آریا بانو
زنان در30-40و50سالگي؟!!
شنبه 27 خرداد 1396 - 7:06:53 AM
آريا
بلوغ، قاعدگي، ازدواج، بارداري و شيردهي که هر کدام از اين مراحل لازمه داشتن بدني سالم و سلامت است.

همه غذاها و ميوه‌ها و سبزي‌ها حاوي اين مکمل‌ها و ويتامين‌ها هستند اما ما عادت کرده‌ايم که نوع مصنوعي آنها را در قرص‌ها پيدا کنيم. به اين توصيه‌هاي غذايي توجه کنيد:

وقتي 30 ساله هستيم!

کلسيم شايد ندانيد که سلامت استخوان‌ها را از اواخر 30 سالگي درک مي‌کنيد. اين به معني آن است که تا آن زمان شايد به اهميت سلامت استخوان پي نبرده باشيد. زماني که کم‌کم استخوان‌ها رو به پوکي مي‌رود. هرگز براي افزايش توده استخواني و مصرف کلسيم دير نيست اما شروع 30 سالگي اهميت بيشتري براي شروع مصرف کلسيم دارد.

کلسيم علاوه بر سلامت استخوان‌ها در کاهش دردهاي قاعدگي نيز بسيار موثر است.

در 30 سالگي بدن ما به هزار ميلي‌گرم روزانه به کلسيم نياز دارد و اين ميزان در 40 سالگي به هزار و 200، در 50 سالگي به هزار و پانصد مي‌رسد.

منيزيم و آهن:

اگر احساس مي‌کنيد در اواخر دوره ماهيانه‌تان دچار بدخلقي و عصبانيت شده‌ايد، مصرف 200 ميلي‌گرم منيزيم مي‌تواند به آرامش شما کمک کند. اما لازم نيست که روزانه منيزيم مصرف کنيد. در عين حال مصرف روزانه آهن براي شما لازم است چرا که زنان در همه سنين ممکن است دچار کمبود آهن باشند بسياري از زنان غذاهاي حاوي آهن نمي‌خورند.

در عين حال در دوران قاعدگي ميزان زيادي خون از دست مي‌دهند بنابراين سعي کنيد علاوه بر مصرف غذاهاي حاوي آهن با مشورت پزشک آزمايش خون انجام دهيد و اگر لازم است از قرص‌هاي آهن استفاده کنيد.

مکمل‌هاي امگا3

امگا 3 جز اسيدهاي چرب ضروري است که در ماهي‌ها مخصوصا ماهي سالون و ساروس يافت مي‌شود. دريافت امگا در سن 30 سالگي به بعد لازم است چراکه مي‌تواند نشانه‌هاي پيش از قاعدگي را بهبود داده و از انقباض عضلاني کم کند.

امگا همچنين براي تکامل سلول‌هاي مغزي جنين در دوران بارداري مادر لازم است و خطر افسردگي پس از زايمان را هم کاهش مي‌دهد.

چرا در 40 سالگي هم به اين ماده نياز داريم؟

گر گرفتگي و تعريق شبانه که از علايم يائسگي هستند معمولا 4 تا 5 سال قبل از اينکه دوران قاعدگي به پايان برسد، شروع مي‌شوند.

بنابراين مصرف کلسيم که در لبنيات وجود دارد و مکمل امگا 3 به کاهش اين نشانه‌ها کمک زيادي مي‌کند. يکي ديگر از مواد مفيد در کاهش نشانه‌هاي يائسگي، مصرف پروبيوتيک‌ها است.استروژن که به طور عمده در روده‌ها شکسته مي‌شود، مصرف پروبيوتيک‌ها که داراي باکتري‌هاي مفيد براي بدن هستند مي‌تواند در روده به کاهش گرگرفتگي و تعريق شبانه کمک کند.

ويتامين B12 نيز يکي از موادي است که بسياري از زنان در حدود 40 سالگي به آن نياز بيشتري دارند. در اين دوران به دليل نوسانات هورموني مشکلات خواب در زنان زياد ديده مي‌شود اما مصرف ويتامين B12 در بهبود وضعيت خواب آنها بسيار موثر است. ويتامين B12 در گوشت و تخم مرغ و لبنيات يافت مي‌شود.

ويتامين D: نياز بدن در 50 سالگي

کمبود ويتامينD

با افزايش سن کمبود ويتامين D دور از ذهن نيست و معمولا در ميان زنان 50 سال کمبود ويتامين Dبسيار شايع است. کمبود ويتامين D در اين دوران باعث ضعيف شدن استخوان‌ها، مشکلات خلقي، درد مفاصل و حتي افزايش احتمال ابتلا به برخي سرطان‌ها مي‌شود.

همه زنان 50 ساله و بالاتر بايد از نظر کمبود ويتامين D مورد بررسي قرار بگيرند.محققان معتقدند که زنان در اين سن بايد روزانه هزار تا دو هزار واحد بين‌المللي ويتامين D مصرف کنند. حتي اگر ويتامين D بدن بسيار پايين باشد ممکن است پزشک حتي تا 50 هزار واحد هم ويتامين D تجويز کند.

روي:

اگر موها دچار ضخامت شوند اين معني کمبود ماده روي در بدن است. زنان بعد از 50 سالگي دچار ضخيم شدن موها مي‌شوند بنابراين لازم است روزانه 15 تا 30 ميلي‌گرم روي مصرف کنند. مواد معدني معمولا سبب تقويت قدرت دفاعي بدن شده و خطر مشکلات چشمي مرتبط با سن را هم کاهش مي‌دهند.

http://www.banounews.ir/fa/News/4832/زنان-در30-40و50سالگي؟!!
بستن   چاپ