آریا بانو
اثبات پیوند قوی بین سلامت‌روان خانواده و غذای افراد
دوشنبه 1 مرداد 1403 - 08:49:16
آریا بانو - خراسان / یک مطالعه جدید نشان داد که میان کیفیت رژیم‌غذایی افراد و توانایی‌های شناختی آن‌ها در طول زندگی پیوندهای قوی وجود دارد. طبق نوشته وب‌سایت «یورک آلرت» این مطالعه توسط محققان دانشگاه تافتس آمریکا انجام شد و نتایج آن در نشست سالانه انجمن آمریکایی تغذیه در شیکاگو اعلام شد.
مطالعه‌ای روی 3هزار نفر در 7 دهه
در این مطالعه از داده‌های جمع‌آوری‌شده حدود 3هزار نفر استفاده شد که هفت دهه بررسی شدند. عملکرد شناختی، کار ذهنی یا فرایند کسب دانش و درک از طریق فکر، تجربه و حواس است و شامل جنبه‌های مختلف فرایندهای فکری مانند توجه، حافظه، ادراک، تصمیم گیری، برنامه‌ریزی، تفکر، قضاوت، درک، زبان، عملکرد بصری-مکانی و موارد دیگر می‌شود. محققان می‌گویند در پیش گرفتن رژیم‌غذایی سالم می‌تواند با کاهش استرس و بهبود جریان خون به مغز از سلامت مغز و سلامت روان حمایت کند.
نتایج این پژوهش
با تجزیه و تحلیل میزان تغذیه شرکت‌کنندگان در پنج نقطه زمانی و بررسی آن در برابر توانایی‌های شناختی‌شان در هفت نقطه زمانی، محققان دریافتند که کیفیت رژیم غذایی ارتباط تنگاتنگی با سلامت روان و توانایی شناختی دارد. به عنوان مثال، حدود 8 درصد از افرادی که از رژیم‌غذایی ناسالم پیروی می‌کردند، توانایی شناختی بالایی داشتند، در مقابل حدود 7 درصد از افرادی که از رژیم غذایی سالم پیروی می‌کردند، با گذشت زمان از توانایی‌های شناختی کمتری در مقایسه با همسالان خود رنج می‌بردند. در حالی که بیشتر مردم در طول بزرگ سالی بهبود مستمری را در کیفیت رژیم‌غذایی خود تجربه می‌کنند، محققان خاطرنشان می‌کنند که تفاوت‌های جزئی در کیفیت رژیم غذایی دوران کودکی ممکن است الگوهای رژیم‌غذایی بهتر یا بدتر را تعیین کند که یک فرد در دوره های بعدی زندگی خود از آن پیروی می‌کند. کلی کارا، دارای مدرک پی‌اچ‌دی از دانشکده علوم تغذیه و سیاست جرالد جی و دوروتی آر فریدمن دانشگاه تافتس می‌گوید: «این نشان می‌دهد که مصرف مواد مغذی در اوایل زندگی بر تصمیمات غذایی ما بعدها در زندگی تأثیر می‌گذارد و آثار انباشتگی رژیم غذایی با توسعه توانایی‌های شناختی ما مرتبط است». همچنین طبق نتایج این مطالعه مشخص شد شرکت‌کنندگانی که با گذشت زمان توانایی‌های شناختی بالاتری نسبت به همسالان خود داشتند، تمایل بیشتری به خوردن غذاهای توصیه‌شده مانند سبزیجات، میوه‌ها، حبوبات و غلات کامل و مقادیر کمتر سدیم، قندهای افزوده‌شده و غلات تصفیه‌شده داشتند.

http://www.banounews.ir/fa/News/1237964/اثبات-پیوند-قوی-بین-سلامت‌روان-خانواده-و-غذای-افراد
بستن   چاپ