آریا بانو
در همایش زنان مطرح شد
زنان از طریق دانشگاه وارد تعاملات اجتماعی می شوند
سه شنبه 11 ارديبهشت 1397 - 17:27:11
ایرنا - زن و خانواده
بانو نیوز - تهران - پژوهشگران علوم اجتماعی در همایش ملی زنان حذف هرگونه تبعیض در ساختارهای ارتقای زنانه را خواستار شدند و اعلام کردند که زنان با ورود به دانشگاه وارد تعاملات اجتماعی می شوند و عنصر آموزش در فرآیند سیاسی شدن زنان تاثیر زیادی دارد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، مهری طیبی نیا، پژوهشگر علوم اجتماعی روز سه شنبه در نشست تخصصی «زنان و آموزش» همایش ملی بررسی مسائل زنان ایران در دانشگاه علامه طباطبایی با ارائه مقاله ای با عنوان « چگونگی برساخت لایه های هویتی زنان همزمان با تجربه آموزش عالی» به واکاوی داشتن چهار نقش همسری، مادری، شاغل و دانشجو بودن زنان پرداخت.
وی گفت: برساخت هویت جدید زنان در ایران، هویت خودمدار است و ارزش زنان نباید حتما به تحصیل باشد. زنان با ورود به دانشگاه، خرد انتقادی و تفکر بازاندیشانه پیدا می کنند و وارد فضای تعامل می شوند و نحوه تعامل زنان در چالش نقش های چندگانه، ساختار شکنانه و ترمیمی است به طور مثال دائما باید با رئیس خود بحث کنند که دیر بیایند و زود بروند و از آن سو با استادان دانشگاه، چانه زنی کنند.
وی ادامه داد: حتی عشق این زنان، عشق مراقبتی می شود و آخرین اولویت آنان، عشق و عاطفه است و حوصله و وقت عشق ندارند.
وی تاکید کرد: هر گونه تبعیض در ساختارهای ارتقای زنانه که زنان را در فضای خانوادگی و اجتماعی دچار فرودستی می کند باید حذف شود و حقوق برابر، آزادی و استقلال برای زنان تامین شود.
هدی غفاری، دیگر پژوهشگر علوم اجتماعی نیز در این همایش با ارائه مقاله خود با عنوان «آموزش زنان در دانشگاه» گفت: زنان در عرصه های تصمیم گیری حضور ندارند یا حضور آنان بسیار محدود است بنابراین تصمیم ها مردانه است و اعتراضی نیز دیده نمی شود.
وی با اشاره به مواد مرتبط با زنان در منشور حقوق شهروندی گفت: طبق ماده 11 منشور حقوق شهروندی، زنان حق دارند در قانونگذاری و تصمیم گیری ها مشارکت فعال داشته باشند.
شیوا مدرس زاده، استاد دانشگاه پیام نور نیز در این همایش با ارائه مقاله خود با عنوان «الگوی توانمندی زنان نخبه سیاسی» با تاکید بر آموزش گفت: عنصر آموزش در فرآیند سیاسی شدن زنان تاثیر زیادی داشته است.
وی افزود: از بدو انقلاب 49 زن با کسب 78 کرسی نمایندگی از دوره اول تا نهم مجلس شورای اسلامی مشارکت داشته اند و فقط یک زن در دولت دهم وزیر شد.
وی ادامه داد: الگوی توانمندی زنان نخبه سیاسی کشور برآمده از کسب تخصص و فعالیت های دانشگاهی و شکل گیری شبکه ای از روابط پرنفوذ با افراد صاحب منصب سیاسی در عرصه آموزش رسمی و غیررسمی و نیز عضویت در انجمن های دانشجویی بوده است.
به گزارش ایرنا، نخستین همایش ملی «مسائل اجتماعی زنان» دهم و یازدهم اردیبهشت‌ 1397 در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار می شود.
تحولات سبک زندگی زنان، زنان و هویت، آسیب ها و مسائل اجتماعی زنان، حقوق شهروندی، مشارکت سیاسی و اجتماعی زنان، آسیب های روابط زناشویی، زنان و آموزش، مسائل خانوادگی، مسائل حقوقی زنان و تحولات پوشش زنان از جمله محورهای این همایش است.
قرار است در این همایش دو روزه، 11 نشست تخصصی با حضور اندیشمندان و صاحبنظران حوزه زنان برگزار شود همچنین پروفسور اریک مسه، استاد فرانسوی متخصص در مطالعات جنسیت، از دانشگاه بوردور فرانسه در این همایش کارگاه آموزشی برگزار می کند.
این همایش علمی دو سالانه به همت وزارت کشور، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، معاونت زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری و با همکاری دانشگاه ها و برخی سازمان ها و نهادها برگزار شود.
*9185* 3063

http://www.banounews.ir/fa/News/43428/زنان-از-طریق-دانشگاه-وارد-تعاملات-اجتماعی-می-شوند
بستن   چاپ