آریا بانو
زنان افغانستان احساس خطر کردند
چهارشنبه 16 مرداد 1398 - 3:36:04 PM
ایرنا - زن و خانواده
آریا بانو - کابل- با آغاز هشتمین دور مذاکرات صلح میان هیات سیاسی طالبان و نمایندگان آمریکا به سرپرستی زلمای خلیلزاد در دوحه قطر، زنان افغانستان می گویند خطر را احساس می کنند.

به باور این زنان، آمریکا در حال معامله با طالبان با هدف بهره گیری تبلیغاتی از آن در انتخابات ریاست جمهوری و انتخاب مجدد ترامپ است.
زنان افغانستان تاکید دارند که دیگر تحمل امارت اسلامی و قوانین سختگیرانه آنان علیه جمعیت بانوان این کشور را ندارند.
مهمترین دغدغه ای که زنان افغانستان بر آن تاکید دارند به پس از خروج نیروهای ناتو از کشورشان بازمی گردد. آنان معتقدند خلاء حضور نظامیان خارجی موجب به قدرت رسیدن مجدد طالبان با استفاده از زور می شود.
همین دغدغه ها موجب شد تا زنان عضو نهادهای مدنی روز گذشته به دیدار «محمد اشرف غنی» رئیس جمهور کشورشان بروند تا از تشویش های خود بگویند.
اگرچه غنی به آنان گفت که تا روزی که در قدرت است از دستاوردهای زنان افغانستان دفاع می کند، اما آنان هنوز هم خود را در مقابل خطر طالبان ، بی دفاع احساس می کنند.
دوره حکومت طالبان در افغانستان را، مردم این کشور «روزهای سیاه» می نامند. روزهایی که ورزشگاهها برای گردن زدن بود و قوانین سختگیرانه، زنان را خانه نشین و از فعالیت های اجتماعی محروم کرد.
این روزها ، زنان افغانستان در شبکه های اجتماعی حضوری فعال دارند. آنان کارزارهایی را با هدف مقابله با نادیده گرفتن حقوق بانوان در مذاکرات صلح به راه انداخته اند.
کارزار «خط سرخ من» در حمایت از حقوق و آزادی‌های زنان در مذاکرات صلح، بار دیگر بانوان افغانستان را به صحنه حق طلبی فراخواند.
«فرحناز فروتن» مبتکر این کارزار، در صفحه فیسبوک خود دلیل راه اندازی مجدد این حرکت را نزدیک شدن به زمان توافق صلح میان آمریکا و طالبان اعلام کرد.
وی نوشت: این روزها، روزهای سرنوشت ساز یک تاریخ و مبارزه ای دیگر است. گفت وگوهای صلح آمریکا جاری و جایگاه مردم افغانستان در خطر است.
فروتن از بانوان افغانستان خواست برای رقم زدن یک آینده روشن ، متحد شوند.
زلمای خلیلزاد نماینده ویژه ایالات متحده در امور صلح افغانستان شنبه هفته جاری وارد دوحه شد تا هشتمین دور مذاکرات با طالبان را با هدف خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان آغاز کند.
حالا همه انتظار دارند تا پایان هفته جاری، مفاد توافقنامه صلح میان آمریکا و طالبان نهایی شود.
خلیلزاد در بدو ورود به پایتخت قطر، در توئیتی از اشتیاق طالبان برای این دور از مذاکرات نوشت.
وی تاکید کرد که آمریکا فقط به دنبال توافق خروج از افغانستان نیست، بلکه برای دست‌یابی به توافق صلح تلاش می کند.
پیش‌تر مقام‌های آمریکایی به روزنامه واشنگتن پست گفته‌ بودند که پس از توافق ابتدایی صلح با طالبان، ایالات متحده در مرحله اول شش هزار نظامی خود را از افغانستان خارج می کند.
این روزنامه به نقل از منابع خود گزارش داد که خروج هزاران سرباز آمریکایی از افغانستان، پاداش برقراری آتش‌بس و قطع رابطه طالبان با القاعده است.
گفته شده است که بعد از توافق صلح میان آمریکا و طالبان، نشست «میان افغانان» در اسلو نروژ برگزار و روی ساختار حکومت آینده افغانستان و تقسیم قدرت میان گروه‌های درگیر، گفت و گو می شود.
اواخر هفته گذشته نیز، وزارت دولت در امور صلح افغانستان، از تشکیل هیات 15 نفره برای گفت وگوهای میان افغانان در نروژ خبر داده بود.
«سلام رحیمی»، وزیر دولت در امور صلح گفت: در نتیجه رایزنی‌های مستمر و همه‌جانبه با طرف‌های داخلی و تلاش‌های جدی دولت، هیات مذاکره‌کننده جمهوری اسلامی افغانستان در پروسه صلح، تشکیل شد.
وی تأکید کرد که در تنظیم لیست 15 نفره، تنوع سیاسی، اجتماعی و قومی در نظر گرفته شد تا بتوانند از سوی جمهوری اسلامی و دستاوردهای مردم افغانستان مذاکره کنند.

http://www.banounews.ir/fa/News/182246/زنان-افغانستان-احساس-خطر-کردند
بستن   چاپ