آریا بانو

آخرين مطالب

کشف یک کرم پلاستیک‌خوار در کنیا گوناگون

کشف یک کرم پلاستیک‌خوار در کنیا
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا /یک کشف جدید هیجان انگیز در مبارزه با آلودگی پلاستیکی رخ داده است و آن یک لارو میل‌ورم(mealworm) است که پلی استیرن می‌خورد.
این حشرات تازه کشف شده، به گروه کوچکی از حشرات ملحق می‌شوند که مشخص شده است قادر به نابودی پلاستیک آلوده کننده محیط هستند. البته این اولین باری است که یک گونه حشره بومی آفریقایی پیدا شده است که این کار را انجام می‌دهد.
به نقل از اس‌اف، پلی استرین، یک ماده پلاستیکی است که به طور گسترده در بسته بندی مواد غذایی، الکترونیکی و صنعتی استفاده می‌شود. نابود کردن آن دشوار است و در نتیجه ماده‌ای بادوام به شمار می‌رود. روش‌های بازیافت سنتی آن مانند پردازش شیمیایی و حرارتی، گران هستند و می‌توانند آلاینده ایجاد کنند. این یکی از دلایلی بود که محققان می‌خواستند روش‌های زیستی مدیریت این زباله‌های پایدار را بررسی کنند.
آنها دریافته‌اند لارو میل‌ورم کنیایی می‌تواند پلی استیرن را بجود و باکتری‌هایی را در روده خود دارد که به تجزیه این مواد کمک می‌کند.
کرم میل‌ورم، لارو سوسک تیره آلفیتوبیوس(Alphitobius) است. دوره لاروی بین هشت تا 10 هفته طول می‌کشد. میل‌ورم بیشتر در مراکز پرورش طیور یافت می‌شود که گرم هستند و می‌توانند منبع غذایی ثابتی را ارائه دهند.
اگرچه تصور می‌شود که منشا کرم‌های میل‌ورم از آفریقا باشد، اما می‌توان آنها را در بسیاری از کشورهای جهان یافت. با این حال، گونه‌ای که محققان در مطالعه خود شناسایی کردند، می‌تواند زیرگونه‌ای از جنس آلفیتوبیوس باشد. آنها در حال انجام تحقیقات بیشتر برای تایید این احتمال هستند.
مطالعه محققان همچنین باکتری روده حشره را بررسی کرد. آنها می‌خواستند جوامع باکتریایی را شناسایی کنند که ممکن است از فرآیند تخریب پلاستیک حمایت کنند.
سطح آلودگی پلاستیک در برخی از کشورهای آفریقایی بسیار بالا است. اگرچه زباله‌های پلاستیکی یک مسئله مهم زیست محیطی در سطح جهان به شمار می‌رود، آفریقا به دلیل واردات زیاد محصولات پلاستیکی، بازیافت کم و عدم استفاده چندباره این محصولات، با چالش خاصی مواجه است.
با مطالعه این «پلاستیک خواران» طبیعی، امید می‌رود که ابزار جدیدی ایجاد شود که به خلاص شدن از شر زباله‌های پلاستیکی به شکلی سریع‌تر و کارآمدتر کمک کند. به جای رهاسازی تعداد زیادی از این حشرات در مکان‌های دفن زباله، می‌توان از میکروب‌ها و آنزیم‌هایی که آنها در کارخانه‌ها، محل‌های دفن زباله و مکان‌های پاکسازی تولید می‌کنند، استفاده کنیم. این بدان معناست که می‌توان با زباله‌های پلاستیکی به روشی که مدیریت آن در مقیاس بزرگ، آسان‌تر باشد، مقابله کرد.
یافته‌های مهم
محققان آزمایشی را انجام دادند که بیش از یک ماه به طول انجامید. به لاروها فقط پلی استیرن یا سبوس یا ترکیبی از هر دو داده شد.
محققان دریافتند که میل‌ورم‌ها با رژیم غذایی حاوی پلی استیرن و سبوس‌ بیشتر از کرم‌هایی که تنها با پلی استیرن تغذیه شدند، زنده ماندند. این امر نشان می‌دهد که باید اطمینان حاصل کرد که این حشرات دارای رژیم غذایی غنی از مواد مغذی باشند. میل‌ورم‌ها در رژیم غذایی پلی استیرن و سبوس توانستند تقریبا 11.7 درصد از کل پلی استیرن را در طول دوره آزمایشی تجزیه کنند.
باکتری‌های روده
تجزیه و تحلیل روده میل‌ورم تغییرات قابل توجهی را در ترکیب باکتریایی روده آنها بسته به رژیم غذایی نشان داد. درک این تغییرات در ترکیب باکتری‌ها بسیار مهم است زیرا نشان می‌دهد که کدام میکروب‌ها به طور فعال در تجزیه پلاستیک نقش دارند. این به ما کمک می‌کند تا باکتری‌ها و آنزیم‌های خاصی را که می‌توان برای تخریب پلاستیک از آنها استفاده کرد، جدا کنیم.
مشخص شد که روده لاروهای تغذیه شده با پلی استیرن حاوی سطوح بالاتری از پروتئوباکتری‌ها و فیرمیکوت‌ها است. اینها باکتری‌هایی هستند که می‌توانند با محیط‌های مختلف سازگار شوند و طیف وسیعی از مواد پیچیده را تجزیه کنند. باکتری‌هایی مانند کلویورا، لاکتوکوکوس، سیتروباکتر و کلبسیلا نیز فراوان بودند. آنها به تولید آنزیم‌هایی با قابلیت هضم پلاستیک‌های مصنوعی معروف هستند. این باکتری در صورت استفاده در مقیاس زیاد، برای حشره یا محیط زیست مضر نخواهد بود.
فراوانی باکتری‌ها نشان می‌دهد که آنها نقش مهمی در تجزیه پلاستیک دارند. این ممکن است به این معنی باشد که میل ورم‌ها ممکن است به طور طبیعی توانایی خوردن پلاستیک را نداشته باشند. در عوض، زمانی که آنها شروع به خوردن پلاستیک می‌کنند، باکتری‌های موجود در روده آنها ممکن است برای کمک به تجزیه، تغییر کند. بنابراین، میکروب‌های معده کرم‌های خوراکی می‌توانند با رژیم‌های غذایی غیرعادی، مانند پلاستیک، سازگار شوند.
این یافته‌ها از این فرضیه حمایت می‌کند که روده برخی از حشرات خاص، می‌تواند باعث تخریب پلاستیک شود. احتمالا به این دلیل که باکتری‌های روده آنها می‌توانند آنزیم‌هایی تولید کنند که پلیمرهای پلاستیکی را تجزیه می‌کنند.
این تحقیقات منحصر به فرد است زیرا بر روی گونه‌های حشرات بومی آفریقا متمرکز است که در زمینه تخریب پلاستیک به طور گسترده مورد مطالعه قرار نگرفته‌اند.
این تمرکز منطقه‌ای اهمیت دارد زیرا حشرات و شرایط محیطی در آفریقا ممکن است با سایر نقاط جهان متفاوت باشد و به طور بالقوه درک جدید و راه حل‌های عملی برای آلودگی پلاستیکی در محیط‌های آفریقایی ارائه می‌دهد.
در مطالعات آینده می‌توان بر جداسازی و شناسایی سویه‌های باکتریایی خاص درگیر در تخریب پلی استیرن و بررسی آنزیم‌های آنها تمرکز کرد.
علاوه بر این، ممکن است انواع دیگری از پلاستیک را برای آزمایش تطبیق پذیری این حشره برای مدیریت زباله‌های گسترده‌تر بررسی کنیم.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1305054/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دانشمندان کوچکترین سیارک را رصد کردند

موضوع «کتاب حانیه» در رابطه با زندگی یحیی و حضرت زهرا(س) است

خاطرات جدید منتشر شده حسن روحانی و روایت او از نامزدی در انتخابات

تلاش ستاره یونایتد برای بازگشت به اوج با بوکس!

قدم‌های کوچک سروش برای بازگشت از سکو به لیست

رفیعی: دوست دارم در بوندسلیگا دروازه‌بانی کنم

بارسلونا به دنبال شکستن طلسم بدون یامال

ارسلان، توپ‌رباترین بازیکن در آسیا

تبریک رئیس جمهور به تیم فوتبال هفت نفره کشورمان در جام جهانی 2024

کفاشیان: مهم ترین اثرگذاری مجمع در انتخابات فدراسیون فوتبال است

هر بندی از اساسنامه که بخواهد تغییر کند باید فیفا و ای اف سی تاییدیه آن را بدهد

وینیسیوس: لیورپول را می‌بریم، قهرمان جهان هم می‌شویم

حمایت باشگاه استقلال از قلعه‌نویی و تیم ملی

رونمایی از اسامی فیلم های بین‌المللی اسکار 2025

آگهی فروش خانه‌های ویلایی در ونک 60 سال قبل

چهره ها/ سلفی خواننده پاپ با همسر و 2 فرزندش

ویدئویی از برنامه جدید «سروش صحت»

منتظر زوج جرج کلونی و برد پیت نباشید!

اجرای زنده ترانه «بنشین تماشایت کنم» از آرمان گرشاسبی

مزاحمت‌های خواستگار خیالی برای زن 71 ساله

آموزش و پرورش: هیچ مدرسه‌ای ویژه اتباع دانش‌آموز در کشور وجود ندارد

هزینه حج تمتع سال آینده اعلام شد

سخن بزرگان/ بروید و مادرتان را خشنود کنید!

طرز تهیه شور خوشمزه خانگی

کاسنی برای کبد چرب؛ مفید یا مضر؟

نحوه اهدای شیر به بانک شیر مادر

کاهش آثارمنفی مصرف غذاهای چرب در زمان استرس

پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد

فرانچسکو فاریولی: گواردیولا نه، آنچلوتی بهترین مربی دنیاست!

مهاجم 80 میلیون پوندی پاریسی‌ها اولین خرید شیاطین سرخ

بازیکنان 2 تابعیتی سهمیه خارجی هستند یا داخلی؟

گلزنی کریستیانو جونیور با پرشی بلند در محوطه جریمه همانند پدرش

سحرخیزان و قربانی مقابل قهرمان روسیه

اعتراضات شدید دبیر به داوری

ستاره سابق سلسائو همچنان پشت میله‌های زندان

دروازه‌بانی سخت‌ترین پست فوتبال

امباپه خواب این 55 میلیون یورو را ببیند!

لواندوفسکی به طعمه مورد علاقه‌اش رسید

این حجم گرایش به تولید فیلم کودک با محوریت گوسفند عجیب نیست!؟

لیلا اوتادی سفیر آزادی شد

چرا مردان از خانه فراری می‌شوند؟!

تغییر چهره حسین مهری در سالروز تولد 40 سالگی اش / قاب دو نفره از بازیگر معروف کنار پسر مو فرفری اش

عکس خانوادگی بابک جهانبخش با همسرش و آرتا و نیلا در صبح پر انرژی پاییزی / دور دور صمیمانه با ماشین لاکچری شان

نماهنگ زیبای «پاییز» با صدای مجتبی کبیری

پرداخت حق الثبت برای مهریه الزامی می‌شود

محاکمه متهمان ‌بزرگ‌ترین پرونده کلاهبرداری خودرویی

گوناگون/ رکورد فروش نقاش نامدار سورئال شکسته شد

کیک ماتیلدا میتونه عصرهای پاییزی تون رو شیرین تر کنه

رویکرد طب سنتی در درمان کک و مک

سرمایه‌گذاران این بانک به نوزادان زندگی می‌بخشند