آریا بانو
تأثیر ورزش در سلامت جسمی، روحی و شخصیتی کودکان چیست؟
سه شنبه 5 شهريور 1398 - 07:17:19
آریا بانو -
تأثیر ورزش در سلامت جسمی، روحی و شخصیتی کودکان چیست؟
١٧٥
٠
دینو / ورزش بخش مهمی از رشد و پیشرفت کودکان و دانش آموزان است و علاوه بر سلامت جسمی، بر سلامت روانی کودکان نیز تأثیر مثبت می‌گذارد. ورزش به آمادگی جسمانی کودکان کمک می‌کند و کسب مهارت را به کودک می‌آموزد. از طرفی دیگر ورزش می‌تواند تجربه کودک را بیشتر کند و به او اعتمادبه‌نفس دهد. درنتیجه ورزش کردن در شخصیت یک کودک نیز مفید و اثربخش خواهد بود. مدارس باید ورزش و کسب مهارت‌های ورزشی کودکان و دانش آموزان را در اولویت قرار دهند زیرا ورزش به بهبود توانایی جسمی و تقویت احساسات کودکان کمک خواهد کرد. ورزش‌هایی نظیر والیبال، بسکتبال، فوتبال، تنیس و موارد این‌چنینی دیگر، دقت، تمرکز، کار گروهی و بازی را به کودکان آموزش می‌دهد. در ادامه موارد مهمی از ضروری بودن ورزش و تأثیر ورزش بر کودکان را ارائه خواهیم کرد.
تأثیر ورزش بر بهبود سلامت جسمی و روحی در کودکان
یکی از مزایای اصلی ورزش و بازی‌ها، تقویت سلامت جسمی و روانی دانش آموزان و کودکان است. ورزش و رقابت با تیم‌ها، محیط رقابتی سالمی را برای کودکان ایجاد می‌کند و کودکان همیشه فعال و شاداب خواهند بود. ورزش در فضای‌باز مانند فوتبال، تنیس، و غیره، به فعال کردن ذهن کمک می‌کند در حالی که بازی‌های داخل سالن مانند شطرنج، بدمینتون و تنیس روی میز باعث افزایش تمرکز کودکان و دانش آموزان خواهد شد. ورزش همچنین می‌تواند سیستم ایمنی بدن کودکان را تقویت کند.
تأثیر ورزش بر توانمندسازی کودکان در زمینه مهارت‌های زندگی
ورزش علاوه بر بهبود سلامت جسمی و روانی درزمینه افزایش مهارت‌های کودکان در زندگی شخصی‌شان نیز تأثیر خواهد داشت. درواقع ورزش و انجام بازی‌های ورزشی قابلیت‌های کودکان را افزایش می‌دهد و درزمینه کسب مهارت‌های اجتماعی به کودکان کمک می‌کند. مهارت تصمیم‌گیری نیز ازجمله مهارت‌هایی است که کودکان در ورزش می‌آموزند.
تأثیر ورزش بر یادگیری مدیریت زمان و نظم در کارها
مدیریت زمان از نکات مهمی است که در ورزش می‌توان آموخت و از جمله موارد تأثیر ورزش بر کودک است. یک کودک به زمان ورزش خود متعهد می‌شود و در یک مکان و زمان مشخص برای ورزش حاضر خواهد شد. نظم و انضباط در کارها، صبر و حوصله، تحمل انتقادها از مواردی است که در زمان ورزش به‌صورت ناخداگاه به کودک آموزش داده می‌شود و کودک را قانونمند خواهد کرد. چراکه هر ورزش قوانین و مقررات خاص خود را دارد و کودک می‌آموزد که باید از قوانین هر بازی یا ورزش پیروی کند.
تأثیر ورزش بر یادگیری رهبری و انجام کارهای تیمی
کار گروهی موضوع مهمی است که باید به کودکان آموزش داده شود و این قابلیت در آینده‌ی کودکان بسیار حائز اهمیت خواهد بود. همان‌طور که می‌دانید کودکان در ورزش می‌توانند رهبری و کار تیمی را بیاموزند. به همین دلیل در اغلب مدارس معتبر خارجی کودکان را به بازی‌ها تیمی مانند فوتبال، والیبال و بسکتبال تشویق می‌کنند. کودکان در بازی‌های تیمی می‌توانند قدرت مدیریت و رهبری خود را شناسایی کنند و این بخش از شخصیت خود را به‌مرورزمان بهبود ببخشند.
تأثیر ورزش بر یادگیری تحمل شکست و تجربه حس پیروزی
کودکان در بازی و ورزش یاد می‌گیرند که همیشه برنده نخواهند بود درنتیجه کم‌کم با شکست آشنا می‌شوند. برابری و عدالت، پذیرش شکست، حس خوب پیروزی، یادگیری رقابت سالم و تلاش برای رسیدن به موفقیت از مواردی است که کودک می‌آموزد.
ورزش تیمی
تأثیر ورزش بر تقویت اعتماد به نفس
از دیگر موراد تأثیر ورزش ، پیروزی و به ثمر رسیدن تلاش کودکان در بازی‌ها و مخصوصاً ورزش‌های تیمی است که باعث تقویت و افزایش اعتمادبه‌نفس کودکان می‌شود. آنها سعی می‌کنند تا با تلاش بیشتر و بهبود عملکرد خود، نظر هم‌تیمی‌ها یا مربی را به خود جلب کنند و روزبه‌روز در ورزش محبوبشان بیشتر پیشرفت خواهند کرد.
بهترین ورزش‌ها و بهترین سن یادگیری ورزش برای کودکان
بهترین دوره برای آموزش حرفه‌ای کودکان درزمینه ورزشی در سنین 6 تا 14 سال بوده و بهترین ورزش‌ها در این سنین شامل دو و میدانی، بسکتبال، بدمینتون، تنیس، تنیس روی میز، فوتبال، والیبال و شنا است. چه خوب است که در کنار تحصیل به ورزش کودکان نیز اهمیت دهیم و دلایل ذکرشده تأثیر ورزش بر کودکان را نشان می‌ دهد. ورزش باید بخش جدایی‌ناپذیر نظام آموزشی باشد و خانواده‌های نیز باید کودکان را به ورزش و بازی‌های تیمی تشویق نمایند.

http://www.banounews.ir/fa/News/189943/تأثیر-ورزش-در-سلامت-جسمی،-روحی-و-شخصیتی-کودکان-چیست؟
بستن   چاپ