آریا بانو

آخرين مطالب

ابداع رشته‌های اسپاگتی 200 بار نازک‌تر از تار مو گوناگون

ابداع رشته‌های اسپاگتی 200 بار نازک‌تر از تار مو
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / در این عکس شما در حال مشاهده رشته‌هایی از پاستا در مقیاس نانو هستید که با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی گرفته شده است.
این نازک‌ترین اسپاگتی جهان است، اما نمی‌توان آن را میل کرد، چرا که 200 برابر نازک‌تر از تار موی انسان است و این یعنی تشخیص آن در بشقاب و حتی پختن آن با چشم غیر مسلح نشدنی است.
به نقل از نیو اطلس، پژوهشگران کالج دانشگاهی لندن(UCL) در تلاش برای ایجاد الیافی متخلخل برای کمک به بهبود زخم‌ها و رشد مجدد بافت، رشته‌های نانومقیاسی را از مخلوط آرد و یک مایع ابداع کرده‌اند.
این یک رویکرد در دسترس و سازگار با محیط زیست برای توسعه مواد داربستی است که با توجه به نوع ترکیب آن، از نظر فنی شبیه به پاستا یا همان ماکارونی خودمان است.
این تیم از روشی به نام الکتروریسی(electrospinning) استفاده کردند که در آن می‌توان از پلیمرهای مصنوعی یا طبیعی برای تولید اجزای فیبری برای وسایل پزشکی و عوامل درمانی برای رفع از دست دادن بافت استفاده کرد.
الکتروریسی شامل تغذیه محلول از طریق یک سوزن و اعمال ولتاژ بسیار بالا به سوزن مذکور است. این باعث می‌شود جت نازکی از محلول از سوزن خارج شود و سپس روی یک جمع شونده رسوب کند. آن جت در حالی که در هوا حرکت می‌کند تحت حرکات کششی و شلاقی قرار می‌گیرد و بنابراین ما نانوالیاف خشک شده جامد را به شکل حصیر مانند روی جمع شونده به صورت رسوب می‌بینیم.
در حالی که ماکارونی خوراکی با استفاده از آرد و آب تهیه می‌شود، محققان از آرد و اسید فرمیک استفاده کردند، زیرا اسید فرمیک تجمع‌های بزرگ مارپیچی را که نشاسته تشکیل می‌دهد، می‌شکند. بدون اسید فرمیک، لایه‌های مارپیچی برای تشکیل بلوک‌های سازنده این نانوالیاف بسیار بزرگ هستند. اسید فرمیک همچنین با پرواز جت سیال از طریق هوا به صفحه فلزی جمع شونده در فرآیند الکتروریسی تبخیر می‌شود.
محققان در مقاله خود که در مجله Nanoscale Advances منتشر شده است، اشاره کردند که قطر اسپاگتی آنها فقط 372 نانومتر است که در واقع «نازک‌ترین ماکارونی جهان» لقب می‌گیرد.
با این ضخامت، هر رشته از این نانو اسپاگتی را نمی‌توان به وضوح توسط هر دوربینی یا میکروسکوپی که با نور مرئی کار می‌کند، ثبت کرد. بنابراین تصاویری که در بالا می‌بینید در واقع تصاویری بر اساس الگوی الکترون‌هایی هستند که با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی ایجاد شده‌اند.
مقاله دیگری که امسال در مجله نیچر منتشر شد، استفاده از پلیمرهای طبیعی و مصنوعی را در فرآیند الکتروریسی برای ایجاد نانوالیاف برای بهبود زخم‌ها و کمک به رشد مجدد بافت توضیح داد.
این روش مشابه با ایجاد این نانوپاستا است. با این حال محققان کالج دانشگاهی لندن مشتاق هستند تا نوآوری خود را بیشتر بررسی کنند، زیرا استفاده از آرد آسان است، بنابراین تولید آن در مقیاس انبوه باید آسان باشد.
آنها به بررسی این اسپاگتی فوق‌العاده نازک ادامه خواهند داد تا ببینند چقدر سریع تجزیه می‌شود، چگونه با سلول‌ها تعامل می‌کند و چگونه می‌توان آن را در مقادیر زیاد ساخت.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1311006/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نماهنگ ترانه «سفر» با صدای حمید حامی

شهرداری تهران: انتقال زباله‌های ساری به پایتخت صحت دارد

حکم اعدام برای سارق متجاوز

هدررفت 15 درصد از تولید ناخالص ملی با حوادث

این آبشار سریع ترین آبشار جهان است

نمایی از قدرت فک جگوار را ببینید

این دریاچه با نام کلیموتو هر روز رنگ عوض میکنند!

استوری/ دل ما هم مثل پهلوی شما شکسته است مادر

سفر رویایی از میان ابرها

فیلمبرداری خلاقانه پیش از پرواز

گوناگون/ کشف آیاتی پنهان زیر لایه‌ای از طلا در «قرآن آبی» مشهور

سرعت باورنکردنی 2 خرس سیاه در بالا رفتن از درخت

گوناگون/ ابرآتشفشان خفته، بیدار می‌شود!

به این میگن میگو پلو مخصوص

چه زمانی اندومتریوز نگران‌کننده است؟

نقش تغذیه در کنترل فشار خون

میزان قند خون 100 به معنای هشدار دیابت

سه نوع افکار منفی که نوجوانان را درگیر می‌کند

بخشی از برنامه ی چین برای سفر به ماه

شعر انتخابی آرش پورعلیزاده در مرحله سیزدهم رقابت شاعران

شعر انتخابی منصوره محمدی مزینان در مرحله سیزدهم رقابت شاعران

گل اول تاتنهام به منچسترسیتی توسط مدیسون

پیروزی 5-7 مهدی یوسفی مقابل ماگومد ماگومایف در وزن 79 کیلوگرم

کامران قاسم پور از سد حریف سرسخت روس گذشت

گل دوم تاتنهام به منچسترسیتی توسط جیمز مدیسون

اعترض شدید پژمان درستکار و دستور داور برای خارج شدن کشتی‌گیر کشورمان از تشک

بعد از اعتراض شدید کادر فنی تیم ملی کشتی آزاد ایران فیروزپور دوباره به تشک بازگشت

اینزاگی: از اول تصمیم داشتم کوره‌آ فیکس باشد

پیروزی 4-5 امیرحسین فیروزپور مقابل ماگومد کوربانوف در وزن 92 کیلوگرم

فیروز پور: وضع داوری افتضاح بود؛ اینطور نمیشود کشتی گرفت

پیروزی 1-11 مجتبی گلیج مقابل سمدان بادیمادیر در وزن 97 کیلوگرم

ستارگان امشب جشن حافظ در یک نگاه

کشف طلسم 1500 ساله با تصویر حضرت سلیمان/ عکس

میلاد کی مرام و مجید یاسر در مراسم حافظ‎

علی اوجی، سوگل خلیق و رضا یزدانی در فرش قرمز مراسم حافظ‎

ورود مرتضی عقیلی به مراسم حافظ

«شهاب حسینی» روی فرش قرمز جشن حافظ‎

ورود بهاره رهنما و مریم مومن به مراسم حافظ‎

ورود مهران مدیری به جشن حافظ‎

خوش و بش بهاره رهنما و رضا عطاران در جشن حافظ

پارسا پیروزفر و جواد عزتی در مراسم حافظ

استایل دو بازیگر مرد در جشن سینمایی حافظ

بیست و سومین دوره جشن حافظ آغاز شد

جریمه 7 میلیارد ریالی هتل گرانفروش

تعاونی‌های بدقول مسکن مهر نقره داغ می‌شوند

سارق زن‌نما به دام پلیس افتاد

سیل در اندونزی 2 قربانی گرفت

گوناگون/ باستان‌شناسان ایرانی و محققان چینی در ارتفاعات ماسوله دنبال چه می‌گردند؟

اولین برف حیوانات باغ وحش بروکفیلد را به وجد آورد

لحظه‌ای استثنایی که سگ نگهبان با پلنگ می‌جنگد