهش تعارضات و بهبود اوضاع کمک کند را انجام دهند تا در آینده دچار شک و تردید، عذاب وجدان، سرزنش‌های اطرافیان و پشیمانی نشوند. معمولا بیشتر کسانی که با عجله و شتاب‌زدگی طلاق را به‌عنوان اولین راهکار انتخاب می‌کنند، بعد از اینکه خشم و خستگی روانی مربوط به فرایندطلاق فروکش کرد، متوجه می‌شوند که وارد مدینه فاضله نشده‌اند و حتی گاهی مشاهده می‌شود که مشکلات و دردسرهای بعدی خود را به تصمیم اشتباه گذشته‌شان ربط می‌دهند و حتی ممکن است اطرافیان هم به این موضوع دامن بزنند.
2 هیچ‌وقت برای یادگیری مهارت‌های‌زندگی دیر نیست
آموختن مهارت‌هایی ازقبیل مهارت ارتباطی و گفت‌وگو، کنترل خشم، حل ‌مسئله، همدلی، تصمیم‌گیری و ... تا حد زیادی می‌تواند از شعله‌ور شدن آتش اختلافات بکاهد و این فرصت را به خانواده‌ها بدهد یک بار دیگر با استفاده از این مهارت‌ها بخت زندگی‌مشترک خود را بیازمایند و در نهایت حتی اگر منجر به سازش و ادامه زندگی‌مشترک نشود، می‌توان امیدوار بود که در مراحل بعدی زندگی زن و شوهر به آن‌ها کمک کند تا تصمیمات بهتری بگیرند و اشتباهات کمتری داشته باشند.

3 اختلافات را به خانواده‌ها منتقل نکنید
وقتی زن و شوهر، خانواده‌های خود را درگیر بحث‌ها و دعواهای زناشویی می‌کنند، عملا اختیار تصمیم‌گیری را ازخودشان سلب می‌کنند زیرا در این صورت والدین هرکدام از آن ها یا حتی اطرافیان با اظهارنظرهای جانبدارانه، احساسی و غیرکارشناسی باعث تشدید تنش‌ها شده و حتی گاهی به خود اجازه می‌دهند برای زندگی فرزندشان تصمیم بگیرند. وارد شدن خانواده‌ها در تعارضات زناشویی فرزندان معایب زیادی دارد از جمله این‌که هر کدام از فرزند خودشان طرفداری کرده و حق را به او خواهند داد و هربار که این اتفاق بیفتد جایگاه پسر و دختر نزد خانواده طرف‌مقابل تنزل پیدا می‌کند. به‌عبارت دیگر داماد از چشم خانواده عروس و عروس از چشم خانواده داماد می‌افتد. البته معایب دیگری هم برای این اقدام متصور هست که نیازی به توضیح بیشتر ندارد.
4 فرزندان مشترک را در نظر بگیرید
یکی از مواردی که در فرایند طلاق باید مد نظرقرار گیرد، آسیب‌هایی است که برای فرزندان این خانواده‌ها به‌وجود می‌آید و قطعا اگر والدین به آثار و پیامدهای منفی جدایی بر روی فرزندان آگاه باشند، حتما انگیزه بیشتری برای حل تعارضات خود و انتخاب گزینه‌ای به‌جز طلاق پیدا خواهند کرد.
5از خدمات تخصصی مشاوره استفاده کنید
تجربه نشان داده است که کمک گرفتن از مشاور در حل تعارضات خانوادگی بسیار موثر بوده و یکی از بهترین اقداماتی است که زوجین قبل از طلاق می‌توانند انجام دهند زیرا مشاور می‌تواند اوضاع را آرام کرده و با یک رویکرد تخصصی و غیر احساسی به زن و شوهر کمک کند تا ریشه مشکلات را شناسایی کنند. همچنین با ارائه راهکارهای مناسب و آموزش مهارت‌های لازم در کاهش اختلافات و بهبود اوضاع نقش مفید و موثری داشته باشد. بدون تردید جلسات مشاوره علاوه بر کاهش تعارضات باعث مرور راهکارهای مناسب و جلوگیری از دخالت اطرافیان و همچنین بهبود وضعیت روانی زوجین و حتی پیشگیری از اشتباه در شکل گیری روابط نامناسب بعد از طلاق می‌شود بنابراین شایسته است زن و شوهرهایی که تصمیم به طلاق گرفته اند این پیشنهاد را جدی بگیرند.
نویسنده : دکتر حسین محرابی | ‌ روان شناس و مدرس دانشگاه

http://www.banounews.ir/fa/News/1267562/خلع‌-سلاح-طلاق-در-دقیقه-90
بستن   چاپ