آریا بانو
مو؛ باورهای غلط در مورد ریزش موها (1)
پنجشنبه 14 تير 1397 - 01:17:50
بانو نیوز - همۀ مطالبی که در مورد ریزش مو می‌خوانید صحت ندارند. مشاهدۀ چند تار موی ازدست‌رفته در حمام می‌تواند به‌آسانی در خانم‌ها ایجاد نگرانی کند، چراکه مو در ظاهر افراد به ویژه خانم‌ها تأثیر به‌سزایی دارد و مشکل ریزش موها غالباً به آقایان نسبت داده می‌شود. اما واقعیت این است که پنجاه درصد خانم‌ها در سن پنجاه سالگی ریزش مو با الگوی زنانه را تجربه می‌کنند و طبق آمار، در آمریکا حدود 40 درصد از افرادی که از ریزش مو رنج می‌برند، خانم هستند. پس این باور که ریزش مو فقط در آقایان اتفاق می‌افتد، اشتباه است. برای آگاهی از واقعیت‌های دیگر در مورد مو و ریزش آن با روزچین همراه شوید.
ریزش مو در زنان شبیه مردان است

طبق گفتۀ ماری مرکریو، متخصص پوست و مو و مدرس دانشگاه روچستر، در الگوی تاسی مردانه، ریزش موها از جلوی سر شروع شده و این ریزش مو در اکثر آقایان تا خالی‌شدن کامل روی سرشان ادامه می‌یابد. اما ریزش موها معمولاً در خانم‌ها از قسمت جلو سر شروع نمی‌شود، بلکه با کم‌پشت شدن کلی مو‌ها نمایان می‌شود . بنابراین مواجهه با ریزش مو هنگام استحمام یا آرایش مو‌ در خانم‌ها، نباید ایجاد نگرانی کند؛ زیرا نشانه‌های عمدۀ ریزش مو در خانم‌ها غالباً کم‌حجم‌شدن مو‌ها در روی سر یا کم‌پشت‌شدن آن‌ها به طور کلی‌ست. ریزش مو در خانم‌ها معمولا‌ً ارثی‌ست، اما با افزایش سن یا تغییرات هورمونی نیز می‌تواند اتفاق بیفتد.
تستوسترون بالا باعث ریزش مو می‌شود
ریزش موها
رابطه‌ای میان تستوسترون بالا و ریزش موها در خانم‌ها و آقایان وجود ندارد، اما به‌طور‌کلی تستوسترون نقش مهمی در ریزش مو ایفا می‌کند. طبق گفتۀ دکتر مرکریو، هنگامی‌که بدن تستوسترون را به دی‌هیدرو‌تستوسترون تبدیل می‌کند، پیاز مو دچار آسیب می‌شود، در‌نتیجه در افرادی‌ که این تبدیل راحت‌تر و بهتر صورت می‌گیرد، ریزش موی بیشتری رخ می‌دهد. طبق نظر دکتر ملیسا پیلیئانگ، متخصص پوست و مو در اوهایو، معمولاً تأثیر این هورمون‌ها روی پیاز مو با تجویز دارو‌های آنتی‌آندروژن در افراد مذکور خنثی می‌شود.
قرص‌های ضد‌بارداری یکی از علل ریزش مو
پیاز مو تاثیر گذاشته و موجب نازک‌شدن تار‌های مو شوند. aligncenter wp-image-38299 size-full" title="هورمون‌های مردانۀ آندروژن می‌توانند روی پیاز مو تاثیر گذاشته و موجب نازک‌شدن تار‌های مو شوند." src="/Uploads/News/20180705011750529.jpg" alt="ریزش موها" width="315" height="215" />
به عقیدۀ دکتر پیلیئانگ، هورمون‌های مردانۀ آندروژن می‌توانند روی پیاز مو تاثیر گذاشته و موجب نازک‌شدن تار‌های مو شوند. او همچنین اضافه می‌کند که برخی از انواع هورمون‌های پروژسترون (که معمولاً در قرص‌های ضد‌بارداری یافت می‌شوند) نیز تأثیراتی مانند آندروژن دارند. هرچند به گفتۀ دکتر پیلیئانگ، قرص‌های ضد‌بارداری جدید‌تر، عوارض جانبی کمتری نسبت به قرص‌های اولیه در این زمینه دارند و حاوی مقادیر زیادی از آنتی‌آندروژن هستند. درواقع وجود آنتی‌آندروژن به مقدار زیاد در قرص‌های جدید، سبب شده است که برخی از متخصصان برای کنترل ریزش مو آن‌ها را تجویز کنند. درنهایت دکتر پیلیئانگ توصیه می‌کند درصورتی‌که سابقۀ خانوادگی ریزش مو دارید، بهتر است با مشورت پزشک خود از این دارو‌ها استفاده نمایید.
از دست ندهید: مو؛ راهنمای استفاده از نرم‌کننده برای داشتن موهای زیبا و درخشان
هر نوع ریزش مویی دائمی است
مو همیشه مشکلی دائمی نیست و بسته به علل ایجاد آن، می‌تواند موقت باشد. aligncenter wp-image-38298 size-full" title="ریزش مو همیشه مشکلی دائمی نیست و بسته به علل ایجاد آن، می‌تواند موقت باشد." src="/Uploads/News/20180705011750571.jpg" alt="ریزش موها" width="315" height="215" />
ریزش مو همیشه مشکلی دائمی نیست و بسته به علل ایجاد آن، می‌تواند موقت باشد. به گفتۀ دکتر پیلیئانگ، برای مثال معمولاً خانم‌ها بعد از زایمان به دلیل تغییرات هورمونی دوران بارداری ممکن است دچار ریزش مو شوند، اما این نوع ریزش مو کاملاً طبیعی و موقت بوده و روند رویش مو بعد از چند ماه به شکل اولیه بازمی‌گردد. برنامه‌‌ها و عادات غذایی نیز از دیگر عوامل تأثیرگذار در شادابی و سلامت مو‌ها به حساب می‌آید. به‌طورمثال، میزان آهن و زینک در بدن رابطه‌ای مستقیم با رشد و سلامتی مو دارد و این درحالی‌ست که فقر آهن و روی در خانم‌ها شدید‌تر از آقایان است. یکی از راه‌های جبران این کمبود، استفادۀ بیشتر از مواد غذایی سرشار از آهن (مانند حبوبات) است. همچنین می‌توانید با مشورت پزشک خود از مکمل‌های مناسب استفاده کنید، اما به عقیدۀ دکتر پیلیئانگ بهترین راه‌حل، پرهیز از رژیم‌های غذایی افراطی‌ست، زیرا معمولاً با این نوع برنامه‌های غذایی مقدار قابل توجهی از مواد مغذی را از دست می‌دهید که موجب ازدست‌رفتن سلامت مو و ریزش آن می‌شود.
استرس باعث ریزش مو و طاسی می‌شود
مو و طاسی می‌شود، خیلی شدیدتر از این‌هاست aligncenter wp-image-38297 size-full" title="میزان استرسی که باعث ریزش مو و طاسی می‌شود، خیلی شدیدتر از این‌هاست" src="/Uploads/News/20180705011750624.jpg" alt="" width="315" height="215" />
هنگام ریزش مو و نازک شدن تار‌های مو، معمولاً استرس را مقصر می‌دانیم، اما واقعیت این است که میزان استرسی که باعث ریزش مو و طاسی می‌شود، خیلی شدیدتر از این‌هاست. درواقع بعید است مقدار تشویشی که به‌طورمثال هنگام مشاجره با همسرتان یا تمرین برای ارائه ای مهم در محل کارتان تجربه می‌کنید، سبب ریزش مو‌هایتان شود.
طبق توضیحات دکتر مرکریو، بدن در مواجه با موقعیت‌های وخیم و حساس (مانند جراحی‌های سنگین و بیماری‌های وخیم) ممکن است روند طبیعی رویش و رشد مو را مختل کند و فرد زودتر از روند طبیعی دچار ریزش مو شود. طبق اعلام انجمن ریزش مو در آمریکا، این وضعیت که ممکن است با زایمان نیز رخ دهد، با اتمام موقعیت استرس‌زا از بین‌رفته و ریزش مو به تدریج متوقف می‌شود. به گفتۀ دکتر مرکریو بعضی متخصصان، استرس‌های هیجانی (مانند استرس ایجادشده هنگام مرگ یکی از نزدیکان) را نیز جزو علل ریزش مو می‌دانند، اما این مطلب هنوز از نظر علمی اثبات نشده است.
ادامه دارد…
منبع: Health

http://www.banounews.ir/fa/News/54654/مو؛-باورهای-غلط-در-مورد-ریزش-موها-(1)
بستن   چاپ