آریا بانو
عضو انجمن روانشناسی: شادی و نشاط از نشانه‌های جامعه سالم است
شنبه 30 شهریور 1398 - 10:27:37 AM
آریا بانو - سلامانه: عضو انجمن علمی روانشناسی ایران گفت: برای داشتن یک خانواده و جامعه سالم باید امید،‌ شادی، نشاط و آرامش را برای اعضای آن فراهم کرد.
محمدرضا محمدی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بسیاری از افراد جامعه به ویژه جوانان و نوجوانان در این برهه حساس فکر می کنند شاد نیستند و زندگی و آینده برای آنان مفهوم ندارد؛ در حالی که شادی و نشاط جزئی از فطرت انسان به شمار می‌رود.
وی با بیان اینکه یکی از موانع شادی و شاد زیستن افراد جامعه بالا بودن سطح توقعات و خواسته های آنان است،‌ افزود: زندگی مدرن حق انتخاب فرد یا افراد جامعه را به حداکثر می رساند و از سوی دیگر هزینه های زندگی از جمله هزینه های نگهداری و مدیریت را افزایش می دهد؛ زندگی مدرن روی آرامش اعضای خانواده تاثیر می گذارد و سلامت روان آنان را به خطر می اندازد و جملگی این موارد در دستیابی به موفقیت و نشاط موثر است.
محمدی اضافه کرد: با ساده تر کردن رسوم زندگی و حفظ استانداردها می توان به راحتی از مدرنیزه و تجمل گرایی که این روزها گریبان بسیاری از خانواده ها را گرفته است، دور شد. چراکه برای حفظ و رسیدن به زندگی تجملی نه تنها شادی و نشاط واقعی در زندگی به‌ وجود نخواهد آمد، بلکه بهای سنگینی باید برای آن پرداخت و به راحتی فرصت سالم زیستن را از خود و اعضای خانواده و در نهایت جامعه می گیریم.
تاثیر دید مثبت در زندگی بانشاط
این متخصص اعصاب و روان گفت: فطرت انسان بر مبنای زیبایی نهاده شده و سلسله غرایز مربوط به خواست و میل انسان در علم روانشناسی به بخش «امور روحی» و لذت های ناشی از آنها را نیز «لذات روحی» می نامند. یکی از زیبایی و شگفتی های لذایذ زندگی انسان، میل به داشتن فرزند، برتری طلبی، حقیقت جویی، عشق و پرستش است که جمله این موارد جزو فطرت انسان به شمار می رود.
محمدی افزود: از سوی دیگر گرایش به جهان دیگر به عنوان حلقه اتصال و امید به آینده را می توان از مهم‌ترین بخش های زندگی هر فرد برشمرد. 
وی درباره دستیابی به یک زندگی زیبا و سرشار از آرامش همراه با شادی و لذت، گفت: اعتقاد به زندگی زیبا حتی اگر سخت گیر و مشکل پسند باشیم، می تواند راهی برای دیدن زیبایی ها باشد در آنصورت برای رسیدن به زیبایی های زندگی باید تمام پستی و بلندی های آن را کنار زد و با امید و روحی سرشار از شادی و نشاط و آرامش تلاش کرد تا به خوشبختی و سعادت نائل شد.
این روانشناس، راه رسیدن به خوشبختی را سخت اما کوتاه عنوان کرد و اظهار داشت: خوشبختی هر فرد در نزدیکی او است فقط باید با دید مثبت به آن نگاه کرد و باید توجه داشت به سادگی نمی توان از فطرت انسان که برمبنای به زیبایی، عشق و محبت استوار شده، عبور کرد.
نقش آرامش در زندگی بانشاط
این روانشناس تاکید کرد: تا جایی که امکان دارد باید از به‌وجود آمدن یا قدم نهادن در مسیرهای تاریک و پیچیده پرهیز کرد؛ همچنین تاحدامکان باید تلاش کرد از مواجهه با ناملایمات و سختی های زندگی اجتناب کرد؛ برای داشتن زندگی بانشاط باید در امور عام المنفعه و روحیه بخش و شادی افزا مشارکت کرد.
وی افزود: بیشتر افراد در طول روز کاملا در محاصره‌ انواع احساسات قرار گرفته و به ذهن‌ خود به‌اندازه‌ کافی توجه نمی‌کنند و از این رو برای کاهش اضطراب و نگرانی نیاز است با تسلط بر اعصاب،‌ تنفس عمیق و تمرکز بر ذهن‌،‌ خود را از زندان خود ساخته یا فشارهای بیرونی نجات داده و در رسیدن به موفقیت گام های محکم‌تری برداشت.
منفی بافی سمِ مهلک زندگی سالم
عضو انجمن علمی روانشناسی، منفی بافی و خیال‌پردازی منفی را سمی مهلک برای زندگی سالم عنوان کرد و گفت: به طور مثال فردی خطایی می کند و برای جبران اشتباه خود روانه زندان و سلول آهنی می شود، اما سخت‌تر از آن زندگی فردی است که از درون خود را زندانی کرده، به این معنا که از درون خود را اسیر بدبینی، خشم و غرور کرده و ناامیدی را درون خود جای داده است.
محمدی افزود: این گروه از افراد حالتی افسرده و مضطرب دارند و هیچگاه روی شادی و خوشبختی را نخواهند دید تا زمانی که از این زندان خودساخته، رهایی یابند.
این روانشناس اعصاب و روان گفت: احساس مسئولیت و متعهدبودن به وظایف، رمز دیگر سالم زیستن و موفقیت در امور زندگی است و تا زمانی که فرد یا افراد جامعه توجه داشته باشند در اموری که به آنان سپرده شده باید به نحو مطلوب آن را به انجام رسانند، برآیند و نتیجه این کوشش و تلاش، احساس رضایت است و این رضایتمندی آرامش و آسایش و روحیه مضاعف برای ادامه زندگی بانشاط و پرتحرک را به دنبال خواهد داشت.
وی در پاسخ به این سوال که چگونه می توان احساسات منفی را از خود دور کرد، اظهار داشت: افراد ناامید ادامه راه و زندگی خود را تیره و تار می بینند. برخی مردم با نظر منفی به موضوعات نگاه می کنند و در پی ناامید کردن دیگران هستند. افراد دچار خیال پردازی و توهم ناخواسته دارای روحیات افسرده،‌ اضطراب و اختلالات روحی و رفتاری هستند. بنابراین باید با ایجاد انگیزه و ارائه برنامه و هدف،‌ احساسات منفی را در حد امکان از آنان گرفت تا آرامش و سلامت روان به جامعه بازگردد.

http://www.banounews.ir/fa/News/202826/عضو-انجمن-روانشناسی--شادی-و-نشاط-از-نشانه‌های-جامعه-سالم-است
بستن   چاپ