آریا بانو

آخرين مطالب

کدام پنیر پیتزا چربی کمتری دارد؟ پزشکي

کدام پنیر پیتزا چربی کمتری دارد؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - خبرآنلاین /بنا به گفته یک متخصص علوم و صنایع غذایی، پنیر موزارلا به صورت مستقیم از شیر تازه و چربی شیر تهیه شده که کشسانی، قابلیت ذوب بالا و طعم مخصوص پنیر را دارد. اما پنیر تاپینگ، پنیر فرآوری‌شده با چربی‌های گیاهی از جمله روغن آفتابگردان و سویاست که به‌ عنوان پنیر اختصاصی پیتزا استفاده می‌شود.
فاخره بهبهانی: شاید بسیاری از افرادی که برای خرید پنیرهای پیتزا به فروشگاه‌ها و مغازه‌ها مراجعه می‌کنند با واژه‌هایی نظیر موزارلا، پروسس و تاپینگ بر روی بسته بندی پنیرهای پیتزا مواجه شده باشند اما ندانند که این واژه‌ها حاوی چه پیامی هستند و کدامیک در اولویت مصرف قرار دارند.
دکتر محمد صادق عرب، متخصص علوم و صنایع غذایی در گفت‌وگو با خبرآنلاین می‌گوید: یکی از پرکاربردترین پنیرها برای تهیه پیتزا و انواع فست‌فودهای ساندویچی و برگری پنیر موزارلاست. پنیرهای پروسس طعم داری نیز وجود دارند که به واسطه استفاده از طعم دهنده‌ها دارای طعم قوی‌تر و کاربرد بیشتر در ساندویچ و برگر هستند. پنیرهای طبیعی چدار، گودا، پارمیزان و … هم وجود دارند که طعمی ملایم و ذوب پذیری کمتری نسبت به پنیرهای پروسس دارند. تاپینگ نیز نوع دیگر پنیر است که در فرمولاسیون آن از روغن‌های مختلف گیاهی استفاده شده و تحمل دمایی بالایی دارد.
مقایسه پنیر موزارلا، تاپینگ و پروسس
پنیر موزارلا به صورت مستقیم از شیر تازه و چربی شیر همراه با کلسیم و ترکیبات دیگر، تهیه شده که کشسانی، قابلیت ذوب بالا و طعم مخصوص پنیر را دارد. اما پنیر تاپینگ، پنیر فرآوری‌شده با چربی‌های گیاهی از جمله روغن آفتابگردان و سویاست که حاوی مقداری پروتئین کازئین شیر است که به‌ عنوان پنیر اختصاصی پیتزا استفاده می‌شود. این پنیر، تحمل دمای بالا را دارد و از تشکیل ماده مخرب بنزوپیرن در محصول جلوگیری می کند و نسبت به موزارلا قیمت ارزان تر، کشسانی مناسب و ذوب پذیری خوبی دارد. عموما پنیرهای تاپینگ، اسیدهای چرب اشباع و کلسترول کمتری دارند زیرا بر پایه روغن‌های گیاهی تولید می‌شوند و بنابراین کم‌چرب‌تر و کم‌کالری‌تر هستند. پروتئین تاپینگ نسبت به موزارلا به میزان ١ درصد بر اساس استاندارد ملی ایران کمتر است. برای فست فودها، پنیرهای تاپینگ مناسب‌تر هستند اما موزارلا ارزش غذایی بیشتری دارد و جهت مصارف خانگی مناسب ترین است.
در تولید پنیرهای پروسس بسته به فرمولاسیون آن از پنیرهای مختلف سفید، خامه ای، بلغاری، لیقوان و… استفاده می‌شود که بر همین اساس میزان پروتئین محصول از ٨ تا بیش از ١٠ درصد است. چربی آن بسته به فرمولاسیون می‌تواند بیشتر یا کمتر از موزارلا و تاپینگ باشد. البته میزان پروتئین و کلسیم پنیر موزارلا نسبت به پنیرهای پروسس بالاتر است و نوع پرچرب آن کالری بیشتری دارد.

آریا بانو


پنیر گودا و چدار چطور؟
با توجه به دمای بالای فر در تهیه فست فودهایی مانند پیتزا، استفاده از پنیرهای طبیعی گودا و چدار توصیه نمی‌شود و کیفیت مناسبی نیز ندارند، علاوه بر این از کشسانی مناسبی نیز برخوردار نیستند. اما با توجه به ویژگی‌های مثبت، این محصولات می توانند گزینه مناسبی برای مصرف در انواع برگرها و سالادها باشند. گودا و چدار کمتر کشسان هستند و بافت سنگین‌تر و چربی و کالری بیشتری نسبت به موزارلا دارند. رنگ زرد این پنیرها ناشی از بتاکاروتن شیر و عوامل رنگ‌دهنده طبیعی است.
تنها دلیل استفاده از رنگ‌های زرد و سفید در پنیرهای رنده شده، ایجاد یک ظاهر جذاب و مشتری پسند است و به لحاظ ترکیبات، بخش‌های رنگی هیچ تفاوتی با بخش‌های بدون رنگ ندارند. میزان کالری پنیرهای پیتزا، بستگی به فرمولاسیون محصول دارد اما به طور کلی پنیرهایی که لفظ کم چرب بر روی بسته بندی آن‌ها درج شده، نسبت به پرچرب از کالری کمتری برخوردارند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1325305/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اینجا برات زیاده!

من یک عمر به همه خوبی کردم

تو درد عاشقی رو خوب می‌فهمی

هر کسی یک رنجی شخصی دارد

بازسازی تصویر معروف پهلوان تختی و مادرش توسط قهرمانان مردان آهنین

سامان گوران: شاکی رضایت نمی‌دهد، باید بروم زندان

بیماری مشترک 60 درصد ایرانی‌ ها

گزارش‌ها از قصور پزشکی در ایران: از نابینایی افراد تحت جراحی آب مروارید تا تزریق آب مقطر به بیماران

نماهنگ زیبای «دستبوس» به مناسبت روز مادر

آهنگ زیبای «شب یلدا» با صدای سروش فرهمند

مرگ اعضای یک خانواده با انفجار نارنجک دستی

برخورد شدید یک خودرو با آرایشگاه در تگزاس

دست خط آشنا، قاتل را لو داد

گفتگو با مصدومان حادثه سقوط اتوبوس به دره پل‌دختر

اوراق کردن خودرو برای رانندگی پرخطر در قطر

«بگو جل‌الخالق به چنین مادری...» با نوای محمود کریمی

سردترین شهر جهان در روسیه

آب در مقابل فولاد، کدام پیروز می‌شود؟

استوری/ سلام نور خونمون، سلام مادر

وقتی کوسه در ساحل تمساح شکار میکند!

هواپیمای نظامی در کالیفرنیا آتش گرفت

حضور تیک تاکر معروف در خانه خدا؛ خابی در لباس احرام

ایستادگی شجاعانه یک غاز مقابل روباه

یک شام خوشمزه و فوری برای افراد شاغل

چرا نباید روغن های نباتی هیدروژنه مصرف کنیم؟

اثرات مخرب تلفن همراه بر چشم

روشی برای هدیه دادن به مادران

به صدای وزش باد در مریخ گوش دهید

ریشه کلمه " کلاهبردار " در زبان فارسی از کجا آمده است؟

هالند: قبول دارم به اندازه کافی خوب نبوده‌ام

رویاپردازی‌های ملوان به کابوس تبدیل شد!

سروش رفیعی: اماده نبودن استادیوم آزادی و تعداد کم هواداران بهانه است باید از خودمان شروع کنیم و بهتر شویم

فرشید باقری: یک برد شیرین و دلچسب کسب کردیم

عذرخواهی آقا کریم: حرفی برای گفتن نداریم!

امیری: از شعارهای هواداران تراکتور ناراحت نشدم

رفیعی: هواداران هر چیزی بگویند حق‌مان است!

گفت و گو با میثم تیموری، بازیکن مس رفسنجان پس از پیروزی سه بر یک مقابل پرسپولیس

مهدی شریفی بازیکن مس رفسنجان: حرف‌های بین من و کالدرون بهتر است بیان نشود

بهترین دروازه‌بان دنیا از دعوا نمی‌ترسد!

سرنوشت مغضوبان رضاشاه؛ از بستری در تیمارستان تا خودکشی

«بیست‌ویک هفته بعد» از اسپانیا جایزه گرفت

رونمایی از لوگوتایپ یک عاشقانه پاییزی

چهره ها/ استوری تند «کامبیز دیرباز» علیه گاریدو

حرکت زیبا و فرهنگ‌سازی قشنگ مردان آهنین در پخش زنده

قطعه شنیدنی «چشای تو» با صدای علیرضا عصار

آهنگ «سماع مستان» با اجرای حسام الدین سراج

تمدید مهلت ثبت نام در آزمون جذب اختصاصی تصدی منصب قضا سال 1403

کشف 31 هزار لیتر سوخت قاچاق با بارنامه جعلی

صدور مجوز استخدام 24000 نیروی جدید در وزارت بهداشت تا هفته آینده

تناقض آماری مسئولان از تعداد فوتی‌های سقوط اتوبوس به دره