آریا بانو
طرز تهیه شیر ماهی به 3 روش
جمعه 11 آبان 1397 - 00:14:23
آریا بانو - ماهی شیر یکی از لذیذترین ماهی‌های موجود در بازار است. در طرز تهیه شیر ماهی از ادویه‌های مختلف برای طعم دار کردن ماهی استفاده می‌شود، در ادامه سه روش که شامل سرخ کردن،‌ پخت در فر و تهیه سالاد ماهی است، شرح داده خواهد شد.


سرویس آشپزی - ماهی شیر استخوان نداشته و مانند سایر ماهی‌ها نیز بوی نامطبوعی ندارد. این گوشت لطیف سریع آماده شده و با آن هر نوع غذایی حتی قلیه ماهی نیز می‌توانید تهیه کنید.
چنانچه مطالعه قسمتی خاص مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده به موضوع دلخواه خود برسید :
طرز تهیه شیر ماهی سرخ شده طرز تهیه شیر ماهی در فر طرز تهیه سالاد شیر ماهی طرز تهیه شیر ماهی سرخ شده
به منظور تهیه این نوع ماهی برای دو نفر ، به یک ساعت و ربع زمان و مواد اولیه‌ای که در ادامه مشاهده می‌کنید، نیاز است.
مواد لازم
فیله ماهی شیر 500 الی 600 گرم
آرد گندم 6 قاشق غذاخوری
پودر سیر نصف قشق چایخوری
زردچوبه یک قاشق چایخوری سرخالی
نمک و فلفل به میزان لازم

دستور تهیه:
آرد، پودر سیر، زردچوبه، نمک و فلفل را با یکدیگر مخلوط کنید. اجازه دهید یخ فیله‌ها آب شود.
سپس ماهی‌ها را به طور کامل به آرد آغشته کنید تا گوشت ماهی مشخص نباشد. وقتی که یخ ماهی باز شد، رطوبت موجود در آن باعث می‌شود که مواد پودری به سطح ماهی بچسبند. اگر از فیله تازه استفاده می‌کنید، آن را بشویید در آبکش قرار دهید و وقتی آب اضافی آن رفت، اما هنوز رطوبت داشت آن را به مواد پودری آغشته کنید.
مقداری روغن را در یک ماهیتابه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. ماهی‌ها را در ماهیتابه قرار دهید و روی حرارت ملایم اجاز دهید که ماهی کاملا بپزد. توجه کنید که نباید درب ماهیتابه را ببندید، زیرا باعث خمیر شدن آرد خواهد شد.

طرز تهیه شیر ماهی در فر
به منظور تهیه این نوع ماهی برای سه الی چهار نفر ، به یک ساعت زمان و مواد اولیه‌ای که در جدول زیر مشاهده می‌کنید، احتیاج دارید.
مواد لازم
فیله ماهی شیر یک کیلو و 250 گرم
روغن زیتون نصف لیوان
آبلیمو نصف لیوان
نمک و فلفل به میزان لازم

نکته: ‌می‌توانید روغن زیتون را با 100 گرم کره جایگزین کنید.

شیوه طبخ:
آبلیمو، روغن زیتون و نمک و فلفل را با یکدیگر مخلوط کنید. فیله‌های ماهی شیر را کاملا به این سس آغشته کنید.
یک سینی فر را چرب کرده و فیله‌های را در آن بچینید و مقداری از سس را مجددا روی ماهی‌ها بزنید.
فر را با حرارت 200 درجه سانتیگراد گرم کنید و ماهی را به مدت 30 الی 45 دقیقه در فر قرار دهید.
ماهی را در دیس بکشید و مقداری پوره سیب زمینی را کنار آن قرار دهید و از کمی جعفری خرد شده نیز برای تزیین غذا استفاده کنید.
طرز تهیه سالاد شیر ماهی
این سالاد طرز تهیه شیر ماهی به روشی ساده است که به منظور آماده کردن آن برای دو نفر ، به یک ساعت زمان (این مدت شامل زمانی که برای مزه دار کردن ماهی نیاز است، نمی‌شود) و مواد اولیه زیر احتیاح دارید.
مواد لازم
فیله ماهی شیر 500 گرم
ساقه کرفس 2 عدد هرکدام به طول 20 سانتیمتر
پیازچه 5 الی 6 عدد
گریپ فروت یک عدد
برگ کاهو 8 الی 10 عدد متوسط
آبلیمو 2 الی 3 قاشق غذاخوری
تربچه 5 الی 6 عدد
زیتون بدون هسته 6 الی 7 عدد
فلفل دلمه ای خرد شده دو قاشق غذاخوری
سیر 2 حبه متوسط
شوید 8 الی 10 ساقه
روغن زیتون 50 میلی لیتر
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

نکته: اگر به جای فیله از ماهی شیر استفاده می‌کنید، به یک کیلوگرم ماهی نیاز خواهید داشت. استخوان ماهی را باید جدا کنید، برای اینکار ابتدا ماهی را از قیمت کمر برش بزنید و در عق فرو روید تا به استخوان آن برسید، سپس قسمت بالا و پایین استخوان را برش زده و جدا کنید. سپس پوست ماهی را گرفته و قسمت‌های اضافی را دور بیندازید. در ادامه ماهی را بشویید.

شیوه آماده سازی سالاد:
ماهی را به صورت مکعب‌های دو سانتی متری برش بزنید. برای این منظور از چاقوی تیز استفاده کنید، همچنین گوشت ماهی باید کاملا سرد باشد، به این ترتیب هنگام برش زدن له نخواهد شد.
ساقه کرفس را از برگ آن جدا کنید. آب نصف گریپ فروت، یک قاشق غذاخوری آبلیمو، ساقه کرفس خرد شده، سیر له شده، نمک و فلفل را با یکدیگر مخلوط کنید. تکه‌های ماهی را به این سس آغشته کرده و درب ظرف را بپوشانید و به مدت دو الی سه ساعت در یخچال استراحت دهید.
زمانی که ماهی‌ها مزه دار شد، آن‌ها را از سس خارج و ساقه‌های شوید و سیر را از آن جدا کنید.
حدود 20 میلی لیتر از روغن زیتون را به فیله‌های ماهی اضافه کرده و چنگ بزنید.
مقداری روغن را در یک ماهیتابه گرم و ماهی را در آن سرخ کنید. توجه داشته باشید که تمام اطراف فیله‌ها طلایی شوند.
برگ‌های شوید را نیز خرد نمایید.
مابقی آبلیمو، روغن زیتون و گریپ فروت را با برگ شوید، نمک و فلفل سیاه مخلوط کنید تا سس سالاد آماده شود. زیتون‌ها و پیازچه‌ها را حلقه‌ای خرد کرده و در یک ظرف بریزید.
کرفس را از طول به دو نیم تقسیم و ریز خرد کنید و به سالاد بیفزایید. فلفل دلمه‌ای و تربچه خرد شده را نیز به سایر مواد اضافه نمایید.
ماهی و سس سالاد را نیز به مابقی مواد اضافه کنید و سالاد کمی استراحت دهید تا اجزای آن مزه دار شوند. 10 دقیقه قبل از سرو سالاد، برگ‌های کاهو را خرد کرده و به سالاد اضافه کنید.
این سه شیوه طرز تهیه شیر ماهی با ذائقه ما ایرانی‌ها هماهنگ است و از میل کردن آن لذت خواهید برد. همانطور که می‌دانید گوشت سفید برای سلامتی بسیار مفید است و با شیوه‌های یاد شده می‌توانید این گوشت را به گونه‌ای طبخ کنید که بوی نامطبوع ماهی را نداشته باشد. ماهی خواص بسیاری دارد و می‌تواند کمبود ویتامین D را جبران کند، از اینرو سعی کنید این ماده غذایی ارزشمند را به سفره‌های خود بیاورید.
آناهید اعظمی فر

http://www.banounews.ir/fa/News/99998/طرز-تهیه-شیر-ماهی-به-3-روش
بستن   چاپ