آریا بانو
نکاتی برای نگهداری از مواد غذایی در یخچال
چهارشنبه 20 شهريور 1398 - 14:08:10
آریا بانو -
نکاتی برای نگهداری از مواد غذایی در یخچال
٠
٠
منودلیار / مواد غذایی در شرایط نامناسب به سرعت فاسد می شوند، اما برخلاف نظر عموم مردم که مواد غذایی در یخچال فاسد نمی شوند، کارشناسان امور تغذیه می گویند که بعضی از مواد غذایی را نباید در یخچال نگهداری کرد زیرا این شرایط بد تر باعث فاسد شدن این مواد غذایی و کوتاه شدن عمر آن ها می شود. با هم چند نمونه از این مواد را بررسی می کنیم:
1. قهوه
طعم و تازگی قهوه در یخچال دستخوش تغییر خواهد شد. بهتر است آن را در محلی تاریک و خنک نگهداری کنی تا تازگی و عطر آن حفظ شود. می توان از فریزر برای ذخیره کردن مقدار نسبتا زیاد قهوه استفاده نمود. نگهداری از قهوه داخل یخچال، باعث از دست رفتن عطر آن می شود. اگر می خواهی هر روز صبح تمام بو و طعم آن را در فنجان خود حس کنی، قهوه ات را در قسمت تاریک یا مطبخ آشپزخانه نگهداری کن.
2. سیب ­زمینی
نگهداری از سیب زمینی در یخچال موجب می­ شود که نشاسته آن سریع­تر به قند تبدیل شود. به هیچ وجه سیب ­زمینی ها را داخل کیسه پلاستیکی نگهداری نکن، بلکه بهتر است آن ها را در یک جعبه مقوایی که جریان هوا به راحتی از آن عبور می کند و در مکانی خنک ( نه سرد) و تاریک نگه ­داری کنی.
3. پیاز
نگهداری از پیاز در یخچال باعث نرم و فاسد شدن آن می شود. (نگهداری از تره فرنگی و پیازچه در یخچال مانعی ندارد). پیازها را در معرض جریان هوا و در فضایی خشک و خنک نگهداری کن.
4. عسل
نگهداری از عسل در یخچال موجب شکرک زدن آن خواهد شد. اگر عسل را درون ظرف در بسته­ ای خارج از یخچال نگه داری، همیشه تازه خواهد ماند. در بین مواد غذایی، عسل ماندگاری بسیار طولانی دارد و به دلیل همین خاصیت نیازی به نگهداری از آن در یخچال، نیست. عسل داخل یخچال سفت و غیر قابل خوردن می شود. عسل طبیعی هرگز فاسد نمی شود و هیچ اشکالی ندارد که آن را خارج از یخچال نگهداری کنی.
5. آووکادو
آووکادو بهتر است خارج از یخچال نگهداری شود، زیرا هوای سرد مانع از رسیدن آووکادو خواهد شد؛ معمولا آووکادو در زمان خریداری سفت است و باید در دمای اتاق رسیده شود. اما فقط در صورتی که آووکادو رسیده باشد، می ­توانی آن را درون یخچال قرار بدهی تا مدت زمان بیشتری بماند و سیاه نشود.
6. سیر
نگهداری از سیر در یخچال سبب جوانه زدن و فاسد شدن آن می­ شود. بهتر است از سیر در مکانی خشک و خنک نگهداری شود. قرار دادن سیر داخل یخچال اصلا فکر خوبی نیست زیرا علاوه بر اینکه به سرعت سبز و فاسد می شود، تمام مواد داخل یخچال، نیز بوی سیر به خود می گیرند. دقیقا مثل پیاز، بوته سیر هم باید در محلی خنک اما خشک نگهداری شود.
7. ریحان
ریحان نه تنها در یخچال بوی خود را از دست می دهد بلکه بوی مواد غذایی دیگر را نیز می گیرد. بهتر است ریحان را در آشپزخانه و داخل یک لیوان آب نگهداری کنی. “مارتا استوارت”، آشپز معروف، برای نگهداری طولانی مدت از ریحان توصیه می­ کند که آن را در فریزر قرار دهی.
8.موز
موز یکی از مواد غذایی مفید برای بدن است که باید خارج از یخچال نگهداری شود تا با درجه حرارت اتاق به تدریج برسد و سیاه نشود. احتمالا تا به حال از میوه فروش ها شنیده ای که موز را داخل یخچال نگهداری نکنی. به خصوص موز هایی که کمی کال هستند برای رسیدن به دمای گرم تری احتیاج دارند.
9.شکلات
نگهداری شکلات در دمای اتاق باعث نگه داشتن بیش ترین میزان از طعم و عطر آن می شود. بهتر است شکلات در جای خشک و تاریک نگهداری شود.
10.کدو تنبل
کدو تنبل هم مانند پیاز بهتر است در هوای آزاد نگه داری شود چرا که در غیر این صورت زود فاسد شده و پوست آن بد رنگ می شود.

http://www.banounews.ir/fa/News/197513/نکاتی-برای-نگهداری-از-مواد-غذایی-در-یخچال
بستن   چاپ