آریا بانو
از تاریکی و روح و جن می ترسم چه کنم؟
يکشنبه 27 مرداد 1398 - 11:52:13
آریا بانو -
از تاریکی و روح و جن می ترسم چه کنم؟
٣٠٣
٠
رهروان ولایت/ بنده دختری هستم که از سن 5 سالگی از تاریکی و روح و جن می ترسیدم. شب در حیاط ما صدای عجیبی می شنوم که خواهرم و پدر یا مادرم نمی شنوند من از تماشا کردن فیلم های ترسناک می ترسم. بعضی اوقات هم تماشا نمی کنم می ترسم می دانم که جن وجود دارد. بنده چکار کنم که ترس نداشته باشم راهی خوب به من نشان دهید؟
پاسخ:
خواهر گرامی اولین مطلبی که لازم است به آن توجه کنید این است که ترس می تواند فقط یک علامت باشد یعنی در واقع انسان مشکل دیگری دارد که آن مشکل به صورت ترس خود را نشان داده است در این صورت از بین بردن ترس یعنی از بین بردن یک نشانه و باقی ماندن اصل مشکل پس اولین توصیه ما به شما این است که به کمک مشاوره حضوری به دنبال کشف علل آن بر آئید و این مشکل را رفع کنید.
مطمئن باشید مراجعه حضوری تأثیری عمیق تر و مفید تر خواهد داشت.
ما سؤال شما را به دو قسمت تقسیم می کنیم. الف) ترس از جن، ب) ترس از تاریکی. و سپس راهکارهایی برای شناخت و درمان هر یک ارائه می دهیم.
الف) ترس از جن اصولاً ترس از جن دو منشأ می تواند داشته باشد:
1. منشأ شناختی (شناخت نادرست و غیر واقعی از جن).
2. فشار روانی: اگر شناخت ما نسبت به جن، واقعی و خالی از هر گونه خرافه باشد منشأ شناختی ترس از جن از بین خواهد رفت.
مردم عوام و ناآگاه , خرافات زیادی درباره این موجود ساخته اند که با عقل و وحی هماهنگی ندارد و به همین جهت یک چهره خرافی و غیر منطقی به این موجود داده که وقتی کلمه جن گفته می شود , مشتی خرافات نیز با آن تداعی می شود. موجوداتی با اشکال عجیب و غریب و وحشتناک، موجوداتی دم دار و سم دار! موذی و پرآزار، کینه توز و بدرفتار که ممکن است با ریختن یک ظرف آب داغ در یک نقطه خالی، خانه هایی را به آتش کشند ! ولی با توجه به آنچه در متون دینی و تجربیات واقعی و بدون خرافه انسانها دیده می شود جن ها نیز مانند انسان ها موجوداتی هستند که زندگی می کنند و برای انسان ضرری ندارند پس ترس از آنها وجهی ندارد.(1)پس با توکل به خدا و با توجه به مطالب فوق هر گاه احساس ترس کردید . بسم الله الرحمن الرحیم بگوئید و د سوره ناس و فلق را بخوانید و مطمئن باشید خطری شما را تهدید نمی کند.
عامل روانی ترس از جن موقعی مطرح است که شخص با اینکه می داند جن هیچ ضرری برای انسان ندارد ولی باز ترس از جن وجود او را فرا می گیرد، مثل کسی که می داند مرده هیچ ضرری ندارد ولی باز از مرده می ترسد. در این نوع ترس تصور و تخیل فرد , قوی است و این خود موجب می شود که از کاهی، کوهی بسازد. برای درمان این نوع ترس توجه به این نکات خوب است:
1. از تماشای فیلمهای پلیسی و جنایی و وحشتناک و گوش دادن و خواندن بعضی داستانهای مهیج و خبرهای وحشت آفرین خودداری شود.
2. از ارتباط با افراد ترسو و اشخاصی که در مورد جن و مسائل ترس آور و خرافی آن سخن می گویند دوری شود.
3. لازم است وقتهای فراغت و بی کاری با کارها و فعالیتهای مفید پر شود. زیرا این فرصتها زمینه ای مناسب برای هجوم این گونه تخیلات است. حتی می توانید اگر کاری نیافتید ذکری را تکرار کنید و یا به حفظ شعر... بپردازید. تعابیر قرآن درباره جن:
1. موجوداتی اند که از آتش آفریده شده اند، بر خلاف انسان که از خاک آفریده شده است.(2)
2. دارای علم و ادراک و تشخیص حق از باطل و قدرت منطق و استدلال اند.(3)
3. دارای تکلیف و مسئولیت از طرف خداوند اند.(4)
4. گروهی از آنها مؤمن و گروهی کافر اند.(5)
5. آنها دارای حشر و نشر و معادند.(6)
6. خلقت آنها در روی زمین قبل از خلقت انسانها بوده است.(7)
7. طائفه جن نیز مرد و زن دارند.(8)
پس مطالب بالا که از قرآن است واقعی است امّا این که آنها در تاریکی اند و پیوسته قصد آزار شما را دارند مطلبی خرافی است و افرادی که این گونه سخنان را بزبان می آورند از حقیقت این موجود چیزی جز خرافه چیزی نمی دانند.
ب) ترس از تنهایی و تاریکی گاهی مردم با آنکه می دانند یک چیز اصلاً خطرناک و ترس آور نیست باز هم از آن می ترسند. مثلاً برخی , از قرار گرفتن در تاریکی و یا تنها ماندن هراس دارند بدون اینکه هیچ دلیل موجه یا ترس واقعی وجود داشته باشد. برای درمان این پدیده می توان از این نکات بهره برد:
1. افزایش آگاهی و شناخت: ریشه بسیاری از ترسها جهل است. چون نمی دانیم فلان مسأله به چه صورت و کیفیتی است از آن می ترسیم پس بالا بردن آگاهی و توجه به این که تمام آن چیزهایی که در تنهایی و تاریکی وجود دارند همان چیزهای است که در روشنایی و در حضور دیگران هم وجود دارند، ترس از ما دور می شود.
2. پرهیز از خیالبافی: خیلی مواقع خیالبافیهای کاذب برای ما دردسر ساز می شوند پس با مشغول کردن خود به سرگرمیهای مفید از خیالبافی و توجه به ترس دوری کنیم تا ترس هم از ما دور شود. خیالبافی و توجه و تمرکز به توهمات اگر استمرار پیدا کند و پیوسته تکرار شود , می تواند انسان را از واقعیت دور کند تا جایی که از هر حرکت، صدا، سایه و ... تفاسیری در جهت خیال و تصور خود به ذهن راه دهد. به عنوان مثال کسی که دائما تصور دارد دزد به خانه او می آید و گوش های خود را دائماً تیز کند و منتظر ورود او باشد. از هر صدایی تفسیری نادرست می سازد. صدای باد و حرکت شاخه های درخت، راه رفتن گربه، صداهایی که از بیرون می آید را در جهت فکر نادرست خود تفسیر می کند. پس برای این که مطمئن شویم باید از کانال اصلی وارد شود و به دنبال علل اصلی باشیم.
3. غرقه سازی: اینکه فرد خودش را در جاهای کاملاً تاریک قرار دهد تا این تجربه را به دست آورد که تاریکی مضر نیست. البته در این روش می تواند برای دفعات اول همراه کسی باشد و آرام آرام خودش به تنهایی این کار را انجام دهد.
4. استفاده از اعتقادات مذهبی: ما به عنوان یک معتقد به خدا , می دانیم که خدا یک لحظه هم از ما غافل نیست و از طرفی خداوند قادر و تواناست. پس ما در هر جا و هر لحظه می توانیم از او کمک بخواهیم و به قدرت او تکیه کنیم. این نوع تفکر به انسان آرامش می دهد و ترس را دور می کند.
5. کوچک گرفتن مسأله و عدم توجه جدّی به آن و این که من قوی تر از آن هستم که از این مسأله هراس داشته باشم.
در پایان متذکر می شویم که ترس مشکل حادّی نیست و تا حدی در همه نوجوانان شایع است و با تمرین کردن و کمک گرفتن از مشاور به راحتی قابل درمان است.
پاورقی:
1. مکارم شیرازی و دیگران، تفسیر نمونه، انتشارات دارالکتب الاسلامیه، ج25، ص156 ـ 154، با کمی تصرف و تلخیص.
2. الرحمن:15.
3. جن.
4. جن و الرحمن.
5. جن:11.
6. جن:15.
7. حجر:27.
8. جن:6.
منبع: نرم افزار پاسخ - مرکز مطالعات و پاسخ گویی به شبهات

http://www.banounews.ir/fa/News/186496/از-تاریکی-و-روح-و-جن-می-ترسم-چه-کنم؟
بستن   چاپ