آریا بانو

آخرين مطالب

پشه‌ها تزریق واکسن به انسان را بر عهده گرفتند! گوناگون

پشه‌ها تزریق واکسن به انسان را بر عهده گرفتند!
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا /پشه‌ها کار بی‌نظیری در گسترش بیماری‌هایی مانند مالاریا انجام می‌دهند و اکنون محققان نشان داده‌اند که ربودن این آفات و توزیع واکسن‌ها از طریق نیش پشه امکان‌پذیر است.
در آزمایش‌های انسانی، این حشرات موذی حدود 90 درصد مؤثر عمل کردند. گروه تحقیقاتی به جای اینکه پشه‌ها را بلای جان ما و انگل‌های مکنده خون که کاری جز ایجاد خارش و بیماری ندارند، بدانند، آنها را گروهی از سیستم‌های تحویل واکسن طبیعی دانستند که برای تزریق واکسن به کل جمعیت و تزریقات بهبود دهنده منظم کاربرد دارند. مشخص شد که آنها حتی مجبور نبودند که پشه‌ها را اصلاح کنند.
مقصر واقعی مالاریا: یک انگل تک سلولی
به نقل از نیواطلس، یک گروه تحقیقاتی از دانشکده بهداشت و پزشکی گرمسیری لندن، انگل پلاسمودیوم فالسیپاروم(Plasmodium falciparum) را مورد بررسی قرار دادند که به عنوان کشنده‌ترین انگل برای انسان در نظر گرفته می‌شود. این تک سلولی کوچک همراه با پشه‌های ماده آنوفل سفر می‌کنند و در انتظار تغذیه آنها می‌مانند و همراه با آنزیم‌های ضد التهابی و ضد لخته شدن طبیعی پشه‌ها در غدد بزاقی پنهان می‌شوند.
هنگامی که پشه آنوفل شما را نیش می‌زند، تا 200 انگل وارد جریان خون شما می‌شوند و در آنجا به دنبال سلول‌های کبدی می‌گردند تا در آنها پنهان شده، تکثیر شوند و تغییر شکل دهند. در عرض یک هفته، هر یک از این واحدهای منفرد نزدیک به 100 هزار انگل جدید را وارد جریان خون می‌کنند و در آن جا به گلبول‌های قرمز حمله و آنها را می‌کشند. همانطور که طول امواج چرخه‌ای تکثیر می‌شوند علائم مالاریا شروع به نمایان شدن می‌کنند که شامل تب، لرز، خستگی، لخته شدن خون و طیف وسیعی از عوارض جدی دیگر می‌شود.
مالاریا هنوز یک مشکل بزرگ محسوب می‌شود. تخمین زده می‌شود که حدود 249 میلیون مورد انسانی در سال 2022 وجود داشته است که منجر به مرگ 608 هزار نفر شده است.
انگل‌های اصلاح شده به واکسن‌هایی علیه نوع خود تبدیل می‌شوند
محققان لندنی به بررسی این موضوع پرداختند که چگونه انگل پلاسمودیوم فالسیپاروم ممکن است از نظر ژنتیکی اصلاح شود تا به‌عنوان یک واکسن به جای ناقل بیماری عمل کند. آنها روی رویکردی کار کردند که باعث می‌شود انگل‌ها طبیعی رفتار کنند و به کبد رفته و تکثیر شوند.

آریا بانو


حدود شش روز پس از عفونت، تکثیر انگل‌های اصلاح‌شده GA2 متوقف می‌شود. آنها انگل‌های ثانویه را وارد جریان خون نمی‌کنند بلکه دسته کاملی از آنتی‌ژن‌ها را آزاد می‌کنند که سیستم ایمنی انسان را با یک پاسخ التهابی قوی تقویت می‌کنند. پاسخی که دفعه بعد که یک انگل ناقل مالاریا در یک سلول کبدی ظاهر می‌شود، به سرعت تشکیل می‌شود.
آزمایش انسانی
این گروه موفق شدند 43 داوطلب را پیدا کنند که مایل به آزمایش این واکسن‌های طبیعی جدید بودند. در آزمایش مرحله اول، 20 نفر در معرض 15 یا 50 نیش پشه‌ی حامل انگل GA2 اصلاح شده قرار گرفتند. هیچ یک از افراد شواهدی مبنی بر عفونت در مرحله خونی نشان ندادند که ایمنی روش را تأیید می‌کند.
سپس در مرحله دوم، 23 داوطلب باید در سه نوبت به فاصله 28 روز مراجعه می‌کردند تا 50 گزش از پشه‌های معمولی یا پشه‌های دارای انگل اصلاح‌شده دریافت کنند. نیمی از آنها GA2 و نیمی دیگر نسخه GA1 بودند که به گونه‌ای برنامه‌ریزی شده بودند که به جای شش روز، تنها در عرض یک روز در کبد متوقف شوند.
سه هفته بعد، آنها دوباره آمدند تا پنج گزش از پشه‌های حامل انگل‌های ناقل مالاریا اصلاح نشده دریافت کنند.
هر سه داوطلب که پیش از این در معرض نیش پشه‌های معمولی قرار گرفته بودند، مالاریا گرفتند. 13 درصد از آن‌هایی که تحت انگل‌های اصلاح‌شده با GA1 قرار گرفته بودند، از عفونت فرار کردند و 89 درصد از آن‌هایی که انگل‌های GA2 را دریافت کرده بودند، موفق شدند از عفونت جلوگیری کنند.
در یک بیانیه مطبوعاتی آمده است: به غیر از خارش ناشی از نیش پشه، عوارض جانبی محدود بود. این گروه اکنون امیدوار است که آزمایش بسیار بزرگتری را برای تکرار و تایید نتایج خود انجام دهد.
بنابراین با فرض اینکه آزمایش‌های بزرگ‌تر انسانی به خوبی انجام شود، اکنون می‌دانیم که می‌توان از نیش پشه برای پخش واکسن استفاده کرد.
و شاید، اگر تعداد زیادی از حشرات حامل GA2 در مناطق آلوده به مالاریا در طبیعت رها شوند، اشتهای طبیعی آنها تضمین کند که تمام جوامع درست در بخش‌های گرم و مرطوب سال که خطر عفونت وجود دارد، تقویت‌کننده‌های منظم واکسن دریافت می‌کنند. واکسن‌هایی بدون نیاز به زنجیره تامین سرد، سوزن‌های بهداشتی و پزشکان آموزش دیده.
اما محققان هیچ اشاره‌ای به چنین طرحی نمی‌کنند. در واقع، مشخص نیست که این تحقیق به کجا می‌تواند منجر شود. وارد کردن انگل‌های GA2 به بدن حشرات در حال حاضر بسیار کار فشرده‌ای است. انگل‌ها در آزمایشگاه روی سلول‌های خون انسان کشت می‌شوند، سپس این خون به پشه‌ها داده می‌شود و تا دو هفته طول می‌کشد تا پشه‌ها آماده انتشار آن شوند.
بنابراین، پرورش حشرات کافی برای واکسینه کردن کل شهر چندان سریع یا ارزان نخواهد بود، و برای رقابت با پشه‌های وحشی به طور مداوم نیاز به تولید مثل بیشتری است. علاوه بر این، به لطف چرخه زندگی خاص این انگل‌ها، بعید به نظر می‌رسد که این روش برای ارائه انواع دیگر واکسن‌ها کارایی داشته باشد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1310683/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تصاویر فیلمی که شهاب حسینی در آمریکا ساخت

بیست سالگی ترسناک‌ترین فیلمی که ایرانی‌ها تماشا کردند

جهان به چه کار آید اگر تورا در کنار خود نداشته باشم

نقش قاسم افشار در همکاری با ابی و بهنام بانی / از عروسی‌ها تا آلبوم‌ های خاطره‌ انگیز

جشن تولد 61 سالگی امیر قلعه نویی / یک شب خاص در قصر شخصی و دورهمی خانوادگی

تغییرات شگفت‌انگیز چهره اکرم بیرانوند / آیا او واقعاً جراحی زیبایی انجام داده است؟

رونمایی از لباس فرم خاص مهمانداران ریاض ایر / نمادی از ترکیب سنت و مدرنیته در دنیای هوانوردی

نماهنگ «دیدار» با صدای حسن همایونفال

حمله شکارچیان به 2 محیطبان پارک ملی پابند مازندران

انعقاد قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی

حمله خطرناک خرس برای گرفتن خوراکی از دست گردشگران

درگیری کوتاه بین شیر نر یالدار با کرگدن

ابهت ببر بنگال در هوای برفی

قله زیبای درفک در شهرستان رودبار استان گیلان

حکمت/مبادا سرگرم شدن به روزى ضمانت شده، تو را از کار واجبى باز دارد

وقتی لاکپشت، خرچنگ میخورد!

این سالاد شیک و خوشمزه مناسب مهمونی هاست

عواملی که باعث بروز مشکلات پوستی می‌شود

طبقه‌بندی انواع لک‌های پوستی

معجون خانگی گرفتگی صدا

استفاده از این مدل لوله بخاری ممنوع!

سردردهای ناشی از فشار خون پایین

ایده شمع آرایی ساده و زیبا

ما نمی‌توانیم افکار منفی را از بین ببریم!

مردم ایران پسر زا هستند یا دختر زا؟/ اینفوگرافیک

راه‌اندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی

دنیا برای رنج‌های ما پشیزی ارزش قائل نیست!

نخستین تمرین سرخپوشان در دوحه

ستاره فوتبال زنان لبنان در کما

همدان میزبان پنجمین اردوی تیم ملی هاکی

کاتای تیمی مردان به یک چهارم راه یافت

ماجراهای بیرانوند، پرسپولیس و فدراسیون فوتبال

بی‌رحم‌ترین استوک‌های فوتبال ایران!

قاسم‌پور چگونه می‌تواند جایگزین حسن یزدانی شود؟

برتری تیم ملی و تاخیر 2 ساعته یک بازی به خاطر قطعی برق

شکست یاران قربانی و سحرخیزان برابر صدرنشین روسیه

مهدی قایدی و محمد محبی از دورانی دیگر!

واکنش محمدحسین فرح بخش درباره خبر دستمزد 5 میلیاردی مدیری

ویدئویی از پارسا پیروزفر و لعیا زنگنه در اوج جوانی

«زودپز» در کمتر از 45 روز یکصد و هفتاد میلیاردی شد

وقتی تکنولوژی صدای پیانو را دوباره زنده می کند!

رئیس دانشگاه آزاد: افزایش شهریه علوم پزشکی براساس عدل بود!

ویدئویی از تعقیب و گریز پلیس با سارقان

جزئیات معافیت تحصیلی دانشجویانی که پذیرش خارج از کشور گرفتند

انجام 247 عملیات امداد و نجات در 72 ساعت گذشته

برخورد خودرو با گله گوسفندان

قلعه تاریخی یالدور شهر مرند

شیوه قطار سوار شدن پر از استرس هندی ها

ورقه‌بادمجان؛ امان از غذا‌های خوشمزه‌ی گیلانی!

علت بروز لک‌های پوستی از منظر طب سنتی