آریا بانو

آخرين مطالب

راهکار‌هایی برای مقاومت بچه‌ها در رفتن به مدرسه خانه داري

راهکار‌هایی برای مقاومت بچه‌ها در رفتن به مدرسه
  بزرگنمايي:

آریا بانو - همشهری آنلاین / بسیاری از دانش‌آموزان به دلایل مختلف در دوره‌هایی از دوران تحصیل خود علاقه‌ای به رفتن به مدرسه نداشته‌اند.
باتوجه‌به بازگشایی مدارس و شروع سال تحصیلی جدید، شاهد بعضی رفتار‌های اجتنابی و ناسازگارانه بچه‌ها در رفتن به مدرسه هستیم. البته این رفتار بیشتر در بچه‌هایی که برای اولین‌بار وارد مدرسه می‌شوند دیده می‌شود. اما این‌گونه رفتار‌ها گاهی در مواجهه بچه‌های بزرگ‌تر و باسابقه حضور در مدرسه نیز دیده می‌شود.
پذیرش احساسات دانش‌آموزان
راضیه فضلعلی دستجردی، روان‌شناس بالینی درمورد علل اجتناب بعضی بچه‌ها از رفتن به مدرسه می‌گوید: اگر امتناع از مدرسه با اضطراب یا افسردگی مرتبط باشد، ممکن است کودکان به حمایت بیشتری برای شناخت علت مشکل و برخورداری از سلامت روان نیاز داشته باشند. سعی کنید احساسات مختلف کودکان را در مورد رفتن به مدرسه بپذیرید و به آنها بگویید که در مورد احساسات خود نسبت به درس‌خواندن و رفتن به مدرسه با شما صحبت کنند. درست است شما انتظار دارید آنها به مدرسه بروند. ولی این موضوع نباید مانع از پذیرش احساسات آنها شود.
تشدید اضطراب و پرخاشگری
بچه‌هایی که از رفتن به مدرسه و ملحق شدن به همسالان و معلم و مادر مدرسه اجتناب می‌کنند و احساس خشم و اضطراب بالایی را تجربه می‌کنند معمولاً اصرار زیادی دارند به مدرسه نروند و اگر برای رفتن به مدرسه به‌عنوان یک فعالیت سودمند یا اجباری به او اصرار کنیم تنها وضعیت اضطراب و پرخاشگری تشدید می‌شود.
در واقع اجبار و اصرار به فعالیت راهگشا نخواهد بود و احساس درک‌نشدن را به بچه‌ها منتقل می‌کند. البته این به آن معنا نیست که برای کاهش اجتناب و آشوب هیجانی فرزندمان از رفتن به مدرسه صرف‌نظر کنیم.
شناخت ریشه‌های هیجانی مشکل دانش‌آموزان
به گفته این روان‌شناس، اجتناب، پرخاشگری و حتی گوشه‌گیری از رفتن به مدرسه ریشه هیجانی و نیاز به بررسی دارد. شرم از قرارگرفتن در کنار افراد ناآشنا، احساس خود کمتر بینی و کم ارزشی، اضطراب از شرایط جدید و غیرقابل‌پیش‌بینی و همچنین احساس ناکافی بودن و نداشتن اعتمادبه‌نفس می‌تواند ریشه‌های هیجانی این رفتار در مواجهه با مدرسه باشد.
به‌عنوان والد در چنین شرایطی ابتدا باید این آگاهی را داشته باشیم که چنین رفتاری ریشه‌های هیجانی دارد پس از اصرار صرف برای رفتن به مدرسه به‌عنوان یک وظیفه و انتقال سرزنش و احساس ضعف و بی‌مسئولیتی در فرزندان خودداری کنید.
تشدید آشفتگی‌های هیجانی
دستجردی می‌گوید: توجه داشته باشیم چنین رفتار مقابله‌ای با فرزندان آشفتگی هیجانی را بیشتر می‌کند و مقاومت بچه‌ها را بیشتر خواهد کرد. مسأله درستی رفتن به مدرسه و وظیفه آن را در درون خودمان تعدیل کنیم؛ چون رفتار اجتناب از مدرسه دقیقاً برخلاف رفتار‌های درست در نظر گرفته شده و اجتماعی است.
در واقع گام اول برای نزدیک‌شدن به جهان درونی بچه‌ها و ریشه‌های هیجانی آن لازم است با چالش‌پذیرش یک رفتار ناکام‌کننده و نادرست از نظر موقعیت و زمان با فرزندانمان روبه‌رو شویم.
ایجاد فضای گفتگو بدون پرخاشگری
به گفته این روان‌شناس، تعدیل احساس خشم و ناکامی ناشی از رفتار مقاومتی و اجتنابی فرزندان فضای گفتگو بدون پرخاشگری و بدون سرزنش را فراهم می‌کند. در جریان چنین گفت‌وگویی با فرزندان، آنها موفق می‌شوند که احساسات خود را ابراز و در مقابل از شما احساس همدلی و درک‌شدن دریافت کنند.
شنونده بودن و پیگیری درست برای شناخت ریشه‌های هیجانی و ایجاد چنین بستری برای ابراز باعث احساس اعتبار هیجانی و امنیت در فرزندان می‌شود و تا حدود زیادی اضطراب کاهش پیدا می‌کند.
ممکن است این فرآیند مدت زمانی طول بکشد؛ بنابراین نیاز است صبور باشیم. البته شاید بتوانیم برای بعضی موضوعاتی که سبب‌ساز رفتار اجتنابی در فرزندانمان است با همراهی خودشان راه‌حل‌های مناسبی پیدا کنیم. در تعدیل شرایط، پیگیری و یافتن راه‌حل‌ها با فرزندتان همراه شوید و او را در افکار خود یا مشاور با مدرسه شریک کنید.
ضرورت هم‌فکری با فرزندان
هم‌فکری باعث بهبود اعتمادبه‌نفس در بچه‌ها می‌شود؛ حتی اگر در این هم‌فکری فرزندتان قوی عمل نکند و تنها کسی که راه‌حل را می‌یابد شما باشید. این نوع حضور و همراهی با فرزندان احساس حمایت و امنیت در مواجهه با موضوعات اضطرابی را در بچه‌ها بالا می‌برد و آنها را مسلح به یک توانایی در مواجهه با یک موضوع اضطراب‌برانگیز می‌کند.

توجه به دیگر عملکرد‌های کودک
این روان‌شناس می‌گوید: درصورتی‌که علائم فرزندتان از اجتناب و پرخاشگری و اضطراب و بی‌قراری موجب اختلال جدی در عملکرد روزانه او می‌شود؛ برای مثال از شب قبل از رفتن به مدرسه تپش قلب می‌گیرد و کف دستش عرق می‌کند و در نهایت هم به مدرسه نمی‌رود و همه روز غمگین و گوشه‌گیر است. یا رفتار پرخاشگرانه درباره خودش و دیگران یا حتی نسبت به اشیا وسایل دارد، حتماً برای کاهش آشفتگی و بهبودی بیشتر او به یک متخصص یا روان‌شناس مراجعه کنید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1279212/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جاده چالوس یکطرفه شد

جزئیات هشدار قرمز هواشناسی برای تهران، مازندران و البرز

تمساح خونگی به این میگن!

پرنده «پوتو» با چشمان غیر عادی

4گوشه دنیا/ کشف قدیمی‌ترین پنیر جهان

خیار دریایی؛ یکی از عجیب ترین موجودات

طعم یک پلوی مخلوط دریایی

چگونه می‌توانیم گردوی تازه بخوریم اما دست‌مان سیاه نشود؟

ابریشم با کمک فناوری‌ نانو وارد صنعت میکروالکترونیک می‌شود

ای کوه تو فریاد من امروز شنیدی!

بازسازی ناگهانی؛ دورتموند وستفالن را شخم زد!

تلاش سپاهان برای اجرای عجیب‌ترین قانون محرومیت

کسب یک نقره و 2 برنز دیگر در مسابقات ووشو جوانان جهان

پنالتی سردار آزمون مقابل العروبه که توپ به تیرک برخورد کرد

قهرمانی فوتبال ساحلی به روز آخر کشیده شد

دو موقعیت گلزنی عالی برای تراکتور که با واکنش خوب پیام نیازمند همراه شد

زمان مجمع انتخاباتی بیلیارد و ورزش روستایی به زودی اعلام می‌شود

ایران - قطر با حضور بانوان

یورش قمه به دست‌ها به زمین؛ فوتبال کلمبیا بیمار است

اخراج مهدی ترابی هافبک تراکتور بعد از بازبینی صحنه توسط داور

پوشش خاص مونیکا بلوچی و تیم برتون روی فرش قرمز

چهره ها/ عکسی از «عبدالله بن مطیع» سریال مختارنامه بعد 18 سال

برخی بوستان‌های تهران بسته شدند؛ علت چه بود؟

مرزبانان با اشرار مسلح در مرز میرجاوه درگیر شدند

مزارع چشم نواز زرشک روستای افین در خراسان جنوبی

کار کردن حیرت انگیز قلب خارج از بدن

نشانه‌های کمر درد خطرناک!

آیا تمیز کردن دوش با حوله حمام واقعاً مؤثر است؟

چگونه دیوارها را بدون آسیب رساندن به رنگ تمیز کنید ؟

انفجارهای قدرتمند در خورشید

گوهر خود را مزن بر سنگ هر ناقابلی!

ترکیب خیبر برای 90 دقیقه جدال با ایرالکو

رونمایی از ستاره خارجی جدید در لیگ برتر!

بازدید احمد دنیامالی وزیر ورزش از زمین چمن استادیوم ثامن

واقعا گوشای مهران غفوریان رو با چسب چسبوندن به سرش!؟

روایت امین‌ حیایی درباره ازدواج اولش با مونا بانکی‌پور

جملات احساسی سوسن پرور پس از دریافت تندیس «جوکر»

موزیک ویدئوی «جگر گوشه» با صدای حمید هیراد

آیا کارگران معدن طبس با اینکه بوی گاز را تشخیص داده بودند، مجبور به کار شدند؟

سیاحت محققانه از زبان آیت الله جوادی آملی

صحنه جالب شلیک گلوله به توده برف

ته چین مرغ و گشنیز؛ فقط برای مهمونی های آخر هفته

آیا ماساژ جزو روش های درمانی محسوب می شود؟

یادتون نره گاهی وقتا خیلی خوبه که کوتاه بیاین!

عکسی بی نظیر از ماه که با جزئیات آن شگفت زده می شوید

اعلام آمادگی نکونام برای حضور در تمرین استقلال

خبر بزرگ گواردیولا؛ رودری را تا آخر فصل نداریم

آرتتا: قبول ندارم که کسانی دنبال زدن آرسنال هستند!‏

پوستکوگلو: تن هاخ واقعا خوب کار کرده!

به فلیک خوبی کنید جبران می‌کند؛ حتی یک آب‌‌نبات!‏