آریا بانو
عرق شاه تره و کاسنی برای درمان کبدچرب مناسب نیست
يکشنبه 6 مرداد 1398 - 13:05:20
آریا بانو - یک محقق طب ایرانی گفت: در طب سنتی اصطلاح کبد چرب وجود ندارد و به آن کبد تنبل می‌گویند.
دکتر محمد فصیحی دستجردی، محقق طب ایرانی اسلامی در گفت‌وگو با سلامانه گفت: کبد تنبل، کبدی است که توانایی هضم درست غذا را ندارد، درنتیجه چربی یا در خود کبد یا در خون تجمع پیدا می‌کند. وی اضافه کرد: تنبلی در طب سنتی مترادف سردی و تری یا بلغم است ولی معمولا عطاری‌ها برای درمان کبد معمولا عرق شاهتره یا کاسنی پیشنهاد می‌دهند که کار درستی نیست. در قدیم علت تنبلی کبد مشخص نبود و خنکی تجویز می‌کردند اما امروزه به کمک سونوگرافی می‌توان فهمید دلیل تنبلی کبد، غلبه سردی است و باید میزان رطوبت بدن را کم کرد.
وی در ادامه توضیح داد: البته در تعداد کمی از مبتلایان که آنزیم‌های کبدی بالایی دارند مزاج گرم و تر است اما در بیشتر بیماران اینطور نیست و فرد مزاج سرد و تر دارد. بنابراین برای درمان، مصرف گرمی‌ها را توصیه می‌کنیم.
دکتر فصیحی تاکید کرد: بیماران مبتلا به کبدچرب باید مصرف نشاسته‌ها که مزاج سرد دارند، مثل برنج، سیب‌زمینی، ماکارونی و... را کم کند و در عوض در برنامه غذایی روزانه خود از گرمی‌ها مثل زردچوبه، کنگر، زیره برای زمان محدود، دارچین، زنجبیل و فلفل سیاه استفاده کند. در صورتی هم که آنزیم‌های کبدی بالاست، مصرف سماق، شوید و لیموعمانی هم توصیه می‌شود.
وی با اشاره به اینکه خار مریم یا سیلیمارین، از گذشته برای محافظت از کبد مورد استفاده قرار می‌گرفت، اظهار داشت: ماده فعال در این گیاه دارویی، «سیلیبین» نامیده می‌شود و آنتی‌اکسیدان و ضدالتهاب قوی است. این گیاه سبب افزایش ترشح صفرا، تصفیه کبد و دفع مواد زائد از آن می‌شود و ترکیب آن با ویتامین E به فعالیت آنتی‌اکسیدانی بدن، کمک فراوانی می‌کند. درضمن نباید فراموش کرد کاهش آسیب کبدی، بهبود مقاومت انسولینی، کاهش تجمع چربی در کبد و کاهش سطوح شاخص‌های آسیب کبدی از خواص خار مریم است.

http://www.banounews.ir/fa/News/178788/عرق-شاه-تره-و-کاسنی-برای-درمان-کبدچرب-مناسب-نیست
بستن   چاپ