آریا بانو
خستگي هاي مبهم زنانه!
يکشنبه 4 تير 1396 - 2:32:08 PM
آريا
اين خانم‌ها بيشتر خانه‌دارند و گاه با وجود 8 تا 10 ساعت خواب آرام شبانه مدام از احساس خستگي مي‌نالند. اگر شما هم از اين دسته افراد هستيد و به دنبال دليل آن مي‌گرديد بايد بگوييم که اين نوع خستگي، نشانه‌اي از بروز يک مشکل در تندرستي شماست اما نبايد نگران باشيد زيرا اين مشکلات خفيفند و براحتي درمان مي‌شوند. فراموش نکنيد علت و ريشه اين خستگي‌هاي مبهم، نوع زندگي يا داشتن فعاليت‌هاي زياد نيست و ممکن است به يکي از عوارض زير دچار شده باشيد:

1) زياد کافئين نخوريد
گروهي از بانواني که احساس خستگي مفرط دارند از قهوه يا نوشيدني‌هاي انرژي زا براي رفع خستگي استفاده مي‌کنند اما نمي‌دانند که مصرف کافئين در برخي از زنان نتيجه عکس دارد و ايجاد خستگي مي‌کند. در واقع مصرف بيشتر کافئين براي رفع خستگي، وضعيت را بدتر مي‌کند. بنابراين بهتر است کاکائو، چاي و بعضي از داروهاي حاوي کافئين را کمتر در برنامه غذايي خود جاي دهيد.

2) به کدام غذا آلرژي داريد
بعضي از غذاهاي آلرژي زا نيز مي‌توانند سبب خستگي شما شوند. البته اين خستگي اولين علامت هشدار دهنده در مورد اين غذاهاست.
3) تيروئيدتان کم کار نيست؟
مطالعات يک مرکز مخصوص تحقيقات روي تيروئيد در ايالات متحده نشان مي‌دهد 17 درصد از زنان دچار اختلال عملکرد تيروئيد هستند. حتما مي‌دانيد که متابوليسم بدن توسط تيروئيد کنترل مي‌شود و افسردگي به مقدار خفيف و تنبلي و کم تحرکي از دلايل کم کاري تيروئيد هستند يعني کم کاري تيروئيد باعث کاهش متابوليسم مي‌شود.

پف آلودگي سر و صورت، چهره زرد رنگ، ورم دست و پا و احساس سرما حتي در هواي گرم، حرکات کند، يبوست، حرف زدن کند، ضربان قلب کند، افسردگي يا بي حوصلگي، احساس ضعف و خستگي و تمايل به خواب از نشانه‌هاي اين اختلال در بزرگسالان است. پزشکان به اينگونه افراد خوردن ميوه در مقادير زياد و همچنين آبميوه تازه و سبزيجات را توصيه مي‌کنند.

4) کم خوني را جدي بگيريد
داشتن تومور فيبروئيد يا پوليپ رحمي باعث مي‌شود برخي بانوان هنگام قاعدگي يا زايمان دچار خونريزي شديد شوند. در نتيجه به دليل خونريزي، کمبود هموگلوبين و کم‌خوني بروز مي‌کند. هموگلوبين مسئول حمل اکسيژن از ريه به ديگر بخش‌هاي بدن است و هنگامي که اکسيژن کافي به بافت‌ها نرسد خستگي رخ خواهد داد. همچنين ممکن است کمبود آهن، فوليک اسيد يا ويتامين B12 در کنار خونريزي داخلي دليل کم‌خوني باشد.

ابتلا به بيماري‌هاي مزمني مانند ناراحتي‌هاي کليوي که علائم آن به صورت گيجي، احساس سردي و بي حوصلگي بروز مي‌کند هم مي‌تواند نشانه کم خوني باشد.انجام آزمايش خون راه تشخيص دقيق کم خوني است و چنين بانواني بايد از غذاهاي داراي آهن مانند اسفناج، بروکلي و گوشت قرمز و البته قرص آهن استفاده کنند. اگر کم خوني درمان شود احساس خستگي نيز بعد از گذشت يک ماه برطرف خواهد شد.

5) دستگاه ادراري و عفونت
سوزش يا تکرار ادرار از علائم شايع عفونت دستگاه ادراري است اما وجود باکتري در اين دستگاه به اين راحتي قابل شناسايي نيست. تشخيص ابتلا به عفونت دستگاه ادراري با دادن آزمايش ادرار ممکن است و براي مداوا نيز مصرف آنتي بيوتيک خوراکي تجويز مي‌شود. يک هفته بعد از درمان، احساس خستگي نيز از بين مي‌رود.

6) در خواب خفه نشويد
آپنه يا احساس تنگي نفس در خواب باعث مي‌شود که مرتبا از خواب بيدار شويد و بعد از هر بار تنگي نفس براي مدت طولاني بيدار بمانيد. به اين ترتيب و با وجود حضور 8 تا 10 ساعته شما در رختخواب، چرخه منظم خواب شما دچار اختلال خواهد شد و به خستگي مداوم دچار مي‌شويد. البته بانوان چاق بيشتر به گرفتگي مجراي فوقاني تنفسي و خر و پف کردن دچار مي‌شوند.

اگر داراي چنين شرايطي هستيد بايد وزن خود را کم و سيگار را هم ترک کنيد. البته پزشکان مي‌توانند مجراي تنفسي را در هنگام خواب با استفاده از وسايلي باز نگه دارند اما باز شدن مجرا گاه نيازمند جراحي است و درمان نکردن اين اختلال نيز احتمال حمله قلبي را افزايش مي‌دهد.

7) قلب تان بيمار است
انجام فعاليت‌هاي سبک بدني، باعث خستگي نمي‌شود. اگر بعد از کارهاي سبک مثل جارو زدن خانه احساس خستگي کرديد، احتمال دارد به نوعي ناراحتي قلبي دچار باشيد. پزشکان بيشترين دلايل مرگ زنان را بيماري‌هاي قلبي مي‌دانند. نگران نباشيد و براي انجام آزمايشات قلبي به پزشک مراجعه کنيد. اگر خستگي با شرايط قلبي شما ارتباط داشته باشد با تجويز چند دارو برطرف خواهد شد و انرژي خود را بازخواهيد يافت.

http://www.banounews.ir/fa/News/5883/خستگي-هاي-مبهم-زنانه!
بستن   چاپ