آریا بانو
صرف فعل “خواستن توانستن است”
يکشنبه 6 مرداد 1398 - 13:01:10
زنان خبر
آریا بانو - یکی از دغدغه های اصلی هر خانواده ای، موفقیت فرزندانشان در زمینه تحصیلی وشغلی است پدر ومادرها اغلب با تشویق ها و فراهم کردن شرایط مناسب تلاش می کنند تا فرزندان خود را در مسیر درست هدایت کنند.

به گزارش بانو نیوز ، در گذشته ای نه چندان در همین شهر هر خانواده یک جامعه تولیدی کوچک بود که انواع و اقسام مایحتاج زندگی را برای خود تولید می کرد در آن زمان که اندک حوصله ای بود وگاه و بی گاه فرصتی، زنان در کنار کارهای روزمره دوخت و دوز می کردند و بیشتر پوشاک خانواده حاصل ذوق و سلیقه بانوان بود و معتقد بودند که خواستن توانستن است و باید برای تامین این گونه مایحتاج زندگی خود تلاش کنند.
خیاطی، هنری که در بین بسیاری از خانواده ها به فراموشی سپرده شده در گذشته به عنوان یکی از ضروریات زندگی به حساب می آمد در این بین هنوز هم هستند بانوانی که در کنار مسئولیت های خانواده به هنر خیاطی می پردازند و در اقتصاد خانواده سهمی دارند.
“فاطمه محمدی”بانوی اهل ری است که از 14 سالگی به هنر خیاطی گرایش پیدا کرده و اکنون 12 سال است که در برخی از مراکز فرهنگی به علاقه مندان به این رشته آموزش می دهد.
یکی از دغدغه های اصلی هر خانواده ای، موفقیت فرزندانشان در زمینه تحصیلی وشغلی است پدر ومادرها اغلب با تشویق ها و فراهم کردن شرایط مناسب تلاش می کنند تا فرزندان خود را در مسیر درست هدایت کنند.
حمایت و تشویق خانوده ام بود
خانواده رویا محمدی هم از این موضوع مستثنا نبودند او می گوید:”14 ساله بودم که با تشویق های پدر و مادرم در کلاس های خیاطی شرکت کردم درحالی که هیچ علاقه ای به این هنر نداشتم ولی پدر و مادرم عقیده داشتند یک دختر باید قبل از ازدواج با هنر خیاطی آشنا باشد تا در خانواده بتواند حداقل نیازهای خانواده اش را فراهم کند.
او ادامه می دهد: از این رو من را تشویق کردند تا خیاطی را یاد بگیرم پس از گذراندن 2 سال دوره آموزشی وگرفتن مدرک فنی و حرفه ای این توانایی را داشتم تا از این راه کسب درآمد کنم اما به دلیل مخالفت پدرم موفق به این کار نشدم اما حالا 7 سال است که آموزش را شروع کرده ام و در برخی از مراکز آموزشی و فرهنگی منطقه به هنرجویان و علاقه مندان، هنر خیاطی را آموزش می دهم.
آموزش به زنان سرپرست خانوار
بانوی هنرمند اهل ری معتقد است که هر چیزی زکاتی دارد و زکات هنری که آموخته، آموزش رایگان به بانوان سرپرست خانوار است او در این مورد می گوید:”یک سال به صورت رایگان در یکی از مساجد محله مان به بانوانی که علاقه مند به این رشته بودند آموزش دادم در بین نخستین هنرجویان من بانوانی بودند که نیاز مالی آنها را به یادگیری این هنر سوق داده بود و من خوشحال بودم که می توانم برای هم محله ای هایم مفید باشم.
“هنر خیاطی در واقع هنری زنانه است و برای بانوانی که تمایل به فعالیت اقتصادی دارند بسیار مناسب است. محمدی می گوید:”بانوان می توانند بعد از یادگیری این هنر در محیطی کاملا امن فعالیت داشته باشند این هنر فرصت اشتغال خانگی را هم برای بانوان فراهم می کند وآنها می توانند بدون داشتن فضای کارگاهی در منزلشان کار کنند و درآمد خوبی داشته باشند.
او ادامه می دهد: اکنون بسیاری از هنرجویانی که زیر نظر من آموزش خیاطی دیده اند برای خودشان کارگاه تولیدی برپا کرده اند و تعداد زیادی را زیر پوشش خود دارند.بانوان می توانند در کنار رسیدگی به امور روزمره زندگی و فرزندانشان به کار خیاطی هم بپردازند و از نظر اقتصادی هم کمک حال خانواده باشند.”
او می افزاید:”چند سال پیش خانمی پیش من آمد که به دلیل اعتیاد شوهرش از نظر مالی شرایط مناسبی نداشت.از من خواست که خیاطی را به او آموزش بدهم قبول کردم و با چرخ خیاطی که از مادرشوهرش به امانت گرفته بود کار را شروع کرد و با توانایی که داشت توانست در مدت کمی مدل های مختلف دوخت چادر و… را آموزش ببیند و توانست فعل “خواستن توانستن است” را صرف کند و اکنون مشغول به کار است و با درآمدش خانواده اش را مدیریت می کند.”
هیچ کس دست خالی نمی رود
وجدان کاری سرلوحه بانوی کارآفرین اهل ری است.او می گوید:”هیچ گاه دلم نمی خواهد هنرجو دست خالی از کلاس برود و مجبور شود دوباره هزینه کند.
هنرجویانی داشتم که به دلیل نداشتن توان اقتصادی نمی توانستند در کلاس ها شرکت کنند ومن بدون گرفتن کمترین هزینه ای با انرژی و توان مضاعف چند بار درس را برایشان تکرار می کردم تا نکته مبهمی برایشان نماند. به گونه ای آموزش می دهم که هنرجویان با هرسطح تحصیلات بتوانند این هنر را به خوبی یاد بگیرند.
انتهای متن/*

http://www.banounews.ir/fa/News/178754/صرف-فعل-“خواستن-توانستن-است”
بستن   چاپ