آریا بانو
آیا میان مصرف شکر و سرطان ارتباطی وجود دارد؟
پنجشنبه 28 شهريور 1398 - 16:04:46
آریا بانو - آیا میان مصرف شکر و سرطان ارتباطی وجود دارد؟
٧٣٤
٠
سلامانه / ممکن است شنیده باشید که مصرف شکر موجب ابتلا به سرطان شده یا باعث رشد سریع​‌تر سلول‌های سرطانی می‌​شود. این مساله از برخی جهات منطقی به نظر می‌​رسد. هر یک از سلول‌های بدن شما از قند خون (گلوکز) برای تولید انرژی استفاده می‌​کند. اما سلول‌های سرطانی حدود 200 برابر بیشتر از سلول‌های طبیعی گلوکز مصرف می‌کنند. تومورهایی که در سلول‌های نازک و مسطح ریه‌های شما ایجاد می‌شوند، از گلوکز استفاده می‌کنند. آنها برای رشد بیشتر به مقادیر بالایی قند نیاز دارند.
قند مورد نیاز سلول‌​های بدن شما فقط از دسرهای شیرین یا کیک‌های شکلاتی بزرگ تامین نمی‌شود بلکه بسیاری از مواد غذایی که در رژیم غذایی شما وجود دارد و شما هر روز آنها را مصرف می‌کنید دارای قند هستند. قند در موادغذایی زیر نیز یافت می شود:
- میوه (فروکتوز)
- سبزیجات (گلوکز)
- محصولات لبنی (لاکتوز)
- غذاهایی مثل نان، پاستا و برنج
حال اگر شما این غذاها را حذف کنید چه اتفاقی می‌​افتد؟ آیا عدم مصرف این مواد غذایی رشد سلول‌های سرطانی در بدن شما را کند می‌کند یا مانع از ابتلای شما به سرطان می‌شود؟
تاکنون شواهد زیادی به دست نیامده تا نشان دهد که رژیم کم قند یا کم کربوهیدرات، شانس ابتلای شما به سرطان را کاهش دهد. البته یک استثنا در مورد سرطان مری وجود دارد. مری مجرایی لوله‌ای است که گلوی شما را به معده مرتبط می‌​کند. مطالعه جدید محققان نشان می‌​دهد که مصرف شکر و نوشیدنی​‌های شیرین می‌​تواند احتمال ابتلا به این سرطان را 70 درصد یا بیشتر افزایش دهد. .
آیا چاقی عامل ایجاد سرطان است؟
بسیاری از کارشناسان و محققان سرطان در انجمن سرطان آمریکا (American Cancer Society)و موسسه ملی سرطان (National Cancer Institute) معتقدند که قند به خودی خود نمی تواند باعث ایجاد سرطان شود. به اعتقاد آنها مشکل اصلی از چاقی است.
سلول های چربی پروتئین های التهابی را آزاد می کنند که آدیپوکین (adipokine) نام دارند. این پروتئین ها می توانند به DNA آسیب برسانند و در نهایت موجب ایجاد تومور شوند. هرچه سلول‌های چربی بیشتری داشته باشید، میزان این پروتئین‌ها نیز در بدن شما بیشتر خواهد بود. اضافه وزن یا چاقی، شما را در معرض ابتلا به 13 نوع سرطان، از جمله سرطان سینه، سرطان کبد و سرطان روده بزرگ قرار می دهد.
بعضی از متخصصان نیز بر این باورند که خود شکر موجب ابتلا به سرطان می‌شود، نه چاقی ناشی از آن. دکتر لوئیس کنتلی (Lewis Cantley)، مدیر مرکز سرطان Meyer در نیویورک عقیده دارد که بعضی از سرطان ها به دلیل سطوح بالای انسولین در بدن ایجاد می شوند. انسولین هورمونی است که میزان قند خون را کنترل می کند.
پژوهش دکتر لوئیس کنتلی نشان می دهد که بالا بودن سطح انسولین می‌تواند موجب سرطان شود و آنچه سطح انسولین را بالا می برد، مصرف شکر است. به اعتقاد وی اصلا نباید از شکر استفاده کرد چرا که ارتباط بین شکر و سرطان کاملا مشخص است.
حتی اگر فکر نمی‌کنید که شکر می‌تواند موجب سرطان شود، هنوز هم بهترین ایده برای سلامتی شما مصرف کمتر شکر است. تحقیقات نشان می‌دهد که حداکثر میزان مصرف روزانه شکر در زنان 6 قاشق چای​خوری و در مردان نیز 9 قاشق چای​خوری است.

http://www.banounews.ir/fa/News/202171/آیا-میان-مصرف-شکر-و-سرطان-ارتباطی-وجود-دارد؟
بستن   چاپ