آریا بانو

آخرين مطالب

بومی سازی «کیت‌‎های تشخیص بر بالین» برای تسهیل انجام آزمایش در مناطق محروم اقتصادی

بومی سازی «کیت‌‎های تشخیص بر بالین» برای تسهیل انجام آزمایش در مناطق محروم
  بزرگنمايي:

آریا بانو - مهر /متخصصان یک شرکت دانش بنیان برای نخستین بار به فناوری ساخت کیت های تشخیص بر بالین دست یافتند این کیت ها تمام پروسه آزمایشگاه از ورود نمونه تا تشخیص نهایی را انجام می‌دهند.
شرکت دانش بنیان فناوران ریزتراشه افق که در مرکز نوآوری دانشگاه نوشیروان بابل مستقر است، با بهره گیری از فناوری‌های مرتبط با میکروسیستم ها ، از ایده تا محصول نهایی، محصولات هوشمند در بستر میکروفلوئیدیک را ارائه داده است. از جمله خدمات این شرکت، تولید و توسعه پلتفرم‌های تشخیصی کاملاً خودکار در صنعت پزشکی، صنایع دام و طیور، صنعت خوراک، اتوماسیون انواع تست‌های سنجش ایمنی و تشخیصی مولکولی و … است.
در عصر حاضر با توجه به خسارات ناشی از شیوع یک بیماری، کنترل و پیشگیری آن از اولویت ویژه ای برخوردار است. در بسیاری از موراد تشخیص به موقع یک بیماری، نقطه شروع هرگونه برنامه مؤثر به منظور کنترل آن در انسان است. در حال حاضر روش‌های مختلفی برای تشخیص بیماری‌ها استفاده می‌شود که روش‌های سنجش ایمنی مانند الایزا و نیز روش‌های تشخیص مولکولی مانند پی سی آر از مهمترین روش‌ها هستند.
به هر حال باید توجه داشت که که انجام این تست‌ها به دلیل نیاز به کاربر متخصص و تجهیزات آزمایشگاهی نسبتاً گران، معمولاً در مناطق کمتر برخوردار و روستایی، به سختی در دسترس است. علاوه بر این با توجه به زمان بر بودن و حساس بودن این تست‌ها، تعداد تست‌هایی که یک اپراتور می‌تواند در یک روز انجام دهد محدود است و در صورتی که تعداد آزمایش‌ها زیاد باشد، انجام آن می‌تواند به بیش از یک هفته نیز به تعویق بیفتد.
علاوه بر این با انجام تست‌ها توسط اپراتور هرچند که فردی ماهر باشد، همواره امکان خطا و یا ایجاد آلودگی در نمونه‌ها و یا معرف‌ها وجود دارد. با وجود این ابهامات و چالش‌ها، یک تقاضای فوری برای یک پلتفرم زیست ایمن، زیست سازگار، کم هزینه، خودکار، قابل حمل و در دسترس برای تشخیص انواع بیماری‌ها وجود دارد.
سیستم میکروفلوئیدیک گریز از مرکز می‌تواند یک دستگاه کوچک، ارزان قیمت و یکبار مصرف را برای سنجش انواع نشانگرها و تشخیص انواع بیماری‌ها به صورت کاملاً خودکار و بدون دخالت دست فراهم کند. این سیستم یک بستر ایده آل برای رفع تمامی چالش‌های ذکر شده برای انجام تست‌های تشخیصی / سنجشی ارائه می‌کند.
از آنجا که امروزه تلاش‌های زیادی برای رسیدن به بازدهی بالا در زمان کم، مخصوصاً در کاربردهای پزشکی می‌شود، می‌توان گامی بلند و مؤثر در این جهت برداشت. این دستگاه بسیار سبک و قابل حمل بوده (دیسکی به قطر کمتر از 15 سانتی متر که درون دستگاه دیسک پلیر قرار می‌گیرد) و تنها با تزریق حجم بسیار کم از نمونه مورد نظر (خون کامل یا سایر سیالات زیستی) به درون آن، فرآیند تشخیص به صورت اتومات اجرا می‌شود و پس از مدت زمان کوتاهی می‌توان نتیجه تست را خوانش کرد.
در پلتفرم آزمایشگاه روی دیسک، تست‌ها در یک محیط بسته و عاری از هرگونه آلودگی انجام می‌شود که این امر خود افزایش دقت و کاهش قابل ملاحظه خطا را به دنبال دارد. همچنین انجام فرایند تست به صورت اتومات ، علاوه بر کاهش خطاهای ناشی از اپراتور سرعت بالا را به همراه دارد. علاومه بر مزایا و ویژگی‌های ذکر شده، با توجه به ارزان بودن قیمت دیسک پلیر و سادگی کار با آن امکان استفاده از این پلتفرم در مناطق دورافتاده وجود دارد.
همچنین برای دستیابی به یک روش اتومات ، پس از انجام محاسبات و طراحی واحدهای عملیاتی، معرف‌ها و سیالات مورد نیاز برای انجام تست در هنگام ساخت دیسک در آن پیش ذخیره می‌شوند. لذا برای انجام تست تنها نیاز است که دیسک روی دستگاه دیسک پلیر قرار گیرد و نمونه مورد نظر به دیسک تزریق شود تا با اجرای پروتکل چرخش، مراحل تست به صورت خودکار و در یک محیط ایزوله و ایمن انجام شود.
شرکت فناوران ریزتراشه افق با هدف ایجاد یک بستر مناسب برای اتوماسیون تست‌های تشخیصی طبی و سنجش نشانگرهای زیستی در کشور، فعالیت رسمی خود را از سال 1401 در مرکز رشد دانشگاه صنعتی نوشیروان آغاز کرده است. عمده فعالیت این شرکت در زمینه تولید کیت‌های تشخیص بر بالین در پلتفرم میکروفلوئیدیک گریز از مرکز است.
عباس رامیار عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل و رئیس هیأت مدیره این شرکت دانش بنیان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: این فناوری که توسط متخصصان این شرکت ارائه شده، در واقع آزمایشگاه بر روی دیسک است و به جای اینکه یک اپراتور کار را انجام دهد با استفاده از این دیسک، کل پروسه آزمایشگاهی در آزمایشگاه تشخیص بالینی بر روی آن پیاده می‌شود.
رئیس هیأت مدیره این شرکت دانش بنیان افزود: این فناوری در چند سال اخیر در دنیا رواج یافته و در حال حاضر در کشور آلمان این مدل کیت‌ها ساخته شده است. ما به عنوان نخستین شرکت در ایران توانسته ایم به دانش فنی این محصول دست یابیم.
وی ضمن بیان این مطلب که تا اواخر سال 1403 اولین محصول وارد بازار می‌شود، خاطرنشان کرد: این کیت تمام پروسه آزمایشگاه از ورود نمونه تا پروسه جداسازی خون و تشخیص انتهایی را انجام می‌دهد. از مهمترین ویژگی‌های این کیت‌ها می‌توان به اتومایسیون کامل، دقت و سرعت پاسخدهی بالا، عدم نیاز به کاربران متخصص و دسترسی آسان اشاره کرد؛ اتفاقی که می‌تواند امکان استفاده از آنها در هر نقطه از کشور، حتی در مناطق با امکانات کم نیز به آسانی فراهم کند.
رامیار با اشاره به اینکه تشخیص بیماری سرطان پروستات با استفاده از این دیسک امکان پذیر است و تشخیص بیماری اچ پی وی و اچ آی وی را در دست اقدام داریم، گفت: با توجه ماهیت میان رشته‌ای این فناوری، افراد متخصص و کارآزموده ای در حوزه‌های مهندسی مکانیک، میکروفلوئیدیک ، زیست پزشکی، الکترونیک و اپتیک در تیم حضور دارند تا به کمک یکدیگر گامی مؤثر در راستای سلامت و درمان گام بردارند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1314106/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کشف شواهد جدیدی از وجود جنبه‌های ناشناخته گرانش در هستی

صحبت های شنیدنی دکتر انوشه

کتابی که به زندگی جوانترین مدافع حرم می‌پردازد

انتقاد دروازه‌بان آلمان از خودش؛ افتضاح بودم!

اموریم: بدون بهانه، فقط باید برنده شویم!

علی عسگری: گاریدو باید به ترکیب ثابت برسد

انصاری: به گاریدو و بازیکنان پرسپولیس امیدواریم

قاضی: داریم از فوتبال آسیا جا می‌مانیم

اتفاق بی‌سابقه در النصر؛ صفر تغییر!

لستر مجبور شد فن نیستلروی را انتخاب کند

ژابی: با بونیفیس بابت رانندگی پرخطر برخورد می‌کنیم!

انز‌ونزی برای سپاهان مایه می‌گذار‌د

معرفی برترین‌های مسابقه دوی ماراتن در کیش

نخستین ویدیو از پشت صحنه سینمایی «زودپز»

«مدیترانه» در سوریه اکران شد

شوخی جالب عمو پورنگ با نعیمه نظام دوست

حلیم خوردن علی صادقی و جواد خواجوی در پارک

بازخوانی زیبای قطعه «مرا ببوس» از طاهر قریشی

تشییع پیکر 5 شهید گمنام در کرمان

آب زاینده‌رود به اصفهان رسید

آخرین کلام حضرت زهرا(س) چه بود که دل حضرت علی(ع) به لرزه در آمد؟

طبیعت پاییزی شاندیز پل شهرستانی

کوچکترین انگشتر جهان

4 گوشه دنیا/ دفن 2میلیون دلار در 5 نقطه آمریکا توسط یک میلیونر

نحوه ساخت یک قورباغه پرنده

طرز تهیه نان کره ای

با یک ایده ساده میز یلدا یا تولدت رو شیک دیزاین کن

نحوه خوابیدن می‌تواند خطر بیماری قلبی عروقی را تا 26 درصد افزایش دهد

«وزارت و دیوان‌سالاری ایرانی در عصر اسلامی» چاپ دومی شد

تفاضل گل مانع صدرنشینی پرسپولیس در فوتبال زنان!

مایکل اوون: رئال فوتبالم را تمام کرد

استقلال و مسعود جوما در انتظار تصمیم موسیمانه

محسن خلیلی: پرسپولیس در آسیا بدشانس بود

دشواری کار کاوه در سپاهان؛ راهنما و گلزن

صدرنشینی اصفهانی‌ها در شروع نیم‌فصل

مصدوم ریزنقش تراکتور برگشت

نشست مطبوعاتی گواردیولا؛ چنین تیمی در جهان نداریم

عیادت ضارب امید عالیشاه در دوحه!

محسن خلیلی: بابت اتهامات شکایت کردم

بلد نیستین جلوی یک خانم نزاکت رو رعایت کنید؟!

اعلام مستند‌های بلند بخش بین‌الملل هجدهمین جشنواره «سینماحقیقت»

قلبش رو فدای عشق کرد

دوست داشتن دلیل نمی‌خواد

فصل هفتم سریال پایتخت ؛ پایتخت 7 کی پخش می شود ؟ حاضران و غایبان پایتخت 7

تغییر چهره متین عزیزپور 22 سال بعد از گذشت سریال خواب و بیدار در 31 سالگی

ورژن اجرای زنده «قصه ما» از فرزاد فرزین

تریلی ترانزیتی واژگون شد

جزیره سبز و زیبا

تربیت جامعه، خونِ دل خوردن دارد

غروبی زیبا در نوسا پنیدا، قطب گردشگری اندونزی