آریا بانو
حمام بردن نوزاد در شب بهتر است يا روز؟
شنبه 11 مهر 1394 - 2:39:10 PM
بيتوته
fiogf49gjkf0d
آيا تابه حال به اين فکر کرده‌ايد که چه طور نوزاد را با بهترين کيفيت ممکن حمام کنيد؟ بدون شک شستشوي نوزادي که بدني بسيار حساس داشته و به جهت لطافت خاص پوست، در معرض آب به سرعت لغزنده مي‌شود تجربه‌اي متفاوت و تاحدودي دشوار است.

حتي برخي والدين جوان حمام بردن نوزاد تازه به دنيا آمده را تجربه اي «اعصاب خردکن»(!) مي‌دانند اما واقعيت اين است که اگر کمي دقت چاشني اين کار شود، آنگاه شستشوي نوزاد يکي از دلپذيرترين بخش‌هاي رسيدگي به او خواهد شد.

مهمترين نکته درخصوص حمام کردن نوزاد تازه به دنيا آمده اين است که او به احتمال زياد علاقه‌اي به اين کار ندارد. از اين رو صبر و شکيبايي شما کمک زيادي به راحتي نوزاد و همچنين آرامش خاطر شما خواهد کرد.

هر از چند گاهي بايد نوزاد به حمام برد؟
البته در اينجا منظور از حمام بردن اين نيست که لزوما نوزاد را به فضايي از خانه که تحت عنوان حمام مي‌شناسيم ببريد بلکه منظور همان شستشوي نوزاد در وان پلاستيکي يا لگني مناسب است که معمولا در محيط داخل خانه و در جايي با دماي مناسب صورت مي‌گيرد. يادتان باشد نيازي به انجام اين کار به صورت روزمره نيست.

تحقيقات ثابت کرده که حمام بردن نوزاد براي بيش از چند دفعه (مثلا دو تا سه بار) در هفته موجب خشک شدن پوست او مي‌شود. نکته مهم توجه به تعويض به موقع پوشک و لباس‌هاي نوزاد در طول هفته است.

به بيان ديگر اگر اين کارها سر موقع مناسب انجام شود تنها بايد سر، صورت، گردن و اطراف ناحيه‌اي که نوزاد را پوشک مي‌کنيد هر روز شستشو داده شود.

حمام بردن نوزاد در شب بهتر است يا صبح هنگام؟
اين به خود شما بستگي دارد. مهمتر از هر چيز اين است که حوصله و شکيبايي کاملي داشته باشيد. سعي کنيد زماني را براي حمام بردن نوزاد انتخاب کنيد که از چيزي ناراحت نباشيد و موضوع خاصي ذهنتان را به خود مشغول نکند.

بسياري از والدين صبح را براي شستشوي نوزاد انتخاب مي‌کنند و اين زماني است که نوزاد در هوشياري کامل است و در عين حال علاقه زيادي به تجربه چيزهاي جديد دارد.

البته بسياري از پدران و مادران ترجيح مي‌دهند نوزاد تازه به دنيا آمده‌شان را در زماني که به خواب او نزديک است به حمام ببرند تا پس از آن با آرامش کامل، خوابي راحت را تجربه کند.

به هر حال توجه داشته باشيد اگر نوزاد را پس از شير دادن به حمام مي‌بريد، ابتدا کمي صبر کنيد تا شير خورده شده اندکي هضم شود و سپس او را براي شستشو آماده کنيد.

آيا استفاده از ليف ملايم براي شستشوي نوزاد کافي است؟
به طور کلي نيازي نيست که نوزاد را حتما در لگن يا وان مخصوص قرار داده و او را بشوييد بلکه مي‌توانيد تا زماني که زائده بند نوزاد جدا نشده (که ممکن است سه تا چهار هفته به طول انجامد)، از ليف يا اسفنج مخصوص استفاده کنيد.

آموزش حمام کردن نوزاد,بهترين شيوه حمام کردن نوزاد

هنگام حمام کردن نوزاد، آب وان را از نظر سردي و گرمي حتماً چک کنيد

 
براي شستشوي نوزاد با ليف يا اسفنج نرم به اين نکات توجه کنيد:
* مکاني گرم که داراي يک سطح صاف باشد را آماده کنيد. حتي اگر سکوي مناسبي در حمام يا آشپزخانه نداريد، مي‌توانيد حوله مناسبي بر روي زمين پهن کرده به شرط آنکه سطح مورد نظر به اندازه کافي گرم باشد.

 * با چند بار آزمايش کردن دماي آبي که در لگن يا وان پلاستيکي آماده کرده‌ايد از مناسب بودن آن مطمئن شويد.

* يادتان باشد همواره بايد يکي از دو دستتان آزاد بوده و با آن نوزاد را نگه داريد.

* در کنار دست خود ليف نرم و لطيف، حوله (که توصيه مي‌شود کلاه هم داشته باشد)، شامپوي مخصوص نوزاد، صابودن ملايم و مرطوب کننده، حوله‌اي براي خشک کردن نوزاد، پوشک و لباس‌هاي او آماده باشد.

* در اين حالت قرار نيست نوزاد را در لگن آب يا وان پلاستيکي قرار دهيد بلکه قرار است او را با اسفنج يا همان ليف نرم و ملايم مرطول شستشو دهيد. ابتدا نوزاد را بر روي حوله يا دستمال مناسبي که آماده کرده‌ايد قرار داده و با آب خيس کردن ليف، شروع به شستشوي صورت نوزاد کنيد.

* نيازي نيست از صابون براي اين قسمت از بدنش استفاده کنيد. از يک پارچه نرم و لطيف که آن خيس کرده ايد براي تميز کردن اطراف چشم نوزاد استفاده کنيد. اين کار را از گوشه چشم به بيرون انجام دهيد.

* به طور کلي شستشوي بدن نوزاد با آب ولرم کفايت مي‌کند اما اگر احساس کرديد بدنش کثيف است يا مختصر بويي دارد مي‌توانيد از صابون ملايم و مرطوب کننده هم استفاده کنيد.

* زير بغل، پشت گوش، اطراف گردن، محل پوشک کردن و لاي انگشتان دست و پا از جمله قسمت‌هايي است که بايد به خوبي شسته شود.

* دقت کنيد در تمامي اين مراحل و براي حفظ گرماي بدن نوزاد، تنها بخش‌هايي که در حال شستشوي آن هستيد از زير حوله خارج کرده و اندام‌هاي ديگر نوزاد را بپوشانيد.

* البته شستشوي نوزاد در لگن يا وان پلاستيکي نيز يکي از روش‌هاي متداول حمام نوزاد است. در اينکه کدام روش بهتر و مؤثرتر است هيچ نظر خاصي نمي‌توان داد اما بايد توجه کرد که در روش دوم همواره ارتفاع سطح آب بين 5 تا 8 سانتيمتر باشد.

* همچنين نبايد حتي براي يک لحظه نوزاد را در وان پلاستيکي تنها رها نمود.

* دماي آبي که بدن نوزاد را شستشو مي‌دهيد بايد حدود 37 تا 38 درجه باشد. براي مطمئن شدن مي‌توان از دماسنج استفاده کرد. همواره از گرماي مناسب محل شستشوي نوزاد (18 تا 22 درجه )مطمئن باشيد زيرا بدن او خيس است و به شدت مستعد سرماخوردن.


http://www.banounews.ir/fa/News/2395/حمام-بردن-نوزاد-در-شب-بهتر-است-يا-روز؟
بستن   چاپ